Köztisztviselő besorolása

Kedves Fórumozók!

3 éve vagyok közszolga, illetve köztisztviselő. Felsőfokú közgazdász végzettségem van, gazdálkodási előadóként dolgozom. Idén fejeztem be az egyetemet, a végzettségem közgazdász-tanár lett(master-szakirányú továbbképzés). Kérdésem: Utóbbi végzettséget be kell számítani? Ugyanis a főnököm nem ismeri el, viszont az évfolyamunkból 2 fő is elhelyezkedett ilyen munkakörbe önkormányzatnál, nekik azonnal beszámították. Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!

A Kttv.-ből idézve, ezt dugd az orruk alá!

122. § (1) A nem pályakezdő kormánytisztviselőt kinevezésekor, áthelyezésekor a 116. § rendelkezésének megfelelően kell besorolni.

(2) Az (1) bekezdés szerint kinevezett, áthelyezett kormánytisztviselő a közigazgatási alapvizsgát a 118. § (3) bekezdésében meghatározott idő alatt köteles teljesíteni; ha e kötelezettségének nem tesz eleget, kormányzati szolgálati jogviszonya megszűnik.

(3) Ha a nem pályakezdő kormánytisztviselő kinevezésekor, áthelyezésekor, átsorolásakor nem rendelkezik közigazgatási szakvizsgával, akkor a közigazgatási szakvizsgát kinevezésének, áthelyezésének, átsorolásának időpontjától számított három éven belül köteles letenni. A határidő számítására a 118. § (4) bekezdését megfelelően alkalmazni kell.

Akkor már csak az érdekelne, hogy erre is vonatkozik-e a kinevezésben a fellebbezési 30 nap, és akkor már rég lecsúsztam bármiről, vagy átsorolhatnak és még tán visszamenőlegesen megkaphatom az elmaradt béremet?

Akkor jól értem, hogy engem anno 1.5 éve rosszul soroltak a 3.3-ba, mert a 4.4-be kellett volna az összes versenyszférás 11 évem miatt? Köszi!

Úgy tűnik, bár nem állítom, hogy nem lehet valami rejtett jogszabály.
A legtisztább, hogy odadugod a munkaügyis orra alá ezt a 2011. évi CXCIX. törvény
(a közszolgálati tisztviselőkről) 8. § (5) bekezdését és akkor mehet a meccs, hogy mi alapján nem számítja be neked, hozzáteszem, kérd, hogy mutassa meg a jogszabályt, a "nem szokás" nem indok, pláne nem közigazgatásban.

Hozzáteszem, hogy a 2011es tv. 2011.03.01.-től hatályos, előtte a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény volt az irányadó, ami hasonlóan fogalmaz a besorolásnál (függően attól, mikor neveztek ki):

72. § (1) A köztisztviselő besorolásánál (23. §) a munkaviszonyban, állami vezetői szolgálati jogviszonyban, közszolgálati, közalkalmazotti jogviszonyban, bírósági szolgálati, igazságügyi alkalmazotti szolgálati, illetve munkaviszonyban, ügyészségi, hivatásos (szerződéses) szolgálati jogviszonyban, ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszonyban, munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban töltött időt kell alapul venni azzal, hogy a munkavégzési kötelezettséggel nem járó, megszakítás nélkül hat hónapot meghaladó időtartamból hat hónapot kell beszámítani. A sor- és tartalékos katonai, valamint a polgári szolgálat, a 14 éven aluli gyermek ápolására, gondozására, illetve a tartós külszolgálatot teljesítő dolgozó házastársa által igénybe vett fizetés nélküli szabadság teljes időtartamát figyelembe kell venni.

(2) Az (1) bekezdés alkalmazása szempontjából az 1992. július 1-jét megelőzően munkaviszonyban töltött időként jogszabály alapján elismert időtartamból — tekintet nélkül arra, hogy annak ideje alatt munkavégzésre irányuló jogviszony fennállt-e vagy ilyen jogviszony fennállása esetén érvényesült-e munkavégzési kötelezettség — hat hónapot be kell számítani.

(3) E törvény alkalmazása során munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonynak tekintendő különösen a bedolgozói munkaviszony és a munkavégzési kötelezettséget magában foglaló szövetkezeti tagsági viszony, a szakcsoporti tagsági viszony, a vállalkozási és megbízási szerződésen alapuló, valamint a személyes közreműködéssel járó gazdasági és polgári jogi társasági vagy egyéni cég tagjaként végzett tevékenység, valamint az ügyvédi és az egyéni vállalkozói tevékenység.

2012.03.01-ig és -tól; nem 2011...

Kedves Dávid30!
Ez sajnos nincs így, mert a 3,3-ba soroltak csak be, a szakvizsga hiánya miatt.
Én nem közalkalmazott voltam, hanem versenyszférában dolgoztam le előtte a 10-11 évet. Így (gondolom) ezért nem soroltak a 4,4-be és adtak a szakvizsgára 3 évet, hogy teljesítsem. De azt nem tudom, hogy, ha meg lesz, akkor beszámítják-e a versenyszférában eltöltött éveimet.... mert a közalkalmazottaknál beszámítják... a közalkalmazotti törvényben le is van írva.... de a köztisztviselőiben ilyet nem találtam.
Azért köszi és várom valaki tud-e valami többet.
Üdv.

Sajnos keversz dolgokat, a szakvizsgának a béred alakulására önmagában nincs hatása, az csak egy kötelező továbbképzési elem.

