Igazgatásszervező szak KAB képzés után

Üdvözlök mindenkit!

KAB képzésen fogok részt venni, de "csak" középfokú végzettségem van, így el kell végeznem a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Igazgatásszervezői szakát.
Ebből kifolyólag 2013. szeptemberétől Budapestre kell járnom, levelező tagozat miatt talán havonta egyszer, kétszer, pontosan még én sem tudom.
Amiért létrehoztam ezt a témát, az a következő:
Ha valaki hasonló cipőben jár :) és esetleg Bács-Kiskun megyében lakik, kérem jelentkezzen.
Jó lenne valakivel összefogni és együtt utazni, esetleg segíteni egymásnak legyen az bármi.

Sziasztok! Tudnátok nekem légyszíves több infót adni, hogy mi az a KAB szak és mi a különbség a közigazgatásszervező szak között? Hogyan lehet bekerülni, van-e korhatár? Mi a folyamat lényege, hogyan lehet jelentkezni, milyen iskolai végzettség szükséges hozzá? Mert én már 41 éves vagyok, szóval lehet, hogy túlkoros lennék? Én születésem óta vak vagyok, szeretném elvégezni a szakot, mert érdekel a közigazgatás témája. Előre is nagyon köszönöm a válaszaitokat!

Sziasztok !

Sikerült valakinek bekerülnie tavaly a NKE Igazgatásszervező szakára ?
Tud szolgálni valamilyen információval ?
Új KAB képzés esetén ?

Köszönöm előre a segítséget!

szia en most szeretnek menni!teged erdelel mèg?

Szia! Engem érdekelne még.

Jelentkeztel?vagy tudsz róla valamit?honnan.jarnal a suliba?

Jelentkeztem igen,Baranyából ha össze jön persze

Sziasztok!

A kérdés a következő lenne:

Elvégeztem az új KAB képzést, ahogy sokan mások az országban, evvel én tudok tovább menni az NKE közigazgatás- szervező ( igazgatás szervező ) szakára???

Tudd erről vki vmit???

Ez engem is érdekelne, tudsz róla valamit? En sajnos nem igazan

És engem is érdekelne, de sajnos én sem tudok róla semmit. Ti már megtudtatok valamit azóta?

Szia en mar tudok,teged erdekel meg?

Szia engem érdekelne a segitség, ha még aktuális a dolog !

Szia, persze honnan.irsz?ugye a felvin jelentkezni kellett februar 15ig ugyan ugy.az megvolt?es utana kell mèg.majusig a.suliba

Baranyából írok! A jelentkezés meg volt, onnantól vagyok meglőve,kérelem meg ilyesmi ...

En is itt tartok, es neked amugy a 280 pontod meg van? mert nekem azt mondtak annyi minimum kell, es te is akkor az új kabba jartal màr?

Nincs meg, úgy hogy szerintem most is kilőve. Igen minimum 281 kell,tavaly annyi volt a bekerülés oda. Igen avval. Már csak a kérdés az, hogy tud e vki szolgálni kérelemmel, vagy vmi útmutatóval,hogy mi legyen benne a kérelemben a Miniszterelnökség felé.

Szia.Nekem azt mondtak.,hogy a motivacios levelbe kell.leirni par sorban azt hogy.miert kered a miniszter tamogatasat , abba kell leirni es majd a suli tovabbitja a miniszter fele aki eldonti, plusz.ez melle kell csatolni az öneletrajzot, ès a Te fönököd tamogato nyiltatkozatat, nem tudom milyen szervel dolgozol, de a szerintem a jarasi hivatalvezeto tamogato nyilatkozata kell

Szia Kollegina!

Na ez jó, segítettél kicsit, ezt köszönöm. Viszont a munkáltatói kérelmet ne a járási hivatalvezető felé címezd hanem a KMB-nek (Kormánymegbízott) kell, ő állítja ki mindenképp. Úgye meg az önéletrajzból a hivatali féle van elő írva.

Hát köszönöm a segítségedet. Valamit majd alkotok, aztán majd eldől minden,hogyan s miként lesz. :)

Sziasztok,valakit esetleg érdekel a szeptemberben induló államtudományi mesterszak -osztatlan- levelező képzés keretében? Nincs sok infóm még a képzéssel kapcsolatban, de valószínű, hogy belevágok...

