jubilemi jutalom

Az a kérdésem, hogy a jubileumi jutalom megállapításánál figyelembe kell-e venni a fizetés nélküli szabadságot (ösztöndíj miatt), ill. azt, ha a közalkalmazotti jogviszony nem folyamatos (pl. "munkaviszony megszűnt").
Köszönöm

Szeretném megkérdezni, hogy a várakozás idő előtti besorolásnál ( kimagasló munkavégzés miatt 27.§ (2)bek. ) a jubileumi jutalom kifizetése is előre hozódik? Gondolok azért erre, mivel a besorolásnál a szolgálati idő is növekszik.
A választ megköszönöm

Valamit félre értek biztosan.

Attól , hogy valaki kimagaslóan végzi a munkáját ,miért növekedne a szolgálati ideje???
Bővebben írd meg a kérdésed , légyszíves.
üdv

Teljesen igazad van. Álmodott a nyomor és arra gondolt, mivel a besorolás egyrészt függ a szolgálati időtől is és az idő előtti besorolásnál egy magasabb "sávba" kerülsz, amelyre a vonatkozó szolgálati idő is magasabb. Elismerem ez egy kicsit belemagyarázás. Be kell érni annyival amit az előbbre sorolás hoz.
Azért köszönöm a választ.

Nekem is lenne egy kérdésem jubileumi jutalommal kapcsolatban. Az ismerősöm részére nem a helyes időpontban került kifizetésre a jubileumi jutalom, vagyis nem jubileumi jutalom került kifizetésre, hanem egy belső szabályozás miatt jutalom címén, a jubileumi jutalomra jogosultság helyes időpontja előtt 5 évvel korábban. Eddig megkapta a 25 és 30 éves jogviszonyra járó jutalmat. Szerintetek jogosult-e az illetmény különbözetre: elég nagy összegű különbség mutatkozik a két időpont között, 1995-ben fizették ki a 25 évre járó jutalmat a 2000. évben esedékes 25 éves jubileumi jutalom helyett, illetve a 30 éves jogviszony után 2000-ben kapott jutalmat (2005. helyett). Ilyenkor nincs elévülési idő? Kérdésem, mit tehet a közalkalmazott?

Az összes közszolgálati év összeadódik a számításnál, független attól, hogy miért szűnt meg ez tuti.

A másik részéről a kérdésednek. szerintem a fizetés nélküli szabi is beszámít ezekbe az évekbe, hiszen a jogviszony megvolt csak nem rendes szabin voltál, hanem nem fizetetten.

A gyes/gyed is valami ilyesmi: fizetés nélkülin vagy a munkahelyen és máshonnan kapsz pénzt miközben a munkaviszonyod ketyeg.

Nagyon köszönöm. Én is valahogy így gondoltam, nem azért, mert számomra ez a kedvező, hanem logikával. Csak azt nem tudom, hogy pontosan milyen jogszabállyal támasszam alá igazamat.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!