Közalkalmazottak besorolása

A közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992.évi XXXIII.törvény nem minden közalkalmazottra érvényes?Mert engem hülyének néznek a munkahelyemen( önkormányzat)szerintük az általános iskolában a takarítónő sorolható"B"_be,én az önkormányzatnál csak az "A"-ba,mert a jegyző úgy dönt,hogy nekem elég a 8 általános iskolai végzettség.Holott nekem érettségim van.Hogy van ez?Tud valaki ebben segíteni????????????

Hivatasos jogositvany szakíranyú képesseget ad e!!lehet e B katagória kozalkalmazotz besorolasnal ..nn

Szerintem ez a közalkalmazotti törvény igen elavult, már régóta módosítani kellene, mert a közalkalmazotti dolgozók, többségét megfosztják a szabadságától. Pl: én is közalkalmazottként dolgozok iskola konyhán, mint szakács, 52 éves vagyok és nevetséges 20 nap szabadság jár ez az elavult rossz törvény miatt. Miért nem lehet minket is a munkatörvénykönyv szerint besorolni a szabadságolásba. Nem azt kellene nézni ki hány évet dolgozott közalkalmazottként, hanem ki hány éves. Szerintem, így volna reális mindenkinek. Kezdeményezni kellene a törvény módosítását.

Sziasztok!Szeretnék segítséget kérni,munkát ajánlott az önkormányzat,felvennének szakácsnak.Szakács okj bizonyítványom,érettségim és élelmiszeripari felsőfokú szakképesítésem van.Milyen besorolásra számíthatok?Köszi

Sziasztok!Szeretnék segítséget kérni,munkát ajánlott az önkormányzat,felvennének szakácsnak.Szakács okj bizonyítványom,érettségim és élelmiszeripari felsőfokú szakképesítésem van.Milyen besorolásra számíthatok?Köszi

azt szeretném kérdezni , hogy 2015.Június 09.napjától kirendeltek gondnoknak
milyen munkakörnek számít ?

Segítsen már valaki abban, hogy hogyan számolják ki a fizetésemet közalkalmazottként! 30 éves munkaviszonnyal rendelkezem, és most vennének föl szeptembertől takarítani egy szakmunkásképző iskolába. (Iskolai végzettségem szakmunkásképző iskola (varrónő) és van egy okj-s bolti eladó végzettségem.)Mennyi fizetést kapnék közalkalmazottként?

1978 december 8-án kezdtem dolgozni, azóta folyamatos a munkaviszonyom. Időközben elvégeztem elsőként a 120 órás pedagógus továbbképzést 1998-ban, amiért a törvény szerint megillető egy év időkedvezményt kaptam átsorolásra. 2011-ben szakvizsgáztam, amiért ismét megkaptam az egy év kedvezményt. Pedagógus-II-ben vagyok január óta. A besorolási bértábla alapján 2015 januárjában soroltak át a 13. lépcsőfokra, amely 36-38 év után jár. Nem tudom, hogy jól érzem-e, de szerintem 37 év munkaviszony és 2 év kedvezmény után a 14. lépcsőben kellene lennem. Várom válaszát!

2015-ben a 14. fokozatba kellett volna besorolni. A hiba ott van, hogy az első kedvezményt nem kaptad meg, mert akkor voltál soros. Szerintem. Nézz utána, és 3 évre visszamenőleg kérd a különbözetet!
Ez a jó besorolás:
1978 1
1981 2
1984 3
1987 4
1990 5
1993 6
1996 7
1999 8 Az 1998-as teljesítés miatt 1999-ben kellett volna 1 évvel lépned, de akkor voltál soros, ezért a következő ciklusban tudtál csak 1 évet előre jönni
2001 9
2004 10
2007 11
2010 12
2012 13
2015 14

Élelmezésvezető vagyok átszervezés után az új kinevezésem E/11 (30 év 8 hó 6 nap).
Bruttó: 118.928 Ft + 2.172 Ft kiegészitéssel 122.000 Ft, ami Nettó: 79.910 Ft.
Mit is mondjak?!
1.Kérdésem: közgazdasági érettségivel + élelmezésvezetői szakképesítéssel, ECDL 8 modulos vizsgával és 22 év ebben a munkakörben eltöltött gyakorlattal, csak ennyi adható a munkáltató részéről?
Vezetői pótlék? (9 fő konyhai dolgozó) vagy bármi? Az Önkormányzat szerint ennyi a besorolás!
2. Kérdésem: 30 év után (nem mind közalkalmazotti) jár-e vagy adható-e jubileimi jutalom?
Bár éppen az elkeserítő bér miatt 22 év után a távozáson gondolkodom.
Ha valaki tudna választ adni, azt nagyon szépen köszönöm.

