Jubileumi jutalom nem felmentés esetén

Egy vidéki bölcsődében dolgozom gazdasági vezetőként. Az egyik dolgozónk az idén elmehet nyugdíjba, és rendelkezik több, mint 37 év közalkalmazotti jogviszonnyal.
A város, amelyben dolgozunk, ez év elején írt az intézményeinek egy "ajánlást", miszerint aki el szeretne menni nyugdíjba, az menjen el közös megegyezéssel, mert a felmentéseket nem tudják finanszírozni.
A kérdésem az, hogy ha nem felmentéssel szűnik meg a nyugdíjba vonuló munkaviszonya, abban az esetben jár-e az előrehozott 40 éves jubileumi jutalom?

A 8 hónapos felmentési idő 4 hónapját le kell dolgozni. Lehetséges-e ezt úgy kérni, hogy fél óraszámban tanítanék a 8 hónapos felmentési idő alatt.

Januárban lettem 63 éves, mivel 63 év 183 nap az öregségi nyugdíjkorhatár, augusztustól kezdem a 8 hónapos felmentési időmet.
A kérdésem az, ha lemondok a felmentési időmről és szeptembertől már óraadó nyugdíjasként kezdek tanítani, megkapom-e a 40 év után járó jubileumi jutalmat, ami 2018 novemberben lenne esedékes.

Szeretném megkérdezni, hogy a 25 éves jutalom kifizetése 2011.szeptemberében járt volna!
De rokkantsági nyugdíjaztatásom miatt, meg kellett a jogviszonyomat szüntetni!hogy
a NYUFI-tudja a nyugdíjamat kiszámolni!
Kérdésem, az lenne hogy meg kell e kapnom, a 25.éves jubileumi jutalmamat!!?
A munkaviszonyom közös megegyezéssel szűnt meg!!!
Köszönöm a válaszukat előre is!!

Sajnos nem jár a jubileumi jutalom. Munkáltatói felmentés esetén sem járt volna. A megszűnés időpontjában nem voltál nyugdíjas, és a kjt. alkalmazásában sem minősültél annak. Az utóbbi csak előrehozott és a 40 éves nyugdíj esetében lehetséges kérésre való munkáltatói felmentésnél.
Az előbbi pedig azt jelenti, hogy a közalkalmazott részére már megállapították a nyugdíjat.

Mártikám nem te vagy az egyetlen aki rosszul jár a szóban forgó városunk
"igen tisztelt" önkormányzati testületének rossz vezetése miatt.
Te még kitüntetést is kaptál más még ennyit sem.

Csak akkor kaphatja meg a jub. jutalmat közös megegyezés estén, ha a jogviszony megszűnése időpontjában nyugdíjasnak minősül.

78. § 4) Ha a közalkalmazott közalkalmazotti jogviszonya - a fegyelmi elbocsátás büntetés vagy a 25. § (2) bekezdés b) 1. pontja szerinti áthelyezés kivételével - megszűnik és legkésőbb a megszűnés időpontjában nyugdíjasnak minősül [37/B. § (1), illetve (3) bekezdés], továbbá legalább harmincöt évi közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkezik, a negyvenéves közalkalmazotti jogviszonnyal járó jubileumi jutalmat részére a jogviszony megszűnésekor ki kell fizetni.

Kedves Hozzászóló!

Köszönöm a válaszát. Csakhogy ebben az esetben pont a "nyugdíjasnak minősülés" a kérdés. Én úgy tudom, hogy ha valaki nem nyugdíjasként dolgozik, hanem pont most szeretne nyugdíjba vonulni, akkor ebben az esetben akkor minősül nyugdíjasnak, ha rendelkezik a rá irányadó életkor és munkaviszony feltételekkel, és a munkaviszonya felmentéssel szűnik meg.
Igy viszont nem jár neki a jubileumi jutalom. Vagy rosszul értelmezem a törvényt?

Banama!
Már sokszor leírtuk. Jól tudod, nem jár közös megegyezés esetén a jubileumi jutalom 35 év után. Ha a közalkalmazottat kérésére felmentik a kjt 30.§ (1) e). vagy f) bekezdése alapján, akkor a kjt. alkalmazása szempontjából a közalkalmazott nyugdíjasnak minősülne, és járna a felmentési idő és a 40 éves jubileumi jutalom is min. 35 év k. jogviszony esetén. Közös megegyezés, vagy közalkalmazott lemondása esetén nem jár semmi. Vigyázzatok az előrehozott nyugdíjjal, nehogy szerencsétlen két szék közt a pad alá essen. Figyeljetek a hírekre. 40 éves kedvezményes nyugdíjjal menjen csak nyugdíjba, ha megvan a jogosultsága.

Kedves Tiger!
Próbáltam visszaolvasgatni a hozzászólásokban, de úgy látszik, nem voltam elég alapos. Köszönöm, hogy bár ezek szerint többször előkerült már a téma, Te mégis válaszoltál nekem, és megerősítetted, hogy jól értelmezem az adott törvényt.

Kedves Tiger!

Egy kérdéssel fordulnék hozzád, hátha tudsz segíteni: több év nyugdíjas közalkalmazottat fognak felmenteni, létszámcsökkentés miatt. Azt tudom, hogy nem kell megindokolni a felmentést, de jár-e neki felmentési idő az adott munkáltatónál ledolgozott évek után?
Köszönettel
edus

Igen, jár a felmentési idő a nyugdíjasnak is. A végkielégítés kivételével, és hogy nem kell megindokolni a felmentést, ugyanúgy kell eljárni, mint a nem nyugdíjassal. Mivel nyugdíjasként szűnik meg a jogviszony végkielégítés nem, de a 40 éves jubileumi jutalom 35 év közalkalmazotti jogviszony esetén jár. A jubileum jutalomnál és a felmentési időnél is, csak a kimondott közalkalmazotti jogviszony idejét lehet figyelembe venni, ami nem minden esetben egyezik meg a besorolásnál figyelembe vehető idővel.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!