Jubileumi jutalom

Úgy tájékoztattak, hogy a jelenleg köztársasági Elnök aláírása alatt lévő kormánytisztviselői törvényben a jubileumi jutalomra vonatkozó rész alapján újra kell számítani a jutalomhoz szükséges szolgálati időt és kizárólag "az e törvény és a Ktv . hatálya alá tartozó munkáltatónál munkaviszonyban, közszolgálati és kormánytisztviselői jogviszonyban eltöltött időt" számolják be. Így akinek július után jár a jubileumi jutalom, csak akkor kaphatja meg, ha végig Ktv hatálya alá tartozott. Nekem júliusban kellene a 35 évest kapni, de ha át kell számolni akkor pár évet csúszik, mert volt Mt-s munkaviszonyom is. Szeretném tudni jól értelmezik-e az új törvényt!

 

Óvodámat átveszi az egyház..36 éve dolgozok ott közalkalmazottként. Ha nem írom alá, hogy egyházi óvodában dolgozom tovább, köteles a munkáltató kifizetni a 40 éves jubileumi jutalmamat?Mennyi végkielégítést kötelesek fizetni és mennyi idő után helyezkedhetek el újra,hiszen van még 4 évem nyugdíjig?Mikor helyzkedhetek el újra?

Minisztériumban dolgozok köztisztviselőként. 35 éves jubileumi jutalmat 2021-ben fogom megkapni. Most úgy gondolom, hogy még egy évet dolgoznék, utána igénybe venném a nők 40 éves munkaviszonyához kötött nyugdíjazást. Kérdésem az, hogy úgy mint a közalkalmazottaknál a köztiszviselőknél/kormánytisztviselőknél is jár ilyen esetben a 40 éves jubileumi jutalom kifizetése? Előre is nagyon köszönöm a választ: Pálné A. Ildikó

Tisztelettel szeretném kérdezni, hogy jogos-e munkahelyem állítása, miszerint nem jár a 30 éves jubileumi pénz, mert volt 3 nap, amikor nem közalkalmazottként dolgoztam. Szerintük, ha valaki megszakította közalkalmazotti jogviszonyát, annak lenullázódnak az évei, tehát sem 30 sem 40 éves jubileumi pénzre ne számítsak. Ez valóban így van? Van-e valami méltányosságra lehetőségem? Köszönettel várom válaszukat. Faddi Csilla

38 eve dolgozom,hol kórhazban,szoc.szferaban,majd ismét kórhaz. Jelenleg főállás háziorv.assz.,de a kórházban közalkalmazottként fél állásos vagyok. 25 éves jubileumi jutalmat nem adnak fél állásosnak?

2019.aug.01-től jár a 30 éves jubileumi jutalom. A hivatalban tudnak róla, de pénz hiány miatt nem tudják kifizetni. Meddig várjak, hogy el ne veszítsem.

Két példányban írd le, hogy mikortol jár a 3 hónap ledátumozva és a titkárságon átvetetni az egyik példányt aláíratni. Azt hiszem 3 év van a behajtásra Munkaügyi bíróságon de neked kell bizonyítanod, hogy kérted.

Ha 2020 július 14-én lesz meg a 40 évem , ebből 2020 szeptember 16-án kapnám meg a 35 éves jubileumi jutalmat, de a 40 évvel el szeretnék menni nyugdíjba 2020 július 14-én, akkor meg kaphatom-e a 35 éves jubileumit?

Nem értem. Többen kérdezik a 35 éves jubileumot. 25, 30, 40 év után adják... Nem?

Igen, az utolsó munkanapon kell kifizetni.

Kérdésem az lenne ,Most júniusban kellene megkapnom ,de a munkaügy azt mondta ,hogy a magyar televízióban töltött hat évemet nem számítja bele .Igy a 35 éves jubileumot nemkapom meg!Hova fordulhatok !

Engem is érdekel erre a válasz.

Engem is érdekelne

2015-ben váltam jogosulttá 25 éves jubileumi jutalomra, melyet munkáltatóm személyzetise 2019. februárjában közölt velem. Miután jeleztem az intézményvezető felé a kifizetési igényemet azt a választ kaptam, hogy a munka törvénykönyve alapján a munkajogi igényem elévült. A munkáltatói kötelezettséget ilyen módon átterhelni a munkavállalóra valóban lehetséges? Miféle egyenlőségi elv ez? A munkáltató nem teljesít, s a munkavállaló issza ennek a levét?

3 éven belül lehetett volna megtámadni Munkaügyi Bíróságon. Jövőre viszont kapni fogod a 30 évest 3 hónap jutalmat amit nem fogsz hagyni

Nincs lehetőség méltányosság alapján sem megkapni? Ezek szerint a munkáltató hibája a munkavállalóra terhelődik, ha nem tudja nyomon követni a saját jogviszonyának az alakulását!

Üdvözlöm! Szeretném megkérdezni, hogy ha 1984.08.01-től dolgozom közalkalmazotti jogviszonyban. A 25 éves jubileumi jutalomban részesültek. A 30 éves évforduló idején érdeklődtem, s azt az információt kaptam, hogy nincs 30 - és munka után jubileumi jutalom, csak 35 évforduló idején. Szeretném tudni hogy valóban így van ez! Köszönöm szépen! Jancsó Gáborné

Van 30 éves jubileumi jutalom is, mégpedig 3 havi.

Èn megszeretnèm kèrdezni hogy ha kèt munkaviszony között ( mindkettő közalkalmazottkènt) van 5 nap szünet lesz bármilyen hátrányom belőle- nem fogom megkapni a jubileumi pènzt vagy valami más gond adódhat ebből?

Érdeklődni szeretnék, hogy az 1992 előtti jogviszonyok beszámítanak-e a jubileumi jutalom éveibe, illetve ha megbízási szerződéssel dolgoztam óraadóként, azt figyelembe lehet-e venni, jelenleg pedagógusként dolgozom?

Tisztelt Címzett!
1979-ben kezdtem dolgozni földhivatalnál – ami szerintem közszolgálati vagy közalkalmazotti munkaviszony. Itt 1 év 8 hónap 15 napot dolgoztam.
Második munkahelyem versenyszférában volt, tehát a jubileumi jutalomba nem számít bele, csak a szolgálati időbe.
Jelenlegi munkahelyemen 1990. óta dolgozom. 25 éves jubileumi jutalmamat 2015-ben fizették ki, eszerint 2020-ban lenne esedékes a 30 éves jubileumi jutalmam. Viszont a földhivatalnál eltöltött 1 év 8 hónap 15 napot nem számították be. Ez azért fontos nekem, mert 2019. május 01.-től igénybe veszem a nők kedvezményes öregségi nyugdíját – tehát 2020-ban már nem leszek munkaviszonyban.
Jogos lenne-e a kérésem a munkáltatóm felé, hogy a be nem számított 1 év 8 hónap 15 napot vegyék figyelembe, így 2019-ben megkaphatnám a 30 éves jubileumi jutalmamat.

Érdeklődnék,hogy a 25 éves jutalomkor a kéthavi bérnek megfelelő ,vagy a szokásos havi bér +1 bér jár.
Összevontan utalják és adóztatják,vagy külön?
Köszönöm válaszukat!

Szeretném kérdezni,hogy 1988 óta dolgozom közalkalmazottként,4 éve egy egyházi fenntartású iskolában. Jár e nekem a jubileumi jutalom?

30 éves jubileumi jutalom (három havi illetmény) nettó összegére lennék kíváncsi, mint közalkalmazott. A bruttó bér 337.995 ft. Két gyermek után családi adókedvezményt veszek igénybe. Előre is köszönöm a választ!

1985-89 között a KISZ Budapesti Bizottságánál dolgoztam. Érdeklődnék, hogy az beleszámít-e a jubileumi jutalomba avagy sem?

Én is kíváncsi lennék, hogy a KISZ-nél tölött idő beszámít-e a közalkalmazotti jogviszonyba, illetve ha nem, akkor valóban csak akkor jár a kubileumi jutalom, ha 1992 előtt folyamatos a munkaviszonyom, és áthelyezéssel történt a váltás. Mivel egy időszakban határozott idejű szerződésem volt egy iskolánaál, ami lejárt és a munkakönyvbe megszűnt bejegyzés került, ezért leutasították a jubileumi jutalom kérelmemet, hiába van bent az is a munkakönyvemben, hogy ugyanazon a napon ugyanabban az iskolában új munkaviszonyom kezdődött.

Üdvözlöm! A Bp. Korm.Hiv.által kiküldött kivonat szerint 1992.10.ho-1996 12..-ig a BM PEST MEGYEI TÁKISZ-nál a munkaviszony nem számit még Közalkalmazotti jogviszonynak? A segitségét kérném,mert nem szerepel igy ,viszont a 25 éves jub.ugy nincs akkor meg! Elnézést a zavaros fogalmazásért! Köszönöm válaszát!

1992. november 29. napjától egy Állami Gazdaságnál dolgoztam 1984. június 30.-ig, 1984. július 02.-től 1986. április 1.-től a MÉM Repülőgépes Szolgálatnál,1996. április 2.-től Önkormányzatnál jelenleg 2013 január 1.-től Kormányhivatalnál. A Jubileumi jutalomhoz mikortól kell a munkaviszonyt számolni?

Kormány tisztviselö 2017 dec tötöttem 20 évet egy munkahelyen jár nekem a 20 év után a jubileumi jutalom?

Sziasztok,

Érdeklődnék, egy témával kapcsolatban és semmilyen fórumon nem találkoztam még hasonló esettel.
Édesanyám 30 éves munkaviszonya van (egész idő alatt pedagógusként dolgozott), a 30 évből összesen közel 5 évig gyesen volt és a KLIK nem számolta bele ezt az időszakot neki, mint munkaviszony. A klik előtt az előző munkahelyénél a 25 éves jutalmat megkapta (ott még beleszámolták a gyesen lévő időszakot). 1 hónappal ezelőtt azonban az államtól kapott újabb 2 havi jutalmat (szintén 25 éves), mivel a klikk szerint most érte el a 25 éves munkaviszonyt. Szerintetek mi tévők legyünk? Érdemes utána menni vagy jobb hallgatni?

Köszönöm előre is a válaszokat!

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!