Közlekedési költségtérítés elszámolásának kálváriája

Álláskeresőként tavaly októbertől idén januárig TÁMOP keretében elvégeztem egy személyügyi gazdálkodó és fejlesztő tanfolyamot. A szerződés értelmében Eu-s keretből a Munkaügyi Központ mind a tanfolyam díját, mind pedig az utazás költségeit téríti. Az októberi bérletem leadása körül - a számla elvesztése miatt - támadt némi bonyodalom, ugyanis azt pótolni kellett. Már ez sem volt egyszerű mutatvány, de 1 hónap alatt sikerült beszerezni a másolatot. A novemberi bérlettel együtt leadtam a számlamásolatot is gondolván, hogy a következő elszámolásnál megkapom a bérletek árát. Mivel ekkor már december közepét írtuk - az ügyintézővel történt megbeszélés értelmében - személyesen vittem be a Munkaügyi Központba a bérleteket, mert ígéretet kaptam arra, ha 15-én leadom, akkor a két ünnep között megkapom a pénzt. A karácsonyi ünnepek miatt a január hónapban esedékes kifizetéseket december hónapban utalták. Az ügyintéző szabadsága miatt - az ígéret ellenére - elfelejtődött a közlekedési költségtérítés utalása. Január közepe táján telefonon megkerestem az ügyintézőt, aki kioktatott, hogy a tanfolyam idejére nem azért kapunk emelt összegű támogatást - minimálbérnek megfelelő összeget - hogy azt mindjárt elköltsük és egyébként is már csak februárban lesz kifizetés. Felháborodásomnak és pénztelenségemnek hangot adva a Kirendeltség vezetőjétől e-mailben kértem soron kívüli kifizetést, melyre még csak választ sem kaptam. Ekkor adtam le már a december havi bérletet is, így a Központ már 36.000 Ft költségtérítéssel tartozott. Januárban sikeresen elvégeztem a tanfolyamot, ezért a napokban az utolsó januári bérletet is elküldtem, de még mindig nem kaptam elszámolást, holott a szerződésben a kifizetések határideje 15-e.
Kár, hogy az elmúlt 4 hónap során csak a tanfolyamon hallottam az empátia fontosságáról, mint a HR területén dolgozók
legfontosabb kompetenciájáról és ezt az együttműködés során nem sikerült megtapasztalnom.
Ez pont olyan, mint az esélyegyenlőség. Ez is csak tananyagként létezik, az élet nem erről szól. 51 évesen szinte lehetetlen elhelyezkedni ma Magyarországon.

Tudja valaki hogy meddig kell ki fizetni a bérletek? A mai napig nem kaptuk meg a bérlet visszatérítést.

Kedves greti629 ,

A koltsegteritesnel nem irtad , hogy bkv berlet vagy vonat berlet esetleg HEC berlet . Jo lenne tudni . En 8 honapja keresek allast az allaskeresesi tamogatasrol az utobbi 4 honapba tudtam . Sajnos azt sem a munkaugyi kozponttol . Ugy oriztek ezt mint valami titkot .
Videki vagyok es 20 allasbol 19 Pesti legalabbis az en teruletemen . Szoval nekem interjura menni eloszor vonatoznom aztan buszoznom kell . Sot ott is kell aludnom mert 200 km vonat oda plusz 200 vissza nem igazan oldhato meg egy nap . Meg ugy gazdasagosabb ha nehany napra egymas utan sikerul osszehozni az interjukat .
Szoval az ugyintezo akihez vittem eloszor a Vonatjegyet IC pothegyet plusz BKV jegyeket szamlaval egy kicsit vonakodott , de elfogadta a szamlakat jegyeket . Ez ment is igy 3-4 szer . Aztan szabadsagon volt es egy masik fogadta be a jegyeket szamlakat . Az el kezdett szorozni , hogy mi az hogy mar ennyi interjun voltam es meg mindig nincs allassom . Mi az hogy bkv jegyeket is hozok ? Meg kulomben is ... Hat felvilagositottam , hogy igen jarok interjura , de sajnos nem engem talalnak a legmegfelelobbnek sajnos . Es jo lenne ha visszafogna magat . Na azota a BKV jegyyet nem tudom elszamolni , mar a regi ugyintozonel sem . Kerdes elszamolhatom a BKV jegyet mint munkakeresesi koltseget ? Es probaltam sporolni . Nem egyszeri jegyet vettem , hanem tombjegyet . igy nem 320 darabja hanem 280 .

greti629 ne add fel . Addig jarj a nyakukra mig nem utaljak . Mashogy nem megy !
Ha vki tudja a valaszt a kerdesemre dobjon egy levelet . z o l e e _ x f r e e m a i l h u -ra .
Udv Mindenkinek

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!