Képzettségi pótlék

Képzettségi pótlék kapcsán vagyok kíváncsi arra, hogy indíthatok-e valamilyen eljárást (pert?) - azon kívül, hogy indoklással kértem a képzettségi pótlék megállapítását, amire nem kaptam választ - a munkáltatóm ellen, pontosabban a pótlék megállapításáért? (OKJ-s szoftverüzemeltetői, ill. főiskolai végzettségről van szó és legalább az egyik figyelembevételét szeretném "kiharcolni".)
Ha igen, pontosan mit kellene tennem?

Arra lennék kíváncsi , hogy a lentebb leírtak alapján nekem milyen fizetés JÁRna, a jelenlegi legalacsonyabb minimálbér helyett !

Végzettségem: OKJ-s kereskedő-vállalkozó, valamint OKJ-s számítógép kezelő + ÉRETTSÉGI

Kicsit több mint 3 éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen,mely egy műszaki cikk kereskedés és számítástechnikai bolt és szervíz egyben !
A bolti munkák mindeggyikét én végzem, tehát a szervizeléstől az eladásig mindent !
A baj az, hogy a lehető legkisebb jövedelmet kapom csak, mondván, hogy ez jár !
Tudomásom szerint ez a minimálbér a 8 elemit végzetteknek jár, s egy érettségizett és még szakmával rendelkezőnek már magasabb fizetést szokás adni manapság !

Nos, aki tudna nekem segíteni ebben, az írjon !
És még annyit szeretnék kérdezni, hogy az illetménytáblázatban a BETŰ valamint a SZÁm oszlopokat és sorokat hogyan kell értelmezni ???

Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget !

Üdv : egy eladó

Azt hiszem, annyi fizu jár Neked, amennyiben meg tudsz állapodni a főnököddel. Mivel - ha jól veszem ki szavaidból - nem vagy közalkalmazott azon a munkahelyen. (De nem biztos, hogy igazam van!)

ha a munkakörödben ezeket a végzettségeket nem használod és nem előírás, nem jár képzettségi pótlék.
mindenesetre írásban illene és kellene válaszolnia a tisztelt főnöknek.
a pert meggondolnám: esélyeid, bizonyítás, finanszírozás (ügyvéd stb)., a lehetséges döntések következménye (esetleg nem ad igazat a bíróság, és te továbbra is ott szeretnél dolgozni...
szóval konzultálj egy munkajogásszal.

Semmi értelme, van szabályzatotok a juttatásokról, van benne?? Milyen munkakörökre? Ha ilyen nincs hiába kéred, s rágódsz, nincs.., bár a törvény is változott, a szintek között mindig voltak különbségek. Szerettem volna megnézni gyorsan, de nem műküdök a magyarorsazg.hu jogszabálykeresője, 1992. évi XXIII. törvény, magad is megnézheted.

Bocs a humorért, én képzetlenségi pótléknak ismerem, másoktól hallottam a végrehajtás "gyengeségei" kapcsán:):) Sorry!

"Ha elsőre nem sikerül, akkor próbáld lelkesebben"
Üdv: Gizus

az SzMSz-ben egyes munkaköröknél szerepel képzettségi pótlék-lehetőség, másnál nem - de az egész nagyjából hasraütés-szerűnek tűnik
pontosabban a pénzügyi és humánpolitikánál viszonylag erőteljesebben nyomuló kollégák lehetnek, mert ezekben a munkakörökben szivárvány színekben pompázik a képzettségi pótlékok lehetősége, a mi osztályunkon viszont semmi felsorolás nincs
ez nem stimmel - semmivel sem indokoltabb x helyen adni, y helyen pedig nem

Ha nem is az SZMSZ-ben, de külön a köztisztviselői juttatásokról szóló rendeletben, jóváhagyja egy magasabb testület.. Nekik is vannak szempontjaik, mi fontos, sőt az előterjesztőnek is, no meg, ahol az eloirányzatot előteremtik. Még sorba állhat a ki kivel van jóban, ki lát bele című:)
S ezt követi még a végrehajtás, ami aztán...újabb szubjektivitás, ki figyel oda? Eddig is tartotta mindenki a száját, ezután méginkább.
Így hát "képzetlenségi pótlék":):):) A jövő pedig nem azt mutatja, hogy majd valódi teljesítményértékelések alapján dőlnek el fizetések, még nagyob lesz a szubjektivitás, így hát már nincs is min csodálkozni.
Érdekvédelem? Jó, most a prémium program miatt talán valami történik, s egyébként???
Sok minden nincs a helyén, s nem is lesz.
"Ha elsőre nem sikerül, akkor próbáld lelkesebben"
Üdv: Gizus

Üdv!

Van egy kérdésem. Lejárt a próbaidőm köztisztviselőként. Változtatni kell ilyenkor a kinevezésemet IMI-ben, vagy bármilyen dokumentációra szükség van ahhoz, hogy mindez hivatalos legyen? Esetleg mivel nem kaptam levelet, hogy nem feleltem meg, így egyértelműen megfeleltem? Valamint vizsgát is kell tennem. Azt hogyan kell intéznem? Kit kell megkeresnem? Hová tudok fordulni? Nekem már az új rendszer szerinti versenyvizsgát kell megcsinálnom, ha jól sejtem. Egyáltalán hol kell érdeklődnöm? Az én feladatköröm ez (is), lehet, hogy megbánom még, hogy a felmondási idő alatt nem húztam el.
Várom a válaszokat.
Előre is köszönöm.

