Közalkalmazottak besorolása

A közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992.évi XXXIII.törvény nem minden közalkalmazottra érvényes?Mert engem hülyének néznek a munkahelyemen( önkormányzat)szerintük az általános iskolában a takarítónő sorolható"B"_be,én az önkormányzatnál csak az "A"-ba,mert a jegyző úgy dönt,hogy nekem elég a 8 általános iskolai végzettség.Holott nekem érettségim van.Hogy van ez?Tud valaki ebben segíteni????????????

Segítséget szeretnék kérni.

2012. augusztus 29. óta dolgozom pedagógus munkakörben, két helyen, egy óvodában és egy pedagógiai szakszolgálatnál. Az óvodában csak 2017. szeptember 1-e óta vagyok foglalkoztatva félállásban. Ped I-be sorolásom minősítő eljárás nélkül 2015-ben történt meg, az átmenti rendelkezéseknek megfelelően.

A Szakszolgálatnál 2020. januártól Ped. I. 04. fizetési kategóriába léptem. Az óvodámban azonban ez az átsorolás nem történt meg. Álláspontjuk szerint a Ped I. 3 kategória a helytálló, annak ellenére, hogy augusztus 29-től már 8 teljesített évvel rendelkezem pedagógusként, tehát a 9. évemet kezdem meg. Mivel az átsorolás a kjt szerint tárgyév első napján kell, hogy megtörténjen, értelmezésem szerint ez 2020. január 1. Az óvóda fenntartója szerint viszont tárgyév majd 2021.január 1-től lesz, addig nem akarnak átsorolni.

Kérdésem, hogy kinek van igaza? És amennyiben nekem, de az önkormányzat jogásza ezt nem hajlandó elismerni, hova fordulhatok jogorvoslatért? Előfordulhat, hogy két helyen foglalkoztatnak pedagógusként, eltérő besorolással? Az egyik intézmény KLIK-es, a másik önkormányzati fenntartású. De számomra akkor is furcsa a kétféle besorolás

Segédápolóként dolgozom 2008 óta van szakmám mint női szabó milyen kategóriába tartozom

Általános ápoló és általános casszisztens érettségivel és egy E kategóriás Szociális gondozó és szervező végzettséggel kórházban milyen legmagasabb munkakört láthatnék el?

Érdeklődnék a következő iránt: Jelenleg óvodapedagógus vagyok júniusban lesz két éve, hogy végeztem és ebben dolgozom. Szeretném elvégezni a tanítói szakot. Elvileg ha felvételt nyerek a főiskolára, akkor már tudnak alkalmazni, pl. napközis tanítóként. Az lenne a kérdésem, hogy akkor mibe sorolnának? Jelenleg Ped. I. kategóriában vagyok.

Érdeklődnék a következő iránt: Jelenleg óvodapedagógus vagyok júniusban lesz két éve, hogy végeztem és ebben dolgozom. Szeretném elvégezni a tanítói szakot. Elvileg ha felvételt nyerek a főiskolára, akkor már tudnak alkalmazni, pl. napközis tanítóként. Az lenne a kérdésem, hogy akkor mibe sorolnának? Jelenleg Ped. I. kategóriában vagyok.

Üdv Mindenkinek! Hivatalosan hol tartják számon (milyen dokumentumban és milyen irodában), hogy hány év munkaviszonyom volt? Köszönöm!

Elektronikusan az Oktatási Hivatal által működtetett KIR –ben (köznevelési információs rendszer), amit az iskolatitkár vagy ig.helyettes kezel.

Pontos munkaviszony adat nincs a KIR rendszerben.
Szerepel a besorolás kódja, ebből nem visszaszámolható a pontos dátum.
Illetve a szakmai gyakorlat évei, ez pedig nem egyenlő a munkaviszony idejével (GYES, GYED, hosszabb betegség, fizetés nélküli szabadság, nem szakmában dolgozott stb...)
Leginkább a Nyugdíjbiztosítónál érdemes érdeklődni, ügyfélkapun is meg lehet kérni tőlük az információt. Ki kell várni, de megküldik.

Hivatasos jogositvany szakíranyú képesseget ad e!!lehet e B katagória kozalkalmazotz besorolasnal ..nn

Szerintem ez a közalkalmazotti törvény igen elavult, már régóta módosítani kellene, mert a közalkalmazotti dolgozók, többségét megfosztják a szabadságától. Pl: én is közalkalmazottként dolgozok iskola konyhán, mint szakács, 52 éves vagyok és nevetséges 20 nap szabadság jár ez az elavult rossz törvény miatt. Miért nem lehet minket is a munkatörvénykönyv szerint besorolni a szabadságolásba. Nem azt kellene nézni ki hány évet dolgozott közalkalmazottként, hanem ki hány éves. Szerintem, így volna reális mindenkinek. Kezdeményezni kellene a törvény módosítását.

