KÖZALKALMAZOTTI BÉRKOMPENZÁCIÓ SOS!

Üdv mindenkinek!Kérem aki tud segitsen!a garantált illetményem :100100ft erre kaptam a gar.bérmin.kieg .+munkahelyi pótlék +délutáni +éjszakai pótlék !összesen:bruttó:165583ft . 2011-ben kaptam a családi adókedvezményt,idén a férjem kérte!Az összes munkatársam kap bérkompenzációt is,az én fizetésem a legkevesebb közülünk!Miért én nem kapom a bérkompenzációt?A törvény szerint járna szerintem!Az illetékesek még nem válaszoltak!Közalkalmazott vagyok!Aki tud kérem segitsen!Szép napot!!!!!!!!!!

Munkaügyes68 , és bárki aki tudja !
Számomra érthetetlen módon több közalkalmazotti bértábla is letölthető . Kérdésem a következő : 1977.08.01-je óta ,megszakítás nélkül, ugyanabban az önkormányzati óvodában dolgozom,alapilletményem az illetményeltérítéssel sem éri el a besorolási illetményt .Mit tehetek, hova forduljak ?
A gyors választ előre is köszönöm !

Szia!Segítségedett szeretném énis kérni.2005-2014-ig egészségügyben dolgoztam.Ott kaptam a bérkompenzációt.2013-2014 november 1-ig gyeden voltam.Munkaviszonyomat nem szüntetve meg 2014.november 1-től bölcsődében dolgozom.Nem értem itt nem jár már nekem a kompenzáció!Miért?

Bérkompenzáció SOS !!!!!!!!!!!
EGYHÁZI iskola (nem regisztrált) 2018 feb 12 - 17:15
Segítséget szeretnék kérni:

Egyházi iskolában dolgozom, 2008-tól folyamatosan.
Nincs családi kedvezményem, nem is volt.
a MUNKÁLTATÓ által kitöltendő blokkban a
5. melléklet II. 1. 1. pontjában a NEM válasz van jelölve.

2011-ben Heti 30 órás munkaviszonyom a bérem 71800 Ft volt.
2012-ben heti 30 órában dolgoztam a bérem 73800.- Ft volt.
Jogosult vagyok-e bérkompenzációra 2018-ban????????
Most is minimálbéres vagyok.

Segítséget szeretnék kérni:

Egyházi iskolában dolgozom, 2008-tól folyamatosan.
Nincs családi kedvezményem, nem is volt.
a MUNKÁLTATÓ által kitöltendő blokkban a
5. melléklet II. 1. 1. pontjában a NEM válasz van jelölve.

2011-ben Heti 30 órás munkaviszonyom a bérem 71800 Ft volt.
2012-ben heti 30 órában dolgoztam a bérem 73800.- Ft volt.
Jogosult vagyok-e bérkompenzációra 2018-ban????????
Most is minimálbéres vagyok.

Azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy szíveskedjenek tájékoztatást nyújtani a részemre járó 2017. évi bérkompenzáció mértékéről:
1997. február 02-től dolgozom (D/13 kategória) egyházi fenntartású szociális intézményben. Gyermekkedvezményre már nem vagyok jogosult. Az alapbérem 161.250,- Ft, ezen kívül 36.150 szociális ágazati bérpótlékban és 12.000,- Ft munkahelyi pótlékban részesülök. A 2011. és és 2012. évi kötelező garantált bérmiminum emelést megkaptam. Az elmúlt évben a bérkompenzáció összege 9.600 Ft volt, a munkáltatóm előzetes tájékoztatása alapján ennek mértéke ebben az évben 2.000,- ft körül lesz. Véleményem szerint a hatályos törvényi rendelkezés 1. sz. melléklete szerint 10.000,- Ft körüli bérkompenzáció illetne meg. Tisztelettel és köszönettel várom válaszukat.

Sziasztok!
Régóta az eü.-ben dolgozom nem eü. végzettséggel, van két gyerkőc, kp.fokú végzettséggel. Azt tudom, hogy jár a kompenzáció, de igazak-e a következők?:
- az állam megfinanszírozza a kompenzációt és annak járulékait?
- ha igen, akkor a munkaügyesünk miért bruttó 200 ft-ot állapít meg, holott a tavalyi br. 9500 ft volt és 11600 van a tv.-ben?
- lehet-e kompenzáció után kevesebb a nettó fizetésem az előző évihez képest?
Kínai nekem ez a kompenzációs törvény :(
Köszönöm a segítséget!

