kötelező pontok

2011-ben megszereztem a kötelező 80 kreditpontot. Számfejtették is részemre. Azonban új igazgató jött aki nem engedte meg a kifizetést.
Ki kell e fizetni ebben az évben?

1975 ben ápolóként végeztem.A munkakönyvembe az első bejegyzés 1972.06,08,.Akkor az ápolónő képzés feltétele volt a 16. életév betöltése.Vajon ezt az iskolát sem számítják be a 40 éves munkaviszonyba?Akkor még bizonyítvány helyett oklevelet kaptunk.

A 40 évbe nem, de a korbetöltöttbe igen!

A 40 évbe viszont a NYÁRI KÖTELEZŐ szakmai gyakorlat idejét be kell számítani a következő törvény szerint:

"A jogosultsági idő a Tny. 18. § (2b)-(2d) bekezdése alapján számítandó. Ennek lényege, hogy a jogosultsági időbe a ténylegesen keresőtevékenységgel járó jogviszonyban töltött idő (munkaviszony, közalkalmazotti, vagy közszolgálati, szolgálati, stb. jogviszony, prémiumévek programban töltött idő függetlenül attól, hogy az érintettet a munkáltató munkavégzésre kötelezte-e, az alkalmi munkavállalói könyvvel történt foglalkoztatás, a mezőgazdasági termelőszövetkezeti tagság időtartama, szakképzés alatt kötelező nyári gyakorlat, nyári munkavégzés időtartama), valamint – legfeljebb 8 év időtartammal – a terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban és a súlyosan fogyatékos vér szerinti vagy örökbe fogadott gyermekére tekintettel megállapított ápolási díjban eltöltött idővel szerzett szolgálati idő számít be."

Nálunk sem fizetik ki már azoknak akik 2011-ben szerezték meg!Megszűnt a kifizetés és még örülhetünk hogy a tanfolyamért nem nekünk kell fizetni!Bár ami késik.......

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!