Sziasztok!Szeretnék segítséget kérni,munkát ajánlott az önkormányzat,felvennének szakácsnak.Szakács okj bizonyítványom,érettségim és élelmiszeripari felsőfokú szakképesítésem van.Milyen besorolásra számíthatok?Köszi

Sziasztok!Szeretnék segítséget kérni,munkát ajánlott az önkormányzat,felvennének szakácsnak.Szakács okj bizonyítványom,érettségim és élelmiszeripari felsőfokú szakképesítésem van.Milyen besorolásra számíthatok?Köszi

azt szeretném kérdezni , hogy 2015.Június 09.napjától kirendeltek gondnoknak
milyen munkakörnek számít ?

Segítsen már valaki abban, hogy hogyan számolják ki a fizetésemet közalkalmazottként! 30 éves munkaviszonnyal rendelkezem, és most vennének föl szeptembertől takarítani egy szakmunkásképző iskolába. (Iskolai végzettségem szakmunkásképző iskola (varrónő) és van egy okj-s bolti eladó végzettségem.)Mennyi fizetést kapnék közalkalmazottként?

1978 december 8-án kezdtem dolgozni, azóta folyamatos a munkaviszonyom. Időközben elvégeztem elsőként a 120 órás pedagógus továbbképzést 1998-ban, amiért a törvény szerint megillető egy év időkedvezményt kaptam átsorolásra. 2011-ben szakvizsgáztam, amiért ismét megkaptam az egy év kedvezményt. Pedagógus-II-ben vagyok január óta. A besorolási bértábla alapján 2015 januárjában soroltak át a 13. lépcsőfokra, amely 36-38 év után jár. Nem tudom, hogy jól érzem-e, de szerintem 37 év munkaviszony és 2 év kedvezmény után a 14. lépcsőben kellene lennem. Várom válaszát!

2015-ben a 14. fokozatba kellett volna besorolni. A hiba ott van, hogy az első kedvezményt nem kaptad meg, mert akkor voltál soros. Szerintem. Nézz utána, és 3 évre visszamenőleg kérd a különbözetet!
Ez a jó besorolás:
1978 1
1981 2
1984 3
1987 4
1990 5
1993 6
1996 7
1999 8 Az 1998-as teljesítés miatt 1999-ben kellett volna 1 évvel lépned, de akkor voltál soros, ezért a következő ciklusban tudtál csak 1 évet előre jönni
2001 9
2004 10
2007 11
2010 12
2012 13
2015 14

Kedves Tiger
2008. nyarán szereztem meg pedagógusi diplomámat, azóta közalkalmazottként dolgozom, soha nem tanítottam. Ha 2020-ban elhelyezkednék, mint tanár akkor Ped 1-en belül 5. kategória (12-14 év), vagy 4. kategória (9-11 év) kerülnék. A pedagógusi diplomát júliusban vettem át.
Köszönöm: Mariann

Élelmezésvezető vagyok átszervezés után az új kinevezésem E/11 (30 év 8 hó 6 nap).
Bruttó: 118.928 Ft + 2.172 Ft kiegészitéssel 122.000 Ft, ami Nettó: 79.910 Ft.
Mit is mondjak?!
1.Kérdésem: közgazdasági érettségivel + élelmezésvezetői szakképesítéssel, ECDL 8 modulos vizsgával és 22 év ebben a munkakörben eltöltött gyakorlattal, csak ennyi adható a munkáltató részéről?
Vezetői pótlék? (9 fő konyhai dolgozó) vagy bármi? Az Önkormányzat szerint ennyi a besorolás!
2. Kérdésem: 30 év után (nem mind közalkalmazotti) jár-e vagy adható-e jubileimi jutalom?
Bár éppen az elkeserítő bér miatt 22 év után a távozáson gondolkodom.
Ha valaki tudna választ adni, azt nagyon szépen köszönöm.

