közalkalmazotti szabadság számítása

Üdv. Kérem ha tud valaki segíteni tegye meg.
Novemberben kezdtem dolgozni mint közalkalmazott, előtte máshol dolgoztam, voltam munkanélküli is .40.éves vagyok van egy kiskorú gyermekem, kaptam az idei évre 23 nap szabadságot, amit nem értek hogy miért ennyi eddig járt,28+2 a gyerekre. Nem felfelé megy hanem lefelé, nekem ez magas . Kérem aki ért hozzá írja meg nekem, jól van-e kiszámítva.

Üdv valaki tudna segíteni nekem 6 éve vagyok technikai dolgozó közalkalmazott de a szabadságom nem hogy emelkedne az évekkel hanem csökken.

Tisztelt C.!
Arra szeretnék választ kapni, hogy miért csökkent le a szabadságom száma.
44 éves érettségivel és dajka szakképesítéssel rendelkezőként dolgozom óvodába. Tavaly B9-be voltam több volt a szabadságom, mint most.
Áthelyezéssel átjöttem 1 másik óvodába és itt D4-be soroltak. Nem tudom mi az oka, hogy jelentősen lecsökkent a szabadságom.
1988-tól dolgozom, mint szakmunkás, 10éve dolgozom óvodába, mint dajka, 1 kisgyermekem van.
Legyen, szíves megírni menyi szabadság jár nekem.
Köszönettel:
B.Krisztina

Érdeklődni szeretnék,hogy mennyi szabadság jár mint irodai közalkalmazottnak? 41 éves vagyok,"C" kategóriában, 20 órában (4 órában)dolgozom. Még nem dolgoztam közalkalmazottként.

T. Válaszoló!
Kérdésem: 1977.01.01-től dolgozom
2011.09.01-től gyermekfelügyelőként dolgozom egy speciális
lakásotthonban.
Hány nap szabadság jár 2015.01.01-től!
Köszönöm a választ!
T.? Baloghné

Kedves Fórumozók!
Remélem valaki tud segíteni a következő témában: Pedagógusként dolgozom egy általános iskolában. Kérdésem az lenne, hogy a szabadságaimmal rendelkezhetem-e? Van-e arra vonatkozó törvény, hogy hány százalékban dönthetem el, hogy mikor veszem ki a szabadságaimat? Ezt hol találom? Ránk vonatkozik-e a munka törvénykönyve? A KJT csak kiegészítés? Esetleg teljes mértékben a munkáltató, az igazgató az, aki kiírja és megmondja nekem, hogy mikor mehetek szabadságra? A válaszokat előre is nagyon köszönöm!

Kedves fórumozok!Ezt a hozzászólást olvastam engem is nagyon érdekelne, hogy mi a válasz!
Üdv:Tudomásom szerint régen létezett egy olyan jogszabály, hogy a közalkalmazott nem járhat rosszabbul a szabadságának a számításakor, mint a mindenkire vonatkozó Munka törvénykönyv szerint járó szabadságnál. Magyarul, ha a besorolása alapján kevesebb szabit kapna, alkalmazható a Mt. kor szerint megjáró szabadság.Tud erről valaki valamit?

A közalkalmazottnak miért nem a Munkatörvénykönyv szerint jár a szabadság( életkor szerint) ? Ez nem diszkrimináció? Miért vonatkozik rájuk más szabály? Ha valaki tudja rá a válasz kérem segítsen megérteni!

Szeretnék segítséget kérni közalkalmazotti szabadság kiszámításában. Ha E6 kategóriában vagyok gyermekem június 16-án született, szülési szabadságom november 30-án járt le, az adott évben járó rendes szabadságomat sem használtam fel. Mennyi felgyülemlett szabadság jár ha a gyed és gyes lejárta után visszamegyek dolgozni?
Köszönettel: Georgina

Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy iskolában dolgozom ped. asszisztensként és nem kapom meg a pedagógusi szabadságot, holott a törvény egyértelműen fogalmaz. A nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörök közül a pedagógiai asszisztens stb. munkakörben foglalkoztatottak jogosultak a pótszabadságra. Mit tehetek? Munkáltató a KLIK.

Én abban szeretném a segítségét kérni, hogy idén aug 18-tól kezdtem pályakezdőként dolgozni óvodapedagógusként. Mennyi lesz a bruttó/nettó bérem? 1 gyermekem van. Mennyi szabadság illet meg?
Előre is köszönöm a választ!

Azt szeretné megtudni,hogy pedaszisztensként milyen bér illetne meg? 47 éves vagyok 15 év közalkalmazotti munkaviszonnyal igaz nem 1 helyen van meg a 15év. Jelenleg 2 éve dolgozom pedaszzisztensként, és 79300 a bruttóm. 1 gyermekután járna nekem adó kedvezmény. köszi a választ.

Üdv! 2014.04.18án szültem,előtte veszélyeztetett terhesként táppénzen voltam. A munkaviszonyom 04.30án megszünt viszont a mai napig nem kaptam megszüntetőt mivel nem tudták eldönteni,hogy jár e a táppénz idejére szabadság.
köszönöm a válaszokat!

