Köztisztviselői besorolás

Kérem segítségüket, abban , hogy én 1979-től dolgozom vállalati szférában 6év gyes és néhány év munkanélküli is becsúszott. Ez év májusától önkormányzatnál helyezkedtem el főiskolai és végzettséggel, de teljesen az alapilletményt és szabadságot kaptam. Nincs alapvizsgám. Ez előző ledolgozott éveim nem számítanak be?

Várom mielőbbi válaszukat.

2012. áprilisig kell a közigazgatási szakvizsgát megszereznem, de ezt idő előtt 2011. decemberben megcsináltam. Kérhetem-e a magasabb besorolási fokozatba való besorolásámat a Ktv. 27. § (1) bekezdésre való hivatkozással?

A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 27. § (1) bekezdés alapján: Ha a köztisztviselő a 25. § (1) bekezdés b) vagy c) pontjában meghatározott feltételeket a következő besorolási fokozathoz előírt várakozási idő lejárta előtt teljesítette, a magasabb besorolási fokozat legalacsonyabb fizetési fokozatába kell sorolni.

A köztisztviselők jogállásáról szóló (1992. évi XXIII.) törvény 72. § (1) bekezdés alapján valamennyi igazolt jogviszonyodat be kell számítani a besoroláshoz.

Szakvizsgával kapcsolatban amit írsz "(7) A pályakezdőként kinevezett köztisztviselőnek a tanácsos besorolási fokozatba soroláshoz közigazgatási szakvizsgát kell tennie. Közigazgatási szakvizsga hiányában a köztisztviselő nem sorolható a tanácsos besorolási fokozatba."

az csak a totál pályakezdőkre vonatkozik. A te már nem vagy pályakezdő, már dolgoztál, eseteben 2 év után szakvizsgát kell tenni, illetve egész addig nem léphetsz feljebb a fizetési fokozatba a jelenelgi besorolásból, amig nem sikerül.

Köszi az infót!
Csak akkor azt nem tudom, hogy mi a szorzóm és hogy kell kiszámolni a béremet.

Minden ledolgozott évet bele kellene számítsanak, úgy sem lesz csúcsfizetés...

Nekem 11 év munkaviszonyom van a versenyszférából, de mégis csak a fogalmazó szintre lettem sorolva, mert ezen fizetési kategória fölé már kell a közigazgatási szakvizsga. Tehát amíg nem lesz meg a két év gyakorlatom nem is lesz lehetőségem a fizetésben feljebb lépni....

Javítanám lentebb írt hozzászólásomat (megkaptam első fizetésem), tehát csak az alap gyakornok besorolást és alap szorzót kaptam meg.... tehát a régebbi munkaviszonyomat sehol nem vették figyelembe!!

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!