1992 ÓTA B KATEGÓRIÁBA VOLTAM SOROLVA ,MOST MEGVÁLTOZTATTÁK A RA . KERESKEDELMI SZAKMUNKÁS BIZONYÍTVÁNYOM VAN MEG BOLTVEZETŐIM IS ,TUDOM HOGY NEM SZAKIRÁNYÚ ,A KÉRDÉSEM JOGOS E AZ ÁTSOROLÁSOM ,AZÉRT NEHEZMÉNYEZEM MERT 1992 ÓTA EBBE A KATEGÓRIÁBA VOLTAM ,ÉS A GARANTÁLT BÉRNÉL LÉNYEGES KB 20000 FT ELTÉRÉS VAN .KÉRDÉSEM MÉG ,HOGY A 14 ÉV KERESKEDELEMBEN ELTÖLTÖTT IDŐ KÖZALKALMAZOTTINAK SZÁMÍT E ?VÁROM
ÉS KÖSZÖNÖM A VÁLASZT !SÜRGŐS

Bocs, kérdezném hogy kaptál már választ? Csak szerettem volna tudni, mire lehet számítani válasz ügyben.
Köszi

Én ugyszintén rendelkezem szakmunkás bizonyitványal meg éretségivel mégsem számolyák be a besorolásba,igaz a takaritáshoznincs szükség erre mondja a munkáltató ebben az esetben a Klik.De sokat jelentene a fokozat, mind a fizetésbe meg a nyugdijbamenéskor is.-Nem értem a munka törvényt!Így soha nem tud az ember magasabb kategóriába kerülni!Mert a fokozatba lépéssel járó emelést elviszi a minimálbér emelés.Hogy lehet ez,törvényes?

Én klikes iskolában takarítok minimálbérér.Akinek valamilyen végzetsége van az garantált bérminimumért. Egy intézményben takarítunk egyforma munkát végzünk külömböző bérért.

Az elsőnek annyit, hogy valószínűleg a Klik megalakulása után létesített munkaviszonyt. Ha akkor elfogadta nincs mit tenni, azt nem tudom, hogy pár hónapos OKJ takarító képzés után járna e, de ha nem a munkáltató küldi akkor biztos nem. A minimálbér emelés sokkal magasabb még évenként is mint ha 3 évenként lépne eggyel feljebb. A másodiknak a 8 általános után kellett volna tanulni egy szakmát és nem a kolléganőre írigykedni. Itt valószínű még régebben a munkáltató sorolta be a szakmunkás Garantált bérminimumba amit egyoldalúan nem módosíthatnak a későbbiekben. A harmadiknak azt mondanám, hogy A ," teccett volna tanulni. A 2008 as bértáblát nem módosította az a Áldott Fidesz ezért van, hogy a bért mindig csak kiegészítik a minimál bérre. 2 év múlva a titkos szavazáskor meg lehet nekik köszönni.

Segítségetek kérném.. Főiskolára járok, II. félévet kezdtem, tanulmányi szerződésem is van a szervezettel, ahol dolgozom. Most jelenleg C besorolásban vagyok. Főnököm nyugdíjba megy 1,5 év múlva. A főiskola hányadik félévétől lehetnék megbízott vezető? Főiskola V. félévével megpályázhatom a helyét? Vagy az igazgatóm megbízás alapján bármikor kinevezhet?

Az Nkt. meghatározza, hogy ki lehet vezető.Ezen feltételek között szerepel:legalább 5 év szakmai gyakorlat,megfelelő főiskolai végzettség, vezetői szakvizsga,határozatlan idejű kinevezés...Az igazgató nem nevezhet ki senkit.Szigorú szabályai vannak a magasabb vezetői pozíció betöltése.A vezetői megbízás pályáztatás alapján történik,amit a képviselő testület bírál el (önkormányzati fenntartó esetén).

Szeretném megkérdezni hogy:
Mi a külöbség a FŐELŐADÓ éa KIEMELT FŐELŐADÓ besorolás illetve bérezés között?
Ugyanazzal a végzettséggel és kevesebb munkaviszonnyal az egyik dolgozó kiemelt főelőadó, a másik viszont csak főelőadó, nyilván van valami különbség.

besorolás

kata65 (nem regisztrált)
2014 dec 4 - 22:08

Mi a külöbség a FŐELŐADÓ éa KIEMELT FŐELŐADÓ besorolás illetve bérezés között?
Ugyanazzal a végzettséggel és kevesebb munkaviszonnyal az egyik dolgozó kiemelt főelőadó, a másik viszont csak főelőadó, nyilván van valami különbség.

SZiasztok! 2014. Szepemberétől dolgozom egy bölcsődében, mint diplomás kisgyermeknevelő. A nyelvvizsgám is megvan, tehát elvileg a diplomás bérkategóriába kellene, hogy besoroljanak. A bruttó bérem 122000 Ft. A kérdésem az lenne, hogy aki okj- kisgyermeknevelő tanfolyamot végzett és kb egy éve dolgozik, ugyanaz a családi háttere(nincs gyereke, tehát nem kap kedvezményt,juttatást) miért ugyanannyi a bruttó ( és a nettó) bére, mint nekem? Válaszotokat előre is köszönöm!

Azért egyforma a bér, mert eljutottunk arra a szintre, hogy a diplomás bér közalkalmazotti szférában megegyezik a garantál bérminimummal...

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!