köztisztviselő besorolása

Üdvözlet!

Felsőfokú szakirányú végzettségem van, 7 évig dolgoztam munkaviszonyban, most kívánok köztisztviselői jogviszonyt létesíteni. A kérdésem az, hogy besorolhatnak-e engem tanácsosnak (nem számítok pályakezdő köztisztviselőnek!), vagy a tanácsosi besoroláshoz mindenképpen le kell tennem a közigazgatási szakvizsgát?

Válaszukat előre is nagyon köszönöm!

Besorolhatnak az alábbiak szerint (23 a végzettségről szól valamint az évek elismeréséről).

KTV
29. § (1) A nem pályakezdő köztisztviselőt kinevezésekor, áthelyezésekor a 23. § rendelkezésének megfelelően kell besorolni.
(3) Ha a nem pályakezdő köztisztviselő kinevezésekor, áthelyezésekor, átsorolásakor nem rendelkezik közigazgatási szakvizsgával, akkor a közigazgatási szakvizsgát kinevezésének, áthelyezésének, átsorolásának időpontjától számított három éven belül köteles letenni. A határidő számítására a 25. § (4) bekezdését megfelelően alkalmazni kell.
(4) A (3) bekezdésben meghatározott határidő eredménytelen elteltét követően a köztisztviselő magasabb fizetési, besorolási fokozatba nem sorolható a közigazgatási szakvizsga teljesítéséig. A közigazgatási szakvizsga teljesítése után a 23. § rendelkezésének megfelelően kell besorolni és illetményét megállapítani.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!