Annyiban érinti csak a béredet, hogy a MEGLÉVŐ BESOROLÁSODBAN nem léphetsz tovább, ha nem teszed le. Tehát ha most 3,3 van és letelik a szakvizsga időd és nincs szakvizsgád akkor nem léphetsz a következő 3,5-be, ha viszont teljesíted, akkor mehetsz tovább a "ranglétrán" az évek múltán úgy mint 3,5, 3,7 stb.

Szóval a szakvizsga nem azt jelenti, hogy 3,3 helyett egyből 4,6 leszel.

Egyébként a KTTV nem alkalmaz hasonló megkülönböztetést, mint a közalkalmazotti törvény. Valamennyi - alkalmazotti - munkaviszonyt elismer.

8.§ (5) A közszolgálati tisztviselő besorolásánál (116. §) a munkavégzésre irányuló jogviszonyban, különösen a munkaviszonyban, állami vezetői szolgálati jogviszonyban, kormányzati szolgálati, közszolgálati, közalkalmazotti jogviszonyban, bírósági szolgálati, igazságügyi alkalmazotti szolgálati, illetve munkaviszonyban, ügyészségi, hivatásos (szerződéses) szolgálati jogviszonyban, ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszonyban, a 47. §-ban meghatározott ösztöndíjas jogviszonyban, bedolgozói munkaviszonyban, a munkavégzési kötelezettséget magában foglaló szövetkezeti tagsági viszonyban, a szakcsoporti tagsági viszonyban, a vállalkozási és megbízási szerződésen alapuló, valamint a személyes közreműködéssel járó gazdasági és polgári jogi társasági vagy egyéni cég tagjaként végzett tevékenységre irányuló jogviszonyban, továbbá az ügyvédi és az egyéni vállalkozói tevékenységre irányuló jogviszonyban töltött időt kell alapul venni azzal, hogy a munkavégzési kötelezettséggel nem járó, megszakítás nélkül hat hónapot meghaladó időtartamból hat hónapot kell beszámítani. A sor- és tartalékos katonai, valamint a polgári szolgálat, a tizennégy éven aluli gyermek ápolására, gondozására, illetve a tartós külszolgálatot teljesítő dolgozó házastársa által igénybe vett fizetés nélküli szabadság teljes időtartamát figyelembe kell venni.

Ha nem veszik figyelembe szólj a melóhelyen, kérd meg a munkaügyest, hogy mondja meg, hogy a fenti jogszabállyal ellentétben mely jogszabályra hivatkozva tagadja meg a jogviszonyok beszámítását.

Végső esetben a kinevezési okmányodat a Munkaügyi Bíróságon is megtámadhatod, ha az abban foglaltakkal nem értesz egyet.

Kedves Hozzáértők!

Bennem még mindig nem tiszta a köztisztviselői bérek és évek számítása.
Keveredés van a közalkalmazottival bennem. Én 2. éve dolgozom köztisztviselőként, előtte 10-11 évet Zrt. alkalmazottként. Közalkalmazottaknál már tudom, hogy azok az évek is számítanak a bértábla besorolásba, amelyek alatt a jelenlegi végzettség már megvolt. De ez a köztisztviselői törvényben már nincs benne ilyen formában. Akkor köztisztviselőként csak az itt töltött éveim alapján léphetek feljebb a fizetési besoroláson, ha szakvizsgát teszek 2 év után? Vagy a szakvizsga után megkapom az azóta 13 összes ledolgozott évem alapján járó 4,6 besorolást?
Köszönöm előre is a választ!

Szakvizsga nélkül is besorolnak Téged a 4,6-ba, és ha a két év leteltével sem szakvizsgáznál, akkor nem rúgnak ki, csak addig nem lépsz előre.

Annyira nagy megtiszteltetés ez a köztisztviselői poszt, tényleg, elértem a minimálbért hurrá,annyit keresek, minta mtv-es, aki egész nap a face-n lóg. Belefulladok a melóba és még csináljak
alapvizsgát is, a kemény minimálbérért. Undorító az egész szigor hegyek, közben lószart sem keres az ember, a bérenkívüli juttatás is lassan a semmivel lesz egyenlő, de persze örüljek, hogy van munkám, ami persze temészetes tehát örülök csak szörnyen dühít az egész :(

Ma kiosztották a bérlapokat és láss csodát. I kolléga. besorolása 88900+erre mindennemű kompenzáció össz 110.300-Ft nettója: 71950. II.kolléga. besorolás 96650+mindennemű kompenzáció össz.109.400-Ft nettó:71350. Kolléga III.besorolás 102.200+kompenzáció.össz:108.000 nettó:80200-ft.
No, most a dilemma, Kolléga I. /papíron bérminimum a bruttó bére 2012.01.01-től/ 30 éves, középiskola: Kolléga II. /szintén bérminimum amiről papírt kapott/ 39 éves, középiskola, Kolléga III./ ugyanaz a bérminimum/ 36 éves középiskola.
Itt a kérdés, a járulékok egységesek és kolléga I. több mint kolléga II. kolléga III-nak legalább van egy gyerekkedvezménye.??????Pista legyek ha ezt értem, pláné azért,mert állítólag bruttó ide nettó oda senki sem kereshet kevesebbet mint 2011évben. Kolléga II. biztos,hogy a tavalyi nettóját nem kapta meg a különbség 3340-Ft. Azért ezért még adnak valamit a boltba nemde?!

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!