Köztisztviselői besorolás

Sziasztok !

Történetem röviden: 7,5 éve dolgozom egy körjegyzőségen ebből 4 éve köztisztviselő vagyok. Előtte ügykezelő, közcélú és munkanélkülin is kellett lennem.
Mivel középfokú végzettségem volt a II. fizetési fokozatban voltam.
A diploma megszerzése után viszont nem értem a besorolásomat - a jegyzőt már 2 hónapja nyúzom, hogy nézzen utána mivel 3 hét és lejár a szerződésem és szeretném tisztázni -.

Köztisztviselővé kinevezésem napján 2006.10.02-án 3 év 5 napom volt (közszolgálati jogviszony időtartama). Egészen a diplomám megszerzésééig még tiszta is az átsorolásom.
2009.09.27-én léptem II./4-be - ez ugye azt jelenti, hogy a közszolgálati jogviszonyom időtartama 6-8 év.
A diplomám 2009.11.12-én lett meg és a gép az I./4-be sorolt át -ami 3-4 év közszolgálati jogviszony időtartamra érvényes.
Lehetséges ez ?!? Nem inkább az I./6-ba kellett volna ? (ami 6-8 év).

A közszolgálati jogviszony időtartama másként számítódik középfokú és felsőfokú besorolás esetén ????

Köszönöm szépen ha valaki válaszol a kérdésemre vagy bármilyen infóval szolgál!

Kedves Fórumozók!
Jogviszony beszámítással kapcsolatban kérném a segítséget, mivel nekem nem egyértelmű a Kttv. 8 §. (5) (6) bekezdése.
Adott egy személy, akinek az alábbi jogviszonyai vannak:
1982. munkaviszony, vállalat
1983-1984. Önkormányzat, köztisztviselő
1985-2017. munkaviszony, pénzintézet
2018. egyéni vállalkozó
A fenti jogviszonyok beszámítanak a besoroláshoz?
Köszönöm a segítséget.

Sziasztok, mi alapján számolják a fizut, vagy hóközi alapilletményt ha mondjuk 3.án kezdek dolgozni? Sehogy nem jött ki amit adtak. Bár biztos bonyolultabb mint gondolom.

Sziasztok!

érdeklődnék, hogy ha eddig a versenyszférában dolgoztam (közgazdász diploma), majd munka mellett megszereztem a jogi diplomát is, majd kormánytisztivselőként szeretnék elhelyezkedni (alapkövetelmény a jogi diploma), akkor a versenyszférában töltött időt valahogy beszámítják a besoroláskor, vagy pályakezdő leszek és az I. osztály A kategóriába kerülök automatikusan?

Úgy tudom, hogy az összes igazolható munkaviszony beleszámít.

Tisztelt Fórumozók!
Arra keresem a választ hogy milyen jellegű munkaviszony szàmítható be közszolgálati besoroláskor. Pl. 14 év Kft-nél alkalmazottként? Illetve közfoglalkoztatottként töltött? Beszámítható? Köszönöm

Vajon,mikor emelik a KLIK kormánytisztviselők bérét?Hogyan is várhatják el az "új KLIK-től) ,hogy a dupláját v 3-szorosát kereső pedagógusokat igazgassa?Egy érettségizett mérlegképes könyvelő minimálbéren tengődik és százmilliókat könyvel.No,ez a nemzetbiztonsági kockázat,nem az Iszlám Állam!

A főiskolás KLIK-eseknél se jobb a helyzet...Benne van a bérük a Magyar Közlönyben...,de ne a 2016-osban keresd,hanem a 2008-asok között.Szégyen.