Ha lejárt a próbaidőd, és nem szóltak semmit, akkor az van, hogy már nem vagy próbaidős :-)
Gratula!

köszi, de azt a vizsgát akkor is meg kell csinálni, viszont még mindig nem tudom, hogy hol kell jelentkezni, mit kell csinálni, kinek kell írni stb. Útálom a bürokráciát. Most olvasgatom a törvényt, van itt szó kompetenciamérésről, ellenőrzésről, meg mindenről. Mintha visszamentünk volna az időben....

Valóban jól érzed, mintha vissza mentünk volna az időben. Elgondolkodtató dolog ugyanis a következő: minnél szabályozottabb és agyonjogszabályozottabb minden, annál inkább megy rosszul az ország szekere. Nem érdekes? Akikről azt hinné az ember, hogy a hivatalokban lázas munkát végeznek, végrehajtanak, értelmeznek, vizsgálódnak, határoznak, ők mindannyian valójában az ország leépítői. Bár nem tudják. Elképesztő, hogy egy országosan rossz szisztémát működtetnek teljes hivatástudattal köztisztviselők ezrei úgy, hogy év végén a TV-ben a miniszterelnök könnyektől fátyolos szemmel, kezében a pohár pezsgővel a nemzethez fordul, és beismeri: már megint ezermilliárdok úsztak el, az államháztartás mínuszos.. És ezt mind persze az évközi tisztviselői lázas munka eredményezte, a sokezernyi ügyintézés és technokrata hozzáállás, értelmes dolgok lefejezése, kerékkötése minden ésszerűnek és előrevivőnek, azzal a jelszóval: a jogszabály így és így rendelkezik....Valójában meg egy nemzetgazdaság siralmas állapotának bebetonozása folyik ezzel. Meg kell nézni, hol is áll az ország, és választ is kapunk arra ezzel, hogy ITT SEMMI SEM MEGY HELYESEN, MÉG AZ SEM, AMIRŐL AZT HINNÉD, HOGY IGEN. Na ez a tragikus az egészben, ettől sajátságosan magyaros a szemlélet, amely végül is megállította az időt, vagy vissza mentünk az időben. És mindezért az országleépítő munkáért frankó állami ( köztisztviselői ) bér, jutalom, prémium, stb. jár minden egyes hónapban. Ébresztőt kéne talán fújni valahára, mert már majdnam túl késő...

1. Azért tisztázni kellene, nem azért megy rosszul az országnak, mert szabályok vannak.
2. A köztisztviselők nem "törvényalkotók",hanem alkalmazók. (Ezt az ügyfeleknek is el lehet mondani mély tisztelettel, ha gondjuk van bármivel, és felhívhatjuk figyelmüket az országgyűlési képviselőjük fogadóórájára.)
3.Azért gondolom Te/Ön is élvezi a köztiszviselők munkájának gyümölcseit (van jogosítványa, útlevele, valaki utal Önnek táppénzt, az ingatlanait valahol nyilvántartják stb.)
4. Az a "frankó állami bér" nem is olyan magas valójában, egy szobafestő számlanélkül pár napi munkáért megkapja.

Lehet, hogy Önnek vannak nagyon magas helyen dolgozó ktv.ismerősei akik sokat keresnek. Én nem vagyok ilyen. Egyébként sem tudom hogyan jön ki minden évben a KSH által számított szép magas átlagfizetés adata, abból mindig az derül ki, hogy mi keresünk a legtöbbet az országban. Na igen, mert a mi fizetésünk adózott.

Ezt az "átlagfizetés-kérdést" érdemes lenne egy kicsit boncolni. Jó lenne tudni az összetételt (központi költségvetési, önkormányzati stb. körben alkalmazottak létszáma...).

Nyilvánvaló, hogy a felső vezetők fizetése nyomja meg annyira. Biztos bele számítják a kormány és a minisztériumok vezető garnitúráinak (miniszterek, államtitkárok, szakállamtitkárok, főosztályvezetők stb.) a juttatásait, ami a MeH által közzétett adatok szerint "mezei" ktv.-k számára álombeli pénzek!

Mellesleg pont tegnap olvastam, hogy a rendőrség teljes létszáma 45 ezer fő (Bencze József mondta a zoom.hu-n).
Közülük is biztos többen az átlagunk felett keresnek (és ezt nem is sajnálnám tőlük, ha mindenütt rend volna az utakon, nem kellene félni a kisebb településeken stb.).

Szívesen olvasnám itt a KSH szakembereinek (hajrá kedves kollégák!) a tájékoztatását... vagy az érdekképviseletek adatait...

TE biztosan tudod mi a megoldás.

Gyere, várunk:))))

Tehát köztsutviselő vagy, kinevezéssel, s nem tájékoztattak milyen vizsgákat és mikor kell letenned... hát..:)
Semmit ne tégy, a munkahelyen majd beosztanak egy vizsgaidőszakba, s megtudsz mindent:) Alap és gondolom szakvizsga, járj utána, azért van a kollégád, hogy mindezt elmondja, a követelményekete akár máris megismerheted.
Sok sikert!

"Ha elsőre nem sikerül, akkor próbáld lelkesebben"
Üdv: Gizus

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!