Igazgatásszervező szak KAB képzés után

Üdvözlök mindenkit!

KAB képzésen fogok részt venni, de "csak" középfokú végzettségem van, így el kell végeznem a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Igazgatásszervezői szakát.
Ebből kifolyólag 2013. szeptemberétől Budapestre kell járnom, levelező tagozat miatt talán havonta egyszer, kétszer, pontosan még én sem tudom.
Amiért létrehoztam ezt a témát, az a következő:
Ha valaki hasonló cipőben jár :) és esetleg Bács-Kiskun megyében lakik, kérem jelentkezzen.
Jó lenne valakivel összefogni és együtt utazni, esetleg segíteni egymásnak legyen az bármi.

Sziasztok!

A kérdés a következő lenne:

Elvégeztem az új KAB képzést, ahogy sokan mások az országban, evvel én tudok tovább menni az NKE közigazgatás- szervező ( igazgatás szervező ) szakára???

Tudd erről vki vmit???

Ez engem is érdekelne, tudsz róla valamit? En sajnos nem igazan

És engem is érdekelne, de sajnos én sem tudok róla semmit. Ti már megtudtatok valamit azóta?

Sziasztok,valakit esetleg érdekel a szeptemberben induló államtudományi mesterszak -osztatlan- levelező képzés keretében? Nincs sok infóm még a képzéssel kapcsolatban, de valószínű, hogy belevágok...

Sok sikert mindenkinek aki sikeresen vette az első félévet! És kitartást! Én már évekkel ezelőtt elvégeztem, azért nem volt könnyű, kisgyerkőc, férj és munka mellett. De egyetlen egyszer sem buktam meg, becsülettel végigtanultam éjjeleket, volt hogy nappal azt sem tudtam ki vagyok, de helyt álltam. És nektek is sikerülni fog. Anno 5-6 éve is sokan sírtak ezen a szakon, el is véreztek. Akinek nehézséget okoz az első félév mi lesz később? A szakmai tárgyak, önkormányzat, közigazgatási tárgyak elég kemények, azokon jól kell teljesíteni és nem adják ingyen. De ez van, ha szenvedni kell még szebb lesz a vége. Sok sikert mégegyszer a vizsgákhoz! :)

Sziasztok!

Maximálisan igazat adok Dzsano-nak. Én is most végeztem a félévvel. Nem egyszerű, de eddig meg lehetett csinálni. Tényleg sok olyan személy van, aki a közösbe nem akar betenni semmit, csak onnan kivenni, ráadásul azt sem tudja, hogy "merre van arccal". Még mindig van aki, olyan dolgokat kérdez az Fb-n, amelyet már októberben kb. 100x megtárgyaltunk. Szerintem nem sírni kellene, hanem örülni a lehetőségnek. Én személy szerint nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy tandíj fizetése nélkül elvégezhetem ezt az iskolát. Úgy gondolom, hogy ezzel nagy lehetőséget kaptunk az élettől, amit feltétlenül ki kell használnunk.

Sok sikert minden felvételizőnek!

Mélységesen igazatok van.Legutóbb ezen az oldalon "pancserka"-ként írtam, mert akkor egyfajta diszkriminációnak voltam elszenvedője a járásban dolgozókkal szemben a felvételi során és ezért éreztem magam annak.Viszont nemhiába volt optimista kitartásom.Nekem sem volt m.hely megtartáshoz követelmény ez a suli de tudtam, hogy soha ilyen lehetőségem nem lesz, hisz' már majd 40 éves vagyok. Most ott tartok, hogy sikeresen, bukás nélkül teljesítettem az első félévet az előttem szólókhoz hasonlóan. Viszont valóban negatív élmény, hogy nem győzöm hallgatni más csoporttársak elégedetlen és negatív ,ostoba megnyilvánulásait arról, hogy nekik mennyire büntetés és kötelező ez a suli.Betolták őket az egyetemre ponthatárok figyelembevétele nélkül, ingyen tanulhatnak és felnőtt emberként nem látnak tovább az orruknál... egynek sem jut eszébe, hogy mondhatták volna azt is, hogy "van diplomád ? nincs ? ...akkor kívül tágasabb", vagy, hogy más emberek félretéve gyereket, családot, másfél millát kipengetnek ugyan ezért. Ja !Ugyanakkor az is gond - ha már szivességet tettek azzal, hogy bejárnak - ,hogy a semmi tudásra, puskázásra, másról lesésre nem adnak kettest sem az oktatók...tehát egy vizsga napján épp bal lábbal keltek fel és csak azért rántották meg őket.Mert valóban tanulni kell de egyenlőre úgy érzem én is, hogy teljesíthető és megéri.Már az első szemináriumokon megállapítottam, hogy már csak azért is megéri mert olyan oktatókat hallok és olyan előadásokat amik számomra mind-mind felejthetetlenek.

Szeretném megkérdezni, hogy ez még mindig így van hogy akik elvégezték a kabot azok felvetelt nyerneki igazgatásszervezo Szakra?

Üdv!
2014. májusában végzek gimnáziumban. A kérdésem az, h szeptemberben indul e közigazgatás-szervező szak, mert felvi. hun nincs semmi :$. Nylít napon mit mondtak??
köszi!

Vendég3424 (nem regisztrált) Időpont: 2013, december 27 - 19:25.
Lejjebb van, olvasd el.

Na, milyen az alma mater? Hogy sikerültek a vizsgák az első fecskéknek, meséljetek....

Sziasztok!

Az iskola szép és jó. :)
Nem mindenhez volt tankönyv, de sikerült beszerezni. Vadiúj könyvek is jelentek meg, gyűjtögetem, ami kell. A facebookon sokszor tudtunk segítséget nyújtani egymásnak.

Nekem elsőre sikerült az első félév minden tantárgyból. :D Tanultam is eleget.

Ami negatív tapasztalat: sok az irigy ember (nem a kollégáim) hanem a fórumozók között is és sokan ingyencselédnek nézik a többi dolgozót, csak kérni tudnak, hozzátenni, kidolgozni tételeket, azt nem. Olyan is előfordult, hogy naponta nyavajgott az fb-n a kolléga, hetekig, hogy ez kéne, meg az kéne, pedig annyi idő alatt már maga is meg tudta volna csinálni a tételeket. Vagy arra is lusta volt, hogy megnézze a feltett fájlokat, csak kérte, pedig előtte pár órával lett feltéve a megoldás.

Sokan nem veszik észre, ez egy egyetem, tanulni kell. Akinek nem tetszik, nem muszáj, elmehet. Van, aki önhibáján kívül megbukik valamiből, pl. beteg a gyermeke, vagy más ok miatt nem tud készülni, stb., de az megpróbálja újra, de van, aki csak ellötyög, utána meg az oktatót szidja, hogy szigorú. :(

Eddig minden oktatónk maximálisan korrekt volt, vizsgán sem izgultam miattuk.

Sokan olyan tárgyból buktak meg, amihez egy 200 oldalas könyvet kellett volna elolvasni 2 részletben 3 hónap alatt! Hát, ha ez nem megy... És ehhez voltak kidolgozott feladatok is, ha az egyiket figyelmesen elolvastad, akkor a másikra is meglett a megoldás.

Kb. ennyi.

Aki volt a nyiltnapon legyen kedves megirni az ott hallotakat,látottakat.
Köszönöm

Most akkor igaz az, hogy akinek megvan a kab-os papírja annak 400 pont a felvételi pontszáma az nke közigazgatás-szervező szakán és nem nézik az érettségit.

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1200423.KOR

23. §. (2) bek.

sziasztok!
2014-ben indul Igazgatásszervező szak, mert én a felvi könyvben nem találtam!?
és ha nincsen meg 260 pontom akkor esélyem sincsen bekerülni, én kb. 10 éve érettségiztem de nem sikerült valami jól és mivel sima gimibe jártam emiatt sem infóból se közgázból nincsen érettségim? nekünk azt mondták h 6 éven belül kell elkezdeni v annyi időn belül el is kell végezni ti milyen infót tudtok erről?
köszi a válaszokat!

A.

2013. JAnuár 08-án lesz nyilt nap az egyetemen, remélem azon több információt tudunk meg, én is 13 éve érettségiztem, megváltoztatták a szakokat, január végére igérték, hogy letisztázódnak a dolgok, összevonják a sima és a nemzetközi szakot, és ezen belül lehet specializálódni.

A nyilt napra elmegyek!

Szia

Új néven, némileg megváltozott tartalommal indul a szak 2014 őszétől, jelenleg akkreditáció alatt van, ezért nem hirdeti még egy képzőhely sem. Reméljük, hogy a hivatalos kiegészítéséig, 2014.01.31-ig meglesz az akkreditáció, de volt olyan intézmény, amelyik azt mondta, nem kizárt, hogy a szakot csak pótfelvételi keretében tudják meghirdetni.

"A Kormány döntése alapján (363/2011. (XII.30.) Korm. rendelet) 2014. szeptember 1. után közigazgatás-szervező alapképzési szak és közigazgatási mesterszak a 2013-ban kiadott képzési és kimeneteli követelmények alapján új szakindítási engedély birtokában indítható. Ez azt jelenti, hogy Karunk megújítja a teljes képzési kínálatát. Ahhoz azonban, hogy az új szakok elindulhassanak, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság támogatására és az Oktatási Hivatal nyilvántartásba vételére van szükség. Ez az eljárás jelenleg még folyik, ezért nem kerültek az új szakjaink a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató anyagába. Minden reményünk megvan azonban arra, hogy az akkreditáció január végéig befejeződik, s a szakjaink megjelennek a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató kiegészítésében. Kérjük, tanulmányozza az alább olvasható leírást az új szakjainkról, figyelje a kiegészítés megjelenését és jelentkezzen Karunk valamely képzésére!

ALAPKÉPZÉS

SZAK NEVE: közigazgatás-szervező

KÉPZÉSI TERÜLET: közigazgatási, rendészeti és katonai képzési terület

KÉPZÉSI ÁG: közigazgatási képzési ág

A KÉPZÉSI IDŐ: 6 félév

FINANSZÍROZÁSI FORMA: államilag támogatott (közszolgálati ösztöndíjas) és önköltséges képzés keretében, nappali vagy levelező munkarendben

A SZAKRÓL

Az közigazgatás-szervező a központi és a helyi közigazgatás különböző szintjein az általános közigazgatási szakembertől elvárt vezetői, szervezői és szolgáltatói feladatok ellátására alkalmas szakértő. A közigazgatási szervek kiszélesedő tevékenységi körükből adódóan ma már komoly jogi, szervezési, igazgatási és gazdasági tudásanyagot kívánnak meg. Az alapszakon végzettek ehhez a követelményhez igazodva alkalmasak közszolgálati, humánpolitikai feladatok ellátására, költségvetési szervek gazdálkodási, pénzügyi feladatainak elvégzésére, közigazgatási felügyeleti, ellenőrzési és rendészeti feladatok ellátására, ismerik és alkalmazni tudják a közigazgatási informatikai és elektronikus kommunikációs rendszereket, felkészültek szervezői, projektmenedzseri feladatok ellátására.

A közigazgatás-szervező szakon tanulmányaikat folytatók két szakirány közül választhatnak:

általános igazgatási szakirány
nemzetközi közigazgatás szakirány

Elhelyezkedési