Sziasztok! 1998-2002 között katonái főiskolát végeztem el. 2002-2016 között hivatásos jogviszonyba voltam a honvédségnél. Most egy fejezeti szervnél helyezkedés el kormánytisztviselőként. Mivel a katonai főiskolán ösztöndíjas foglalkoztatói jogviszonyban álltam-és ezek alapján jogaimat az akkori szolgálati törvény szabályozta-, illetve volt egy 1971. évi 33. Törvényerejű rendelet, ami taglalta a katonai felsőoktatás időtartama beszámítását a közszolgálati jogviszonyban, ezért rákérdeztem új foglalkoztatónál. Nem tudták megmondani, hogy igazam van-e, vagy sem. Azt szeretném kérdezni, hogy valamelyik őrök nem tájékozott ebben a témában, és beszámolható-vagy nem a főiskola?
Köszönöm

Sziasztok
Ki tudná kiszolgálni nekem, hogy egyetemi végzettséggel, két nyelvvizsgával, 3 év munkaviszonnyal egy fiatal mennyi fizetést kaphat köztisztviselőként? Hogyan változik ez az összeg, ha az illető doktori címet szerez?

Menekülj innen

Érdeklődni szeretnék,hogy egy gépipari technikumot végeztem,(gépgyártás technológus vagyok) milyen fizetési kategóriába vagyok besorolva? Egy csomó helyen kérdezik,hogy mi a legmagasabb iskolai végzettségem,a válaszadás után nem tudnak hova tenni! Az érettséginél magasabb ,de a főiskolánál alacsonyabb szint? Többet tanultunk években, mint akik csak simán érettségire készültek egy szakmával!

Az eset a következő:
27 éve dolgozom egy önkormányzatnál (tanácsnál).
Középiskolai bértábla szerint vagyok besorolva.
A héten szembesültem vele, hogy a nekem meglévő Mélyépítő technikusi végzettséget adó OKJ képzést "Felső fokú szakképesítés" címen hírdetik több helyen.
Lehetséges, hogy rosszul vagyok besorolva?
A munkaköröm: informatikai rendszergazda, önkormányzati karbantartók, szakmunkások irányítása, építési és beruházási ügyek.

Nézd meg a 9/1995. Kormány rendeletet ( a köztisztviselők képesítési előírásairól) 1. számú mellékletét.

4. Építésügyi igazgatási feladatok

Építésügyi hatósági ügyek döntésre való szakmai előkészítése kiemelt munkakörben:

Az I. besorolási osztályban:

Egyetemi vagy főiskolai szintű építészmérnöki, építőmérnöki (szerkezetépítő, magasépítő üzemmérnöki) szakképzettség, főiskolai szintű településmérnöki (városgazdasági mérnöki) szakképzettség, vagy aki ezekkel egyenértékűnek elismert végzettséggel rendelkezik.

Építésügyi nyilvántartások vezetése és egyéb építésügyi munkakör

A II. besorolási osztályban:

Szakirányú középfokú végzettség.

Nem, nem vagy rosszul besorolva. Ktv-ben a II. a középfokú, az I. a diplomás besorolási osztály.
Az OKJ-s végzettségedet a KTV alapján - ha lenne rá akarat - az alap 38650 forint 50%-a összegű pótlékkal díjazhatnák pluszban.

Köszönöm a választ.
Én is így gondoltam.
Nekem a technikusi nem OKJ-s, csak most hírdetik OKJ-s képzésben.

1,5 évig (2009. július 1-től) nem voltam megfelelően besorolva. Most nagy nehezen átsoroltak, de az elmaradt béremet nem adták meg, ami nem kis pénz. Mindent bizonyítani tudok.

Igaz, az, hogy 3 év a munkabér követelésnek az elévülése, és 5 év a kártérítés elévülése, vagyis ha nem adják meg az elmaradt béremet, akkor legkésőbb 2014. júniusáig fordulhatok bírósághoz kártérítési igényemmel, mert ha nem, akkor utána teljesen lemondhatok a pénzemről????

1,5 évig (2009. július 1-től) nem voltam megfelelően besorolva. Most nagy nehezen átsoroltak, de az elmaradt béremet nem adták meg, ami nem kis pénz. Mindent bizonyítani tudok.

