középiskolai végzettséggel

Azért akarom a fórumot megnyitni mert túl sok problémával találkozom a besorolást illetően.

Megyeszékhelyen lakom és nálunk a könyvelésen még több olyan szakember van aki csak közgazdasági érettségivel rendelkezik , és kb. 35 év gyakorlattal. Felmerül a kérdés miért nem kaphatunk 30 % bérkiegészítést úgy mint az aki gimnáziumban érettségizett és néhány éve elvégezte a mérlegképest ,vállalkozói szakon . Alapból kapja a 30 % kiegészítést.
Miért lennénk alacsonyabb rendűek? mi meg 4 évig tanultunk könyvelni, és tart azóta is.
Könyvelés mellett végzek statisztikai jelentést a KSH felé. Ehhez sem kapok kiegészítést a béremhez.
A mérlegképes regisztrációhoz kell a továbbképzés, a jegyzetből megtudhatom amit addig,mert utána lehet olvasni az internetes fórumon, és rá lehet kérdezni az előadásokon, amit nekünk könyvelőknek szerveznek igaz ott úgy kezelnek mintha mi is m. képesek lennénk. Nekem sokkal részletesebben kell tudnom mint aki majd csak leellenőrzi mert az analitikában tücsökherélés megy.
Az akkori közgazdasági szakközépiskolákból olyan érettségi bizonyítvánnyal léptünk ki ," Képesített könyvelő , vállalati tervező és statisztikus"
Nem vagyunk akkor képesítéssel rendelkező könyvelők?
Várom azok írásait akik hasonló cipőben járnak.
Szép napot mindenkinek.

Szia Marnyika!
A hivatalnál ahol dolgozom mi is vagyunk „csak” érettségivel.
Nem akarom elvitatni tőlük az érdemet, mert nehéz volt a mérlegképes, küszködtek vele rendesen. Persze nem tudtak előtte sem könyvelni meg, most sem.
Nem is azért találták ki, hanem, mert dunsztjuk sem volt a pénzügyön folyó munkákról. Esetleg a két év után átfogóbb képet kaptak a számvitelről, értenek, egy kicsit ADÓ-hoz, persze nem lehet 100 %-ban támaszkodni rájuk. A törvény is naponta változik, akinek nem a feladata nem is követi. Inkább azt a kollégát kérdezzük, aki csak az adóval foglalkozik. Olyanforma ez, mint a bér ahhoz is csak felületesen ért mindenki más, akinek nem ez a munkaköre.
A beszámoló aláírását meg csak regisztrált írhatja alá, jól kitalálták. Felelősséget meg nem tudja érte még sem vállalni, mert nem Ő készíti.
Nem tartom jogosnak én sem ,hogy nem kaphatjuk meg mi is a 30 %-ot. Főleg azért mert amikor mi akartunk menni tanulni akkor azt a választ kaptuk nem szükséges a munkakörödhöz, úgy sem kapsz érte pénzt, nem lesz senki átsorolva, ez volt a kisebbik rossz, de nem is engedtek el tanulni. Amikor az osztályról elment szülni valaki vagy végleg távozott,a helyére, aki meg mérlegképessel jött, mert tegyük fel a munkanélkülin elvégezte mégis beszámítják felsőfokúnak. Ide a rozsdás bökőt, hogy a helyemre diplomásat vesznek majd fel, szóval akkor már kell a végzettség. Csak ennyit akartam neked válaszolni.
Vendég , aki nem bízik abban , hogy megváltozik valami attól, hogy ide beírt.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!