MT
"115. § (1) A munkavállalónak a munkában töltött idő alapján minden naptári évben szabadság jár, amely alap- és pótszabadságból áll.

(2) Munkában töltött időnek minősül az (1) bekezdés alkalmazásában
c) a szülési szabadság,
e) a naptári évenként harminc napot meg nem haladó keresőképtelenség,
tartama." (Ez a táppénzes időt jelenti.)
Tehát 30 napra biztosan jár, de, a szülési szabadságod (ekkor már nem lehettél táppénzen) ápr. végig tartó szakaszára is, a munkaviszonyod megszűnéséig. Mivel nem adták ki, ezért ki kell fizetni.

Sziasztok!

Páron márciustól dolgozik tanárként egy szakközépiskolába. Néhány rendezvényre hétvégén (vasárnap) is behivják öket, viszont ezér se plussz fizetést, se plussz szabadnapot nem kapnak!
Szeretném megkérdezni, hogy ez tényleg igy van e, mert én ezt nem hiszem el, a másik kérdésem pedig, hogy kihez fordulhatunk (felsöbb szervek), ha ezt nem adják ki?

A válaszokat köszönjük elrőre is.

Üdv: Zsuzsi

Kedves Zsuzsi és egyéb hozzászólók!
Az ismeretségi körömben és a családomban is vannak tanítók/tanárok. Vannak rossz szabis helyek a közszférában, de hogy egyszer épp tanárokat hallok majd a szabi-helyzetre panaszkodni, azt nem gondoltam. Magyarországon sosem lehet elég jó a helyzet, ugye...
Be kell menni egy rendezvényre? El kell kísérni a gyerekeket ide-oda? Ez borzasztó!
Nyáron és mondjuk őszi szünetben többnyire a suli közelébe sem kell menni, mert a gyerekeknek szünet van? Hát ez természetes, ez jár! Télen 2-3 hét? Ez is jár!
Az a rész is jó, hogy "a 40 óra többszörösét" dolgozzák...
Nagyon kíváncsi vagyok, milyen panaszáradat jönne ugyanezen emberektől, ha az egészségügyben vagy netán a versenyszférában dolgoznának, ahol a túlóráztatás és a nyáron egyben kivehető 2 hét szabi a normális.
Szóval kérem, értékeljék, amijük van...

Kérem a válaszolót egyszer menjen el pedagógusnak, meglátná, hogy miért kérdezte a kérdés feltevője azt amit. Sokan csak ezt látják, hogy a tanárnak mindig szünet van. De ez hülyeség! Kapjunk már az eszünkhöz! A tanárnak is ugyan annyi szabija van, mint másnak, csak neki megszabják mikor veheti ki! Jó lenne, ha az előítéleteken túl látnánk és a valós tények ismeretében nyilatkoznánk! Pont az ilyen hozzászólók miatt van a pedagógusok megítélésén egy alaptalan folt! :(

Igen Zsuzsi, ez így van, hétvégén (pl. osztálykirándulás, egyéb rendezvények), hétköznap este (farsang, mikulásest stb.), délutáni sportversenyek és még sok egyéb olyan program van, amire be kell menni a tanároknak. S mindezért nem jár plussz pénz, benne van a munkakörben. De ezt csak kevesen látják. Üdv. Anna

Én már 25 éve oktatok, s volt olyan évem, mikor minden második hét végén dolgoztunk. Volt, hogy pénteken tudtuk meg. Ja, igen. Mindezt ingyen és bérmentve, mondván, hozzátartózik a munkakörödhöz. Nem kötelező itt lenned! - ez a válaszuk. Örülj, hogy van munkád. Volt, hogy félállásban dolgoztunk, mikor épp oktatási tematikai váltás miatt egy évig kevesebb diák volt. Csak szolgák vagyunk, de nem érezzük, az "úr" kegyelmét. Alamizsnát adnak. Nem élhető bért.

Kedves Zsuzsi 8826!
A tanári pálya már csak ilyen! Nem heti 40 órát dolgozunk, hanem a többszörösét! Arról nem írt, hogy milyen típusú rendezvényre hívták be a párját, és hogy állami vagy egyéb fenntartású intézményben dolgozik. Normál esetben valamilyen módon szabadidővel (nem tanítási időben - pl. őszi, tavaszi szünet) kompenzálni szokták, ugyanis ami a diáknak szünet, az a tanár számára tanítás nélküli munkanap. A párjának tájékozódni kellene a régi dolgozóktól, hogy egész tanév viszonylatában van-e kompenzáció. Ha nincs, akkor ha lehet, ezt a vezetővel kellene megfelelő időpontban és hangnemben megbeszélni. Lehet a fenntartóhoz is menni vagy jogi úton elindulni, de alaposan végig kellene gondolni, hogy érdemes-e? Ma rengeteg pedagógus álláshely szűnik meg, az új kerettanterv következtében csökkennek az óraszámok, ami még nagyobb pedagógus-munkanélküliséget fog eredményezni bizonyos régiókban. A munkáltatók tudnak válogatni a munkavállalók között. Aki nem áll be a sorba, attól előbb-utóbb megválnak. Ez így van a magánszférában is. Először mindenképpen mérlegeljenek, érdemes-e ebben a bizonytalan helyzetben kockára tenni a párja állását?