Igaz, az, hogy 3 év a munkabér követelésnek az elévülése, és 5 év a kártérítés elévülése, vagyis ha nem adják meg az elmaradt béremet, akkor legkésőbb 2014. júniusáig fordulhatok bírósághoz kártérítési igényemmel, mert ha nem, akkor utána teljesen lemondhatok a pénzemről????

Kérem, aki tud, segítsen! Ha minden igaz, januártól közalkalmzottból kormányzati ügykezelő leszek (sajnos). Közalkalmazottként a bérbesorolásom szempontjából 30 és fél évem van elismerve (ebben minden benne van, munkanélküli időm, gyes, gyed stb). Azt az infót kaptuk, hogy kormányzati ügykezelőként a gyes és gyed nem számítható be, illetve a hat hónapot meghaladó munkavégzés nélküli munkaviszony? ill. szolgálati viszony? csak hat hónappal számolható? Igaz ez? Nem telejesen világos számomra a munkaviszony ill. a szolgálati viszony közötti különbség ebben az esetben.

Kérem, aki tud, segítsen!
12 év közalkalmazotti jogviszony után pályázom köztisztviselői állásra. Beszámítható a közszolgálati időbe a közalkalmazotti munkaviszony? Ha igen, milyen mértékben ismerhető el?
Köszönöm
Választ a generali@tolna.net-re várok...

Teljes mértékben beszámítható mind a 12 év.

Azt szeretném kérdezni, hogy felmondhatom-e - és ha igen milyen feltételekkel, következményekkel - a határozott idejű munkaszerződésem, mely dec.31-ig szól.
Tudom, hogy nem ehhez a fórum témához kapcsolódik, de a másikban senki nem válaszol. Kérlek segítsetek, ha tudtok. Köszönöm!

Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy milyen fizetési kategóriába kell tartozzak államigazgatási főiskolai végzettséggel, nyelvvizsgával, ha február óta dolgozom egy regionális szintű szervnél. Ez az első munkahelyem, még nem dolgoztam közigazgatásban.

A Ktv. 27. § (3) bekezdése szerint „azt a köztisztviselőt, aki állam- és jogtudományi doktori, igazgatásszervezői, okleveles közgazdász képesítést, illetve a Rendőrtiszti Főiskolán oklevelet szerzett, a fogalmazó besorolási fokozat 2-es fizetési fokozatába kell sorolni, akkor is, ha közszolgálati jogviszonyban töltött ideje az e besorolási fokozathoz előírt időtartamot nem éri el”.
Ez 3,2-es illetményszorzót, 123.680 Ft alapilletményt jelent. A fogalmazó 3. fizetési fokozatba a kinevezéstől számított 2 év leteltekor (2012. februárban) kell majd átsorolni.
Az illetménykiegészítést a 2010. évi LVIII. tv. 19. §, a nyelvpótlékot a Ktv. 48. § szabályozza. A leírt információkból pontosan nem lehet megállapítani ezek mértékét.

Köszönöm a segítséged, sokat segítettél.

T. mnbvcx1981!

Ha 2006. 10.02. óta ugyanazon a helyen dolgozol ( ill. folyamatosan köztisztviselő vagy), és munkavégzés mellett szerezted meg a felsőfokú végzettséged, akkor a közszolgálati jogviszony tartamának ugyanannyinakell lennie II. besorolásban, mint I.-ben. Ha már átsoroltak. Mert az nem kötelező. Ha olyan munkakört töltesz be, amely nem igényel felsőfokú végzettséget vagy nincs olyan munkakör a hivatalnál (üresen), amely a végzettségednek megfelelő, akár nem is kötelező az átsorolásod. De ha már megtették, akkor az első mondatban leírtak érvényesek. Szerintem.