1997-től közalkalmazottként dolgoztam 2009-ig 13 évig. Majd megszakadt a közalkalmazotti munkaviszonyom, mert 3 évig máshol vállaltam munkát. Utána újra közalkalmazottként tudtam munkát vállaltam, amiben jelenleg is dolgozom. Mivel megszakadt a közalkalmazotti jogviszony, de 16 éves közalkalmazotti jogviszonyom van már jár -e bérkompenzáció nekem. Minimálbéres óvodatitkár vagyok.

Közszolgálatként már rég el kellett volna ismerni, ha a családtagok a kórházak, szociális intézmények dolgozói helyett felvállalják az ápolási munkákat. Önerőből, mindenféle segítség adása nélkül. Ő értük senki sem emeli fel a szavát hivatalból. Csak végzik a munkájukat, annak minden anyagi és fizikai, lelki terheivel együtt. Tőlük nem kérdezi meg senki, hogy Ők hogy látják a saját élethelyzetüket, ill. a szociális ellátást? Ami egyértelmű, hogy már az ápolást felvállaló családokra hárították át évek óta.De ezért Ők semmiféle elismerést központilag támogatást, a szerény ápolási és csak 1 főnek járó díjat kaptak. Gyakorlatilag 3 fős munkáért, amit ha nincs több családtag akkor egyedül kell megoldaniuk. És ennek az anyagi hátterét is egyedül kell kiszenvedniük, szintén anyagi segítség nélkül. A fizikailag, lelkileg is embert próbáló feladatok mellett. Tehát egyértelmű, hogy az elszegényedést ez a helyzet elősegíti a családoknak. Hiszen a közgyógy sincs biztosítva hozzá. Hiába súlyos az állapota a betegnek, nem ezt nézik, hanem ha a limit határ felett, akár 1000.-ft-tal több az ápolt beteg nyugdíja már semmilyen támogatásra nem számíthat. Akkor sem, ha több mint 5 éve fekvőbeteggé vált.

ápolás-munka együtt (nem regisztrált)
2016 május 21 - 00:59
A legtöbb betegápoló családtag, maga is idős már! Miért nem számítják bele a munkaviszonyba ezt az időt? Miért csak a kisgyerekesek kapnak támogatást mindenben?
Mért van ez az örökös megkülönböztetés még ebben is? Nem elég a munkahelyi nem egyenlő bér fizetés, az ugyanazon munkakörben dolgozóknál? Még itt is állandóan különbségeket tesznek az emberek között. Az emberi jogokat miért nem tarta tiszteletbe ez az ország vezetősége? Miért van munkahelyi pszciho terror megengedve a munkahelyeken a jobb teljesítmények elérésére hivatkozással? Miért lett ennyire beteges a Magyar lakosság állapota? Hát pont ezekért a dolgokért! Ez nem tűnt még fel egy orvosnak, pszichológusnak, ügyvédnek sem? A biróságokon is csak a pozició megvédése a fontos, nem a munkavállalói jogok megvédése a multi cékek, a pénz, a hatalomra vágyás törekvés, csak arra vezet, hogy egyre több beteg ember lesz az ilyen munkahelyeken. Az állandó stressz nem jó az egészségnek sem!Aki munka mellett még fel meri vállalni a saját pihenése helyett, az ápolást, annak ismerjék el normálisan anyagilag is és munkaviszonyként is a munkáját. Ugyanúgy, mint bármilyen más foglalkozásnál.Mert sokkal nagyobb felelősség hárul rá, mint egy kórházban ugyanazt végző nővérre. Aki nem is egyedül, hanem több segítséggel dolgozil. Szabadságot is kap, kafetériát, utazási költségtérítést stb.
Béremelést. Nem úgy mint az ápolási díjon lévők, akik ehhez képest alamizsnát kapnak, normális fizetést nem. Mert, ha a kórházi dolgozó munkáját elismerik, akkor az otthoni ápolókét is el kellene ismerni végre! Nem csak elvárni mindent tőlük, a semmi juttatásért!
A munka törvénykönyvét annyira átalakították, hogy gyakorlatilag a munkavállalói jogokat sárba tiporták. Ez jól mérhető a munkaügyi pereknél is. Főleg akkor, ha multi céggel szembe mer valaki jogorvoslatot kérni jogosan. De nem hogy jogorvoslatot kap, de még neki kell fizetni, hogy merte naívan a maradék jogait védeni. Ami a gyakorlatban így ki derül, hogy senkit sem érdekel. A biróságon sem, nem érdemes tehát abban reménykedni, hogy a jogrend és igazságosságot be tartatják azok, akiknek ez lenne a feladatuk. Nem véletlen, hogy csökkentek a munkaügyi perek, mert az emberek többsége megtapasztalta, hogy az igazságszolgáltatás nem jól működik. A jó igazságszolgáltatás nem veszteseket és nyerteseket produkál. Hanem egyenlő mértékben nyerteseket. Nem megalázó, és ellehetetlenítő állapotokat idéz elő, hanem a megegyezést, érdemi segítséget nyújt a feleknek. Nem a hatalmat nézi, hanem pártatlanságot tanúsít végig. Mert az ítéletekből világosan látszik, ha nem tisztességes az eljárás, és a pártatlanságot nem tartották be a döntések meghozatala elött sem.