Sok sikert mindenkinek aki sikeresen vette az első félévet! És kitartást! Én már évekkel ezelőtt elvégeztem, azért nem volt könnyű, kisgyerkőc, férj és munka mellett. De egyetlen egyszer sem buktam meg, becsülettel végigtanultam éjjeleket, volt hogy nappal azt sem tudtam ki vagyok, de helyt álltam. És nektek is sikerülni fog. Anno 5-6 éve is sokan sírtak ezen a szakon, el is véreztek. Akinek nehézséget okoz az első félév mi lesz később? A szakmai tárgyak, önkormányzat, közigazgatási tárgyak elég kemények, azokon jól kell teljesíteni és nem adják ingyen. De ez van, ha szenvedni kell még szebb lesz a vége. Sok sikert mégegyszer a vizsgákhoz! :)

Sziasztok!

Maximálisan igazat adok Dzsano-nak. Én is most végeztem a félévvel. Nem egyszerű, de eddig meg lehetett csinálni. Tényleg sok olyan személy van, aki a közösbe nem akar betenni semmit, csak onnan kivenni, ráadásul azt sem tudja, hogy "merre van arccal". Még mindig van aki, olyan dolgokat kérdez az Fb-n, amelyet már októberben kb. 100x megtárgyaltunk. Szerintem nem sírni kellene, hanem örülni a lehetőségnek. Én személy szerint nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy tandíj fizetése nélkül elvégezhetem ezt az iskolát. Úgy gondolom, hogy ezzel nagy lehetőséget kaptunk az élettől, amit feltétlenül ki kell használnunk.

Sok sikert minden felvételizőnek!

Mélységesen igazatok van.Legutóbb ezen az oldalon "pancserka"-ként írtam, mert akkor egyfajta diszkriminációnak voltam elszenvedője a járásban dolgozókkal szemben a felvételi során és ezért éreztem magam annak.Viszont nemhiába volt optimista kitartásom.Nekem sem volt m.hely megtartáshoz követelmény ez a suli de tudtam, hogy soha ilyen lehetőségem nem lesz, hisz' már majd 40 éves vagyok. Most ott tartok, hogy sikeresen, bukás nélkül teljesítettem az első félévet az előttem szólókhoz hasonlóan. Viszont valóban negatív élmény, hogy nem győzöm hallgatni más csoporttársak elégedetlen és negatív ,ostoba megnyilvánulásait arról, hogy nekik mennyire büntetés és kötelező ez a suli.Betolták őket az egyetemre ponthatárok figyelembevétele nélkül, ingyen tanulhatnak és felnőtt emberként nem látnak tovább az orruknál... egynek sem jut eszébe, hogy mondhatták volna azt is, hogy "van diplomád ? nincs ? ...akkor kívül tágasabb", vagy, hogy más emberek félretéve gyereket, családot, másfél millát kipengetnek ugyan ezért. Ja !Ugyanakkor az is gond - ha már szivességet tettek azzal, hogy bejárnak - ,hogy a semmi tudásra, puskázásra, másról lesésre nem adnak kettest sem az oktatók...tehát egy vizsga napján épp bal lábbal keltek fel és csak azért rántották meg őket.Mert valóban tanulni kell de egyenlőre úgy érzem én is, hogy teljesíthető és megéri.Már az első szemináriumokon megállapítottam, hogy már csak azért is megéri mert olyan oktatókat hallok és olyan előadásokat amik számomra mind-mind felejthetetlenek.

Szeretném megkérdezni, hogy ez még mindig így van hogy akik elvégezték a kabot azok felvetelt nyerneki igazgatásszervezo Szakra?

Üdv!
2014. májusában végzek gimnáziumban. A kérdésem az, h szeptemberben indul e közigazgatás-szervező szak, mert felvi. hun nincs semmi :$. Nylít napon mit mondtak??
köszi!

Vendég3424 (nem regisztrált) Időpont: 2013, december 27 - 19:25.
Lejjebb van, olvasd el.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!