Köztisztviselő felvétele

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy a köztisztviselő az állás megpályáztatása nélkül felvehető? Úgy tudom, hogy 1992. évi XXIII. törvény változtatásának köszönhetően ez kivitelezhető júniustól.

Köszönöm a választ

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy erre a köztisztviselői állásra hogyan lehet jelentkezni? Van egy olyan honlap ahol elérhető a pélyázat? Frissdiplomás vagyok, jelenleg állást keresek, szeretnék elhelyezkedni akár a közszférában is. Köszi!

Ennyit a pályáztatásról:
Azt ugye tudjuk, hogy Tarlós István a III. kerületben volt sokáig polgármester:

"Pályázatot hirdet a fővárosi önkormányzat a főjegyzői poszt betöltésére. Az erről szóló előterjesztést jövő héten tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés. Tiba Zsolt jelenlegi főjegyző kedden nyújtotta be lemondását."

"A III. kerület jelenlegi jegyzőjét javasolja Budapest főjegyzőjének a főpolgármester. A Fővárosi Közgyűlés jövő csütörtökön dönt az új főjegyző személyéről, akit határozatlan időre neveznek majd ki."

Ezzel nincs is semmi baj, de akkor minek pályázatot kiírni?

Sárádiné jó szakember,szeret sokat beszélni,de ez hölgyeknél szinte természetes.
Egyébként a Ktv.10. § (11) bek.alapján kötelező volt pályázatot kiírni.

Hát ezért vicc a közig pályázat, mert kötelező, pedig van jelölt.

Óbudán a megüresedett jegyzői hely már november végé-december elejével meg volt hirdetve.

Én csak azt a másik 15 embert sajnálom, aki vette a fáradságot és pályázott, továbbá a másik 2 embert, akiket még be is hívtak elbeszélgetésre.

Valóban meglepő,hogy nem egy fontos ember, egyetemről frissen szabadult, bögyös cicababa leánygyermekét választották,de ez is azt bizonyítja,hogy Tarlós úr érett és komoly férfiú.

narancs humor gerinc nélkül.

Köszönöm az információt, még szerencsére nem pályáztam meg az állást. Neked meg kitartás!!!

Nem tudom, hogy hol van ez az állás, én nem állítom, hogy mindenütt így van, én a saját munkahelyemről írtam, mert hallottam már olyat, hogy nem az ügykezelői bértáblába sorolták be az ügykezelőt,érdemes utánanézni,vagy rákérdezni.

Sziasztok!
Csak annyit szeretnék megtudni, hogy mi a különbség a köztisztviselő és az ügykezelő között?

Ha Te, mint ügykezelő kérdezed, akkor nagyon sok. Az ügykezelő is köztisztviselő, csak nem akarják elismerni a munkánkat. Röviden: 6 fizetési fokozat, a 17-el szemben, szabadság a munka törvénykönyve szerint, a bértábla szerinti fizetési fokozatok már nem érik el a minimálbért. TEhát nekünk már bértáblánk sincs, míg más 2 évente lép sorosan, addig mi várhatjuk a 10 évet, vagyis mire eltelik a 10 év nem is fog emelkedni a fizetésed. Ráadásul még ha körzetközpontokat ellátó önkormányzatnál dolgozol, ami nem hasonlítható össze egy községi önkormányzattal, már ha jár még az illetménykiegészítést sem kapod meg, mert azzal együtt kell elérned a miniimálbért. TEhát annyit keresel, mint egy községi önkormányzatnál. Ha még kíváncsi vagy valamire szívesen tájékoztatlak! Egy ügykezelő!

Önkormányzatnál dolgozó próbaidős köztisztviselő vagyok. Június 1.-től dolgozom itt,a próbaidőm november 30-ig tart. Nálam még alkalmazási feltétel volt a versenyvizsga megléte. A versenyvizsgát tavaly decemberben tettem le, ami 19 ezer forintomba került. Munkanélküli voltam akkor, és csak június 1.-től tudtam elhelyezkedni. A köztisztviselőkről szóló 1992. évi XXIII. törvény 10/C. § (2)bekezdése szerint „a versenyvizsga költségét a vizsgázó viseli. A köztisztviselői kinevezést, vezetői megbízást, illetve kinevezést kapott vizsgázó versenyvizsga díját – ide nem értve a megismételt versenyvizsga díját – a munkáltató megtéríti.“
Az osztályvezető főnököm azt mondja, hogy ez rám nem vonatkozik, csak ha majd véglegesítenek, akkor fogják ezt az összeget kifizetni. Ezt az álláspontot én viszont kétlem.
Kérdés: a munkáltatónak már a próbaidősnek is meg kell téríteni a versenyvizsga költséget, vagy csak akkor, ha véglegesítenek?

Csak akkor kapod vissza a pénzt, ha letelt a próbaidőd...bár azt hiszem erről a törvényben szó sem esik. De hidd el, hogy így van, nálam is így volt.

Üdv! Úgy néz ki, hogy köztisztviselőként lenne lehetőségem átkerülni egy másik önkormányzathoz (most is az vagyok) áthelyezéssel, véglegesen.
Ami nem tiszta: a ktv 2010. évi változásai érintik-e az új helyen való besorolásomat?
2001-ben lettem köztisztviselő és most nem tiszta, hogy az "új" helyen az 1992 előtti munkaviszony beszámít-e vagy nem? 2001-ben beszámított.

Tud valaki válaszolni?

T. Vaszil1964!
Egyelőre még minden változatlan az idei évben. Ha a munkaköröd és a képesítésed egymásnak megfelel, ugyanoda kell besorolniuk az új munkahelyeden is.
Üdv, Kaktusz

Igen.Lényeges viszont,hogy fontos ember pereputtya legyen az illető és nem árt ha tud egy kicsit írni és olvasni.

Tévedsz, elég csak ha pereputty vagy, az írás-olvasás nem lényeges.
Arra ott van a többi kolléga.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!