közalkalmazotti utazási kedvezmény

meg szeretném tudni, h, az ismerősöm egy hónapja helyezkedett el segédápolóként. Szüksége lett volna az 50%-os utazási kedvezményre, de azt mondták, hogy az idén már nem adhatnak ki a közalkalmazottaknak. 3 hónap próbaidővel vették fel. Létezik e ,hogy nem jogosult az utazási kedvezményre?

Kell lennie összesen 1 év munkaviszonynak legalább és jan 1. -márc 31- között kapható új igazolvány ha minden igaz. A 85/2007-es kormányrendeletből:

(2) Az (1) bekezdés szerinti jogosultságot a munkahely útján igényelhető, a 2. melléklet szerinti utalvány alapján lehet megszerezni, ha a jogosult legalább egyéves - bármely munkáltatónál eltöltött - munkaviszonnyal rendelkezik. Az igényjogosultság alapjául szolgáló munkaviszony számításához a részidőket össze kell adni.

(3) A 2. melléklet szerinti ?Utazási utalvány?-t a munkáltató minden év március 31. napjáig az (1)-(2) bekezdés szerint jogosultak rendelkezésére bocsátja. Az utazási utalvány a rajta feltüntetett érvényességi idő kezdete előtt is felhasználható.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!