1992 ÓTA B KATEGÓRIÁBA VOLTAM SOROLVA ,MOST MEGVÁLTOZTATTÁK A RA . KERESKEDELMI SZAKMUNKÁS BIZONYÍTVÁNYOM VAN MEG BOLTVEZETŐIM IS ,TUDOM HOGY NEM SZAKIRÁNYÚ ,A KÉRDÉSEM JOGOS E AZ ÁTSOROLÁSOM ,AZÉRT NEHEZMÉNYEZEM MERT 1992 ÓTA EBBE A KATEGÓRIÁBA VOLTAM ,ÉS A GARANTÁLT BÉRNÉL LÉNYEGES KB 20000 FT ELTÉRÉS VAN .KÉRDÉSEM MÉG ,HOGY A 14 ÉV KERESKEDELEMBEN ELTÖLTÖTT IDŐ KÖZALKALMAZOTTINAK SZÁMÍT E ?VÁROM
ÉS KÖSZÖNÖM A VÁLASZT !SÜRGŐS

Bocs, kérdezném hogy kaptál már választ? Csak szerettem volna tudni, mire lehet számítani válasz ügyben.
Köszi

Én ugyszintén rendelkezem szakmunkás bizonyitványal meg éretségivel mégsem számolyák be a besorolásba,igaz a takaritáshoznincs szükség erre mondja a munkáltató ebben az esetben a Klik.De sokat jelentene a fokozat, mind a fizetésbe meg a nyugdijbamenéskor is.-Nem értem a munka törvényt!Így soha nem tud az ember magasabb kategóriába kerülni!Mert a fokozatba lépéssel járó emelést elviszi a minimálbér emelés.Hogy lehet ez,törvényes?

Én klikes iskolában takarítok minimálbérér.Akinek valamilyen végzetsége van az garantált bérminimumért. Egy intézményben takarítunk egyforma munkát végzünk külömböző bérért.

Segítségetek kérném.. Főiskolára járok, II. félévet kezdtem, tanulmányi szerződésem is van a szervezettel, ahol dolgozom. Most jelenleg C besorolásban vagyok. Főnököm nyugdíjba megy 1,5 év múlva. A főiskola hányadik félévétől lehetnék megbízott vezető? Főiskola V. félévével megpályázhatom a helyét? Vagy az igazgatóm megbízás alapján bármikor kinevezhet?

Az Nkt. meghatározza, hogy ki lehet vezető.Ezen feltételek között szerepel:legalább 5 év szakmai gyakorlat,megfelelő főiskolai végzettség, vezetői szakvizsga,határozatlan idejű kinevezés...Az igazgató nem nevezhet ki senkit.Szigorú szabályai vannak a magasabb vezetői pozíció betöltése.A vezetői megbízás pályáztatás alapján történik,amit a képviselő testület bírál el (önkormányzati fenntartó esetén).

Szeretném megkérdezni hogy:
Mi a külöbség a FŐELŐADÓ éa KIEMELT FŐELŐADÓ besorolás illetve bérezés között?
Ugyanazzal a végzettséggel és kevesebb munkaviszonnyal az egyik dolgozó kiemelt főelőadó, a másik viszont csak főelőadó, nyilván van valami különbség.

besorolás

kata65 (nem regisztrált)
2014 dec 4 - 22:08

Mi a külöbség a FŐELŐADÓ éa KIEMELT FŐELŐADÓ besorolás illetve bérezés között?
Ugyanazzal a végzettséggel és kevesebb munkaviszonnyal az egyik dolgozó kiemelt főelőadó, a másik viszont csak főelőadó, nyilván van valami különbség.

SZiasztok! 2014. Szepemberétől dolgozom egy bölcsődében, mint diplomás kisgyermeknevelő. A nyelvvizsgám is megvan, tehát elvileg a diplomás bérkategóriába kellene, hogy besoroljanak. A bruttó bérem 122000 Ft. A kérdésem az lenne, hogy aki okj- kisgyermeknevelő tanfolyamot végzett és kb egy éve dolgozik, ugyanaz a családi háttere(nincs gyereke, tehát nem kap kedvezményt,juttatást) miért ugyanannyi a bruttó ( és a nettó) bére, mint nekem? Válaszotokat előre is köszönöm!

Azért egyforma a bér, mert eljutottunk arra a szintre, hogy a diplomás bér közalkalmazotti szférában megegyezik a garantál bérminimummal...

Azért ugyanannyi,mert UGYANAZT a munkát végzed!!!

Sziasztok . Segítséget szeretnék kérni eddig technikai kisegítőként dolgoztam A. fizetési besorolásba Januárba áttettek a B. fizetési fokozatba mint konyhai kisegítő A bérem viszont ugyan annyi maradt .Azzal magyarázták hogy nem szakirányú a szakmunkás bizonyítványom .Meg a B .fizetési besorolás is csak 105000.ft

2014. november 20-tól vettek fel napközis tanító és 5-6 magyar tanár státuszba.
Besorolásom 144.800,- Ft azaz gyakornok. Nyelvvizsga hiánya miatt nincs meg a diplomám.
Ped1/2. kategória. Rendben van ez így???
Köszönöm, ha választ kapok