2010 december 1-től dolgozom szociális szférában, közalkalmazottként szociális gondozóként. Előtte nem volt közalkalmazotti munkaviszonyom. Az OKJ-s végzettségemet 2007. júniusban szereztem meg, érettségim van. D/1 fokozatba kerültem besorolásra. Ebből kifolyólag mindössze 20 nap szabadsággal indultam. Semmi előző munkaviszonyomat nem számítottak be, 1992. előtt nem dolgoztam, a helyes besorolásban sem vagyok biztos és a szabadság számolása is elég érdekes. Közel 40 éves vagyok, jelenleg 22 nap az éves szabadságom. Valahogy ez nincs rendben. Aki tud segíteni a besorolást és a szabadságszámítást illetően, valamint ismerettel rendelkezik arról, hogy a munkavállaló közalkalmazottként választhatja-e Munka törvénykönyv szabadságra vonatkozó rendelkezését, mivel az kedvezőbb volna, az írja meg. bizonyára sokunknak segítene vele.Esetleg ha tud valakit, akivel lehet erről beszélni, vagy hová lehet fordulni segítségért. Előre is köszönöm!

Üdvözlök minden hozzászólót!

Én pár hónapja dolgozom közalkalmazottként de már most kivagyok akadva az ilyen számítások miatt mint amiket itt alkalmaznak.
Pár nap híján 38 év bedolgozott időm van és nem hogy emelkedne a szabi hanem 9 nappal csökken ez teljesen felháborító.
Hol élünk kérem?
Van akinek plusz 10 meg kitudja mennyi jár van akitől meg azt is elveszik ami eddig járt?
Ezért tart itt ez az ország mert ennyire értékelik a dolgozó embereket azokat akik ténylegesen dolgoznak!!
Köszi hogy elolvastatok!

Sajnos én is úgy jártam,mint Feri!30 év munkaviszonyom van ebböl 7 év nem közalk.és igy csak 29 napom van?-csak a közalk.éveket számolták,kérdem én a más munkahelyen ledolgozott évek után nem jár szabi?Röhejes nem?!

szép jó napot mindenkinek!
nagyon fel vagyok háborodva,ugyanis a 29napos éves szabadságomat lecsökkentették 22napra!közalkalmazottként 3éve dolgozom egyházi alkalmazottként,addig több mint 20évig a kereskedelemben dolgoztam.a fizetésem is a béka feneke alatt van.meddig akarják még nyúzni a kisembereket?jogos ez?

Üdv!
Szeretném megkérdezni hogy A3 besorolásnál,plussz 2 gyerekkel,35évesen mennyi szabadság jár?
2010 óta dolgozom közalkalmazottként.
Mert több helyen azt olvastam,hogy 29nap szabit kéne kapnom.
Köszönm!!!

Ildikó!
Ha A3 besorolásban részesülsz, akkor ugye közalkalmazott vagy?
A közalkalmazottak nem életkoruk után, hanem a besorolásuk függvényében jogosultak a szabadságra.
A3 = 20 nap alapszabi, + a 3 -as kategória = 3 nap, tehát 23 nap, + a két gyerekre 4 nap, az összesen = 27 nap.

Életkorod alapján 20+4=24 nap, plusz 2 nap a gyerekek után járó pótszabadság

50 éves vagyok. 29 év munkaviszonnyal. 50 nap szabadságom volt erre az évre.. Szept. óta tanítok egy ált. iskolában. Közvetlenül előtte nem állami szektorban dolgoztam. Előző munkahelyemen megkaptam az időarányos szabadságot és most még van 17 napom. Ebből az isk. szünetekre csak 7 megy el. A szerződésem csak 2014. jún. 30-ig szól. A tavaszi szünet áprilisban lesz, tehát márc. 31 ig szünetre nem tudom kivenni. Tehát a nyári szünetből sem tudom kivenni az időarányos napokat... A nyár mikortól szabadság?? Évzáró után? Ki kell adniuk a tavaszi szünet és a nyári szünet kezdetén kívül fennmaradó időarányos szabadságomat a határozott szerződéses viszony lejárta előtt?? Kérem, segítsen, aki tudja a választ. Köszönöm szépen!

Kedves TTanító! Írod, (még 2013.október 26-án) hogy 50 éves vagy, van 29 éves munkaviszonyod, ez idáig oké! De hogy lehetett az előző évre (2013) 50 nap szabadságod? Hol dolgoztál, hogy ennyi szabadság járt?

És még egy fontos az idén a szünetek fölött fennmaradó 10 napomat ki kell adniuk az idén?? Hiszen jövőre a jövő évit sem tudom kivenni a szünetekben...vagy kifizetik?

Kedves fórumozók!

Kérem valaki segítsen! Gyógypedagógiai asszisztens (E1) vagyok teljes munkaidőben. Pontosan hány nap szabadság jár nekem?

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!