Sziasztok!
Én 2009. október 1-től dolgozom egészségügyben minimálbérért. A munkához 5-8 általános elég, ezzel a feltétellel vesznek fel. Tárgyhavi alapilletmény 71415, minimálbérre történő kiegészítés 39585=111000. Pótlékokkal együtt: 133000. (nekem van érettségim és egy okj-som is) A kollégáim mind kapnak bérkompenzációt, én nem. Nincs gyerekem, nem vagyok házas, nem jár semmilyen egyéb : családi pótlék ilyesmik. Tudna nekem valaki segíteni, hogy vajon miért nem jár a kompenzáció, s az ugyanolyan feltételekkel dolgozókan miért jár? A bércsoport nem tud érdemben válaszolni : mert nem jár... illetve küldözgetnek ide-oda....

Közben megkérdeztem egy másik intézményben egy ismerőst, aki az ottani illetékesektől megkérdezte, hogy jár-e nekem bérkompenzáció. és azt mondták neki, hogy jár... nos akkor ilyenkor mi a teendőő?? kinek van igaza? :O

33. éve dolgozom az egészségügyben, 4 éve lettem nevelőszülő, 2 éve a nevelőszülőség foglalkoztatás lett, ezért a 4 gyerek mellett az eü.-ben csak félmunkaidőbe mentem.Az államkincstár másodállásnak vette az eü.-t, és főállásnak a nevelőszülőséget. Na így ettől az évtől már nem is kaptam a kompenzációt. Nem tudom hogy kinek jár és kinek nem, a törvényben sem értem olyan zavaros, meg olyan szerteágazó. Ha az eü.-ben nem jár akkor a másikban miért nem?

1999-től dolgozom közalkalmazottként, jelenlegi munkahelyemen 2010. október 1-től. Érettségim és szakmám van. Tavaly 122.000 Ft-ra emelték a garantált bérminimumot, a bérkompenzációm pedig 10.900 Ft volt. Ebben az évben 129.000 Ft lett ez az összeg /garantált bérminimum/. Szeretném megkérdezni, hogy kapok-e egyáltalán bérkompenzációt, annyit mint tavaly vagy kevesebbet? Miért van az, hogy akinek jóval több a bére /igaz emelést nem kapott/ az több bérkompenzációt kap? Előre is köszönöm a választ.

A közalkalmazottaknál kinek jár a bérkompenzáció.

A 400/2015.(XII.15.) Kormányrendelet 5. számú melléklete nyomtatványon kell kérned a munkáltatódtól a bérkompenzációt, aki továbbítja a kincstárhoz. Januárig visszamenőleg is ki szokták fizetni, de mielőbb add be.

Kedves Fórumos!
Köszönöm a választ. Már januárban beadtam, de az egyetemnek a 3 karát ahol dolgozom 2016-tól másik egyetemhez csatolták és még a tavalyi bérrel számoltak és a tavalyi kompenzációnak is a felét számolták el! Ezért érdekelne, ha a következő fizetésnél már a 129.000 Ft-tal számolnak /remélhetőleg/ akkor a tavalyi kompenzáció összegét vagy többet kaphatok-e?

Szép estét mindenkinek :)
1993-tól 2009-ig korházban dolgoztam közalkalmazottként, majd tavaly év végéig egy kft alkalmazottja voltam, egészségügy. Most ujra előző munkahelyemen dolgozom, a közalkalmazotti bérkategóriám szerinti alapbért kapom, 149000 + 24000 pótlék. Járhat nekem bérkompenzáció és ha nem miért nem ? köszönöm

Jó reggelt Mindenkinek!

