közalkalmazotti jogviszony megszüntetése

Tisztelt Fórumozók!
Remélem, Önök közül akad valaki, aki jó és hasznos tanáccsal tud ellátni az alábbi problémával kapcsolatban.
2007-ben kerültem egy középiskolába dolgozni. Félállásban magyart tanítottam, félállásban ifjúságvédelemmel foglalkoztam. A 2009/2010-es tanévtől kislányom születése miatt itthon vagyok. A gyed-em 2011 szeptemberében jár le. A férjemmel korábban úgy döntöttünk: csak a 2012/2013-as tanévtől mennék vissza dolgozni. A munkahelyemen az elmúlt tanévben kardinális változások mentek végbe, településünkön több különböző jellegű középiskolát összevontak egy intézménybe. A munkahelyem vezetése, - ami egy tagiskola lett -, teljesen kicserélődött, új, korábban nem nálunk tanító emberekből áll. A kollégáim egy része a váltás miatt távozott. Július elején az új vezetés az engem helyettesítő kolléganőtől elvette a magyarórákat, helyette az ifjúságvédelem mellé a szabadidőszervezési feladatokat kapta meg.
Mivel én elsősorban a magyar nyelv és irodalom elhivatott tanítása miatt vállaltam el a középiskolai tanári munkát, csalódással töltött el a fenti döntés,amely előrevetíti, hogy a nagy integrált iskolában - az új közoktatási törvénnyel és az új szakképzési szabályozással összhangban - jövő szeptembertől nem lesz szükség a munkámra.
Szerencsére a múlt héten kaptam egy remek állásajánlatot, amely előrelépést jelentene a karrieremben (több, nemcsak tanári diplomám van) és anyagilag is jóval nagyobb megbecsülést jelentene. A versenyszférában felajánlott állást a kislányomra való tekintettel csak 2012 tavaszától tölteném be.
A kérdéseim következőkre vonatkoznának:
- Mikor lenne célszerű a munkáltatómat értesíteni arról, hogy nem szeretnék visszamenni dolgozni?
- Kötelesek-e a tgyás, gyed, gyes ideje alatt 2012 tavaszáig felhalmozódott szabadságaimat kiadni, kifizetni?
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Szia!
Szabadság csak a tgyás idejére és a gyed első évére jár, a többi időre fizetés nélküli szabadságot kellett kérned. Ha a munkaviszonyod megszűnik akkor a ki nem vett szabadságot ki kell fizetniük.

Köszönöm szépen a választ!

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!