Üdv, Kaktusz

Kedves kaktusz!!!
""""T. mnbvcx1981!
Ha 2006. 10.02. óta ugyanazon a helyen dolgozol ( ill. folyamatosan köztisztviselő vagy), és munkavégzés mellett szerezted meg a felsőfokú végzettséged, akkor a közszolgálati jogviszony tartamának ugyanannyinak kell lennie II. besorolásban, mint I.-ben. Ha már átsoroltak. Mert az nem kötelező. Ha olyan munkakört töltesz be, amely nem igényel felsőfokú végzettséget vagy nincs olyan munkakör a hivatalnál (üresen), amely a végzettségednek megfelelő, akár nem is kötelező az átsorolásod. De ha már megtették, akkor az első mondatban leírtak érvényesek. Szerintem.""""

Kedves Kaktusz!
Az I. besorolás az nem attól függ, hogy kell e a felsőfokú végzettség a munkakörhöz, vagy sem.
Ha valaki a munkakörére előírt felsőfokú végzettséggel rendelkezik, vagy azt megszerezte, - függetlenül, hogy az kell hozzá vagy sem- akkor azt kötelesek az I. csoportba besorolni.
A besorolás vagy a kinevezés napjáról, vagy a felsőfokú végzettség megszerzésének napjától illeti meg a munkavállalót.

A köztisztviselői törvény 1992. évi 23. törvény
23. § A köztisztviselőt az e törvényben meghatározott feltételek teljesítése esetén - a 26. § (2) bekezdésében és a 32. §-ban foglaltak kivételével - iskolai végzettségének és a közszolgálati jogviszonyban eltöltött idejének megfelelően kell besorolni.

26. § (2) A köztisztviselő az I. besorolási osztályba csak akkor sorolható, ha a feladatkörére előírt szakirányú felsőfokú iskolai végzettséget szerzett.

Továbbá érdemes áttanulmányozni a
9/1995. (II. 3.) Korm. rendeletet - a köztisztviselők képesítési előírásairól.

Tisztelt Kaktusz!
A Ktv. melyik paragrafusa fogalmazza meg, hogy felsőfokú végzettségű köztisztviselőt nem kötelező átsorolni, amennyiben munkaköréhez nem szükséges a felsőfokú végzettség, illetve akit átsoroltak azt vissza lehet minősíteni?

Köszönettel "egy köztisztviselő"

Tisztelt Kaktusz!
A Ktv. melyik paragrafusa fogalmazza meg, hogy felsőfokú végzettségű köztisztviselőt nem kötelező átsorolni, amennyiben munkaköréhez nem szükséges a felsőfokú végzettség, illetve akit átsoroltak azt vissza lehet minősíteni?

Köszönettel "egy köztisztviselő"

Ha a köztisztviselő munkakörére előírt szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkezik, akkor őt kötelező I. besorolásba helyezni, ha kell a munkavégzéséhez, ha nem kell.
A munkakörökre előírt végzettséget a a Köztisztviselők képesítési előírásairól szóló 9/1995 Kormány rendelet tartalmazza.
Ebben nagyon szépen el lehet igazodni.
Ha például van egy szociális ügyintéző és van egy államigazgatási főiskolája, vagy egy szociális munkás végzettsége, akkor kötelező őt besorolni I. osztályba, de ha neki például felsőfokú óvónői végzettsége van, akkor már nem kötelező őt besorolni, mert az I. csoportban nem szerepel.
Tehát II. besoroltnál meg kell nézni, hogy mi a munkaköre, utána meg kell nézni, hogy adott munkakör esetén az I. osztályba milyen végzettségek szerepelnek. Ha azok közül valamelyik meg van, akkor KÖTELEZŐ MEGADNI AZ I. BESOROLÁST.
Nem tudom mennyire érthető?

A diploma miatt a sima munkaviszonyok közül azok, amelyeket nem diplomásként végeztél nem számíthatóak be a munkaidőbe.
Az ügykezelői státusz pl. a munka törvénykönve alá tartozik, nem közszolgálati viszony. Az ottani időszak már diplomásként már nem vehető figyelembe.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!