Tisztelt Fórumozók!
2005-ben diplomáztam óvodapedagógusként. 2 évig dolgoztam, majd megszülettek ikreink, akikkel a mai napig GYES-en vagyok (és mivel egyikük tartósan beteg 2025-ig GYES-en is leszek). Nem írtam portfóliót, az utóbbi években csak nekik éltem.
Most szeretnék visszatérni a munka világába, de nem igazán tudom, hogy mekkora fizetésre számíthatok, melyik fizetési kategóriába tartozok!
gyors válaszukat előre is köszönöm!
Csilla

1979-től dolgozom folyamatosan pedagógusként.2015-ben kellet új fokozatba lépnem.Mivel nem soroltak át megkérdeztem a munkáltatómat, hogy ez miért nem történt meg.Erre azt a választ kaptam, hogy még nem telt le a várakozási idő.A besorolásaimat átnézve vettem észre,hogy 2003. után 2006. helyett 2007-ben soroltak át, majd ehhez hozzáadva a három évet 2010-ben, tehát 4 év után léptettek a következő kategóriába.Közben 2006-ban 120 órás továbbképzésen vettem részt, amiért szintén 1 évvel korábban kellett volna lépnem. Ezt szintén nem kaptam meg. Most, hogy reklamáltam(tudom korábban kellett volna, de ez számukra nem mentség), azzal korrigálták a hibájukat, hogy megadták a 2015-ben történő soros kategóriába lépést.Szeretném tudni, hogy ezt ennyivel lehet csak korrigálni, semmilyen kárpótlás nem kapható a több évi fizetésemelések későbbi megadásából adódó anyagi kárért? Ha valaki tud segíteni kérem válaszoljon! Előre is köszönöm.

Anyagi kártérítést csak 3 évre visszamenőleg tudsz kérni, (még akkor is, ha 2008-ig visszamenőleg korrigálják a fokozataidat (2013-ig még az volt a neve, most kategória)) de mindenképpen nyújtsd be az igényed. És korrigáltasd a januári kinevezéseden a legközelebbi lépés idejét 2017-re.
A legkevesebb, ha kiszámolod, hogy mennyi a különbség.
Az én számításaim szerint:
2012-ben 11-ben voltál 12 helyett,
2013 jó: 12-ben voltál, és az is lett volna
2014: 12-ben voltál 13 helyett.
Lépéseid 2003, 2006, 2008 (120 óra), 2011, 2014, 2017
2014-ben a 13-ba kellett volna lépni, a következő 2017 lesz.
Ha sok túlórád volt 2012-ben és 2013 jan.-jún., akkor annak is követelheted a különbözetét.
A 2014-es különbözet nagy pénz, az éves jövedelmed 15%-a. Ezért nem szabad veszni hagyni. De már most add be januárban,mert akkor kérheted 2012 jan. 1-től és visszamenőleg kérd a 2015 januári különbözetet is, a kinevezés korrekciójával együtt.
Sok sikert!

Mi a külöbség a FŐELŐADÓ éa KIEMELT FŐELŐADÓ besorolás illetve bérezés között?

Közalkalmazottként,ha szakács leszek óvodában milyen besorolást kapok? Van egy gimnáziumi érettségim és egy szakközépiskolai érettségi-képesítő bizonyítványom/képesített vendéglátó/!

A legmagasabb iskolai végzettséget kell számítani, ami a munkakör betöltéséhez kell. Neked a vendéglátó érettségi a szakirányú, tehát a D osztályba kell hogy soroljanak. Ne engedd, hogy átverjenek, mert én is most ilyen miatt kezdek harcot a munkáltatómmal.

Sziasztok!

Engem most szeretnének felvenni egy kollégiumba titkárnőként gimnáziumi érettségivel közalkalmazottként.

Az igazgató azt mondta az állásinterjún, hogy kb. érettségivel 80-90e Ft-ot fogok keresni.
Utána néztem és a 90 e Ft az " D" kategória.
Elképzelhető, hogy ide sorolnak be? Vagy csak a " C" lehetséges?

Köszi előre is!

Ez nem igaz! Az 1992 előtti munkaviszonyt, ha az illető intézmény, szervezet 1992-ben nem került a kjt hatálya alá, csak a fizetési besorolásnál lehet figyelembe venni.
Nem közalkalmazotti jogviszony, jubileumi jutalomnál, felmentési időnél nem lehet figyelembe venni. Az OTP nem került a kjt hatálya alá, ezért a 92 előtt ott dolgozók munkaviszonyát nem lehet közalkalmazottinak tekinteni, de a besorolásnál figyelembe kell venni.
kjt. 87/A.§
" E törvény alkalmazásakor közalkalmazotti jogviszonyban töltött időnek kell tekinteni
a) az e törvény hatálya alá tartozó munkáltatónál munkaviszonyban, közalkalmazotti jogviszonyban eltöltött időt,"
"(3) A közalkalmazott fizetési fokozatának megállapításánál az (1)-(2) bekezdésen túlmenően figyelembe kell venni
a) a munkaviszonynak azt az időtartamát, amely alatt a közalkalmazott a közalkalmazotti jogviszonyában betöltendő munkaköréhez szükséges iskolai végzettséggel vagy képesítéssel rendelkezett,
b) az 1992. július 1-jét megelőzően fennállt munkaviszony teljes időtartamát,

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!