Kérlek segítsetek nekem! Böngésztem egy kicsit a fórumban lévő hozzászólások, szakértők elmondásai alapján a bérkompenzációt, és nagyjbál azt hiszem már értem is,hogy kinek jár. De mi van olyankor,mikor az ember GYED-en volt? 2011.02.11-től voltam GYED-en , tehát 2012-ben például egész évben.
A munkáltatóm kitöltötte a kompenzációs igénylést,de elutasították, mivel papíron, szerződés alapján 14100 Ft bérkiegészítésben részesültem 2012-ben - ami több,mint amennyi kompenzációra jogosult lennék- ,de valójában én azt nem kaptam meg, mivel a GYED-et kaptam ki. Kérem segítsen nekem aki jártas a témában ! Köszönöm szépen

kinek jár˘!

2002-ÓTA DOLGOZOM KÖZALKALMAZOTTKÉNT AZÓTA A MINIMÁL BÉR EMELÉST KAPTAM MEG.MIÓTA NEM KAPOK CSALÁDI ADÓKEDVEZMÉNYT NEMKAPOK KOMPENZÁCIÓT SEM.MEGSZERETNÉM TUDNI,HOGY A GARANTÁLT BÉRMINIMUM,ÉS A BÉRMINIMUM KIEGÉSZÍTŐNEK VAN -E KÖZE AHOZ HOGY NEM JÁR!KÖSZÖNÖM ELŐRE IS A VÁLASZT!

Sziasztok!
2009 januártól-2010. júliusig közalkalmazottként dolgoztam, majd alapítványi bölcsödében,2012.01.01-től, jelenleg is újra bölcsödében dolgozom közalkalmazottként.Bérkompenzációt korábban sem kaptam,arra hivatkozva, hogy megszakadt a közalkalmazotti jogviszonyom.Majd azt mondták, hogy mégis csak járt volna. Most újra be kell adni az igényt, de már fogalmam sincs, hogy egyáltalán mi a helyzet. Jár vagy sem? Ha felveszem és nem jár, vissza kell fizetni(esetleg büntetnek is érte) vagy elesek a lehetőségtől.Ha valaki tud erre választ adni, kérem írja meg. Köszönöm!

Sziasztok!
2009 januártól-2010. júliusig közalkalmazottként dolgoztam, majd alapítványi bölcsödében,2012.01.01-től, jelenleg is újra bölcsödében dolgozom közalkalmazottként.Bérkompenzációt korábban sem kaptam,arra hivatkozva, hogy megszakadt a közalkalmazotti jogviszonyom.Majd azt mondták, hogy mégis csak járt volna. Most újra be kell adni az igényt, de már fogalmam sincs, hogy egyáltalán mi a helyzet. Jár vagy sem? Ha felveszem és nem jár, vissza kell fizetni(esetleg büntetnek is érte) vagy elesek a lehetőségtől.Ha valaki tud erre választ adni, kérem írja meg. Köszönöm!

Amennyiben Ön 2011. december 31-ét követően létesített jogviszonyt a kompenzációs rendelet hatálya alá tartozó foglalkoztatónál, de azt közvetlenül megelőzően is e foglalkoztatók valamelyikénél állt alkalmazásban, úgy ezeket a jogviszonyokat a kompenzáció igénybe vétele szempontjából szintén tekintse folyamatosnak, és a kompenzációs rendelet hatálya alá tartozó foglalkoztatónál legkorábban keletkezett jogviszony létrejöttének dátumát vegye figyelembe a kitöltéskor. Tehát jár!!

Kedves Tünde!

Pont az a baj, hogy nem tekinthető folyamatosnak, hiszen közvetlenül 2012.01.01. előtt nem volt közalkalmazotti jogviszonya, mivel egy alapítványi bölcsődében dolgozott (ez feltételezem nem közalk. jogviszony). Ebben az esetben pedig sajnos nem jár a kompenzáció.

Sziasztok!
2009 januártól-2010. júliusig közalkalmazottként dolgoztam, majd alapítványi bölcsödében,2012.01.01-től, jelenleg is újra bölcsödében dolgozom közalkalmazottként.Bérkompenzációt korábban sem kaptam,arra hivatkozva, hogy megszakadt a közalkalmazotti jogviszonyom.Majd azt mondták, hogy mégis csak járt volna. Most újra be kell adni az igényt, de már fogalmam sincs, hogy egyáltalán mi a helyzet. Jár vagy sem? Ha felveszem és nem jár, vissza kell fizetni(esetleg büntetnek is érte) vagy elesek a lehetőségtől.Ha valaki tud erre választ adni, kérem írja meg. Köszönöm!

Sziasztok!
2009 januártól-2010. júliusig közalkalmazottként dolgoztam, majd alapítványi bölcsödében,2012.01.01-től, jelenleg is újra bölcsödében dolgozom közalkalmazottként.Bérkompenzációt korábban sem kaptam,arra hivatkozva, hogy megszakadt a közalkalmazotti jogviszonyom.Majd azt mondták, hogy mégis csak járt volna. Most újra be kell adni az igényt, de már fogalmam sincs, hogy egyáltalán mi a helyzet. Jár vagy sem? Ha felveszem és nem jár, vissza kell fizetni(esetleg büntetnek is érte) vagy elesek a lehetőségtől.Ha valaki tud erre választ adni, kérem írja meg. Köszönöm!

Tisztelt Mindenki! :)
Az alábbi ügyben szeretnék állásfoglalást kérni egy hozzáértőtől:
2015.januárjában kitöltöttem a kompenzációval kapcsolatos nyilatkozatot, és azt folyósították is a részemre. Viszont 2015.04.01-től áthelyezéssel másik intézményhez kerültem, ahol a munkaügyes nem nyilatkoztatott le újra, és ezért április hónapra nem kaptam meg. A MÁK állítja, hogy áprilisra nem adhatja meg, mert a nyilatkozat májusban ért oda, visszamenőlegesen csak 2015.03.15-ig lehet igényelni. ?????? Most egy adminisztrációs hibára is vonatkozik a törvény? Hajtsam be a munkaügyesen?
Köszönöm a segítséget!

Tisztelt Tagok!
Abban kérném a segítségüket, hogy segítsenek megérteni, hogyan is számolják a kompenzációt.
Én 2004.02.16-a óta dolgozom közalkalmazottként "E" kategóriába sorolva a felsőfokú szakképzettségem miatt. Kapok is kompenzációt, mivel már elég régen itt dolgozom.
A kérdés az, hogy a kompenzációnak köszönhetően az egyik munkatársamnak több a nettó jövedelme mint az enyém. Nem az összeg a lényeg, hanem az hogy ez hogyan lehetséges??? Ő 2009.10.01-én kezdett dolgozni ugyanitt, 4 órában, "D" kategóriába sorolva érettségivel. 2013.01.01-én átsorolták teljes munkaidőbe. Eltartott nincs egyikőnknek sem.
Szóval kérem Önöket segítsenek megérteni, hogy hogyan lehetséges, hogy kevesebb munkaviszonnyal kisebb végzettséggel mégis többet keres a kompenzáció miatt?
Előre is köszönök minden építő jellegű hozzászólást!

Tisztelt Segítő!
Érdeklődnék, hogy jár-e nekem bérkompenzálás,2009 óta dolgozom egyházi iskolában,tanítókén, nincs férjem, se gyerekem.Az életpálya modell miatt a bérem a törvény szerint változott eddig, így most januártól nem, de a P I besorolás szerint kapom a bérem.
Az előző években mindig kaptam.
Előre is köszönöm válaszát!

A feleségem az egyik katolikus iskolában hitoktató. A fenntartó egyházmegye szerint senkinek sem jár bérkompenzáció. 2010 előtt lett alkalmazott,évekig éves,majd határozatlan idejű szerződéssel. Idén vesz igénybe először a családi kedvezményt fiunk után. Kérdésem: jogosan kérheti-e a nejem a kompenzációt a fenntartó és kifizetési hellyel rendelkező egyházmegyéjétől? Fizetése 193.500,-Ft,amit 7 év után állapítottak meg nem tudjuk milyen szempontok alapján. A táblázat szerint 5.300,-Ft/hó kompenzáció illeti meg.
Tisztelettel várjuk mielőbbi válaszukat.

Kedves Mindenki, 2001 óta vagyok közalkalmazott, a szuperbruttó kivezetése óta valamivel csökkent a fizetésem. Nincs eltartottam, nincs extra bevételem, csak a havi bérem. Ami hosszú évek óta 218.000 bruttó. Mi az éves/havi bruttó bér, amire lehet kérni kompenzációt? A jogszabályban nem találtam összeget.
Előre is köszönöm a választ!

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!