Közlönyök, jogszabályok

Cikkek: 

Jogszabály keresésére a közigazgatásban általában a Complex jogtárat használják, ebben kikereshető egy adott jogszabály hatályos szövege, de meg lehet találni a korábban hatályos változatokat, módosításokat is.


Ha ez nem elérhető, érdemes megpróbálkozni a Magyarország.hu-n található jogszabálykeresővel.


A közlönyökben, hivatalos értesítőkben megjelent eredeti szövegek pdf-ben letölthetők a Közlönykiadó honlapjáról. Itt a jogszabályok eredeti változata olvasható. Előfordulhat, hogy bizonyos jogszabályszövegek már nem hatályosak, ha időközben módosított változatukat hagyták jóvá.

Hozzászólások

Ez mind igaz, s még van néhány hely a neten, ahol lehet keresni, mondjuk a jogiforum.hu, de akad más is. Szűk, adott körben biztos jól használhatók.

Ám vannak helyek, ahol a köztisztviselő nem lát közlönyt, mert drága! Jogtárra vadászik, hátha érkezett, ha kifizették a számlát. Ám ahhoz sem jut hozzá mindenki, szintén drága.
Marad a magyarorszag.hu oldala, mely nagyon jó, hogy van, ám a napi hatályos szöveget mutatja, ami lehet másnap már megváltozik. Tehát ezzel a szemmel kell és lehet használni.
A Magyar Közlöny letölthető? Valóban, csak nem használható, azaz megnézhetjük a képernyőn és annyi, nem másolható, nem nyomtatható. Sok pénzért igen, lehet használni is.
Marad kőkorszaki módszer, mi jelent meg, összegyűjteni, figyelni, s valahogyan hozzájutni a megjelent szöveghez, enélkül boldogulni ma képtelenség, saláta szabályok, sok esetben a hatályba léptető rendelkezésekben olvashatók a lényeges, végrehajtandó feladatok, s van, amit a jogtár sem hoz.
Mennyi időnk megy el felesleges erre? Sok!
Tudom, hogy nem egyedi esetről írok, ezért írom ide, s megkérdezhetném lehet ma közigazgtásban ilyen helyzetben dolgozni??? Úgy tűnik...
Másrészt úgy gondolom sok jó kezdeményezés volt, van, ám teljes körűen mégsem valósul meg az egyszerű állapolgár számára sem, hogy maga ismerje meg a jogszabályokat. Az információs társadalom pedig nem csupán gép és net kérdése....
Jó munkát Mindenkinek!

"Ha elsőre nem sikerül, akkor próbáld lelkesebben"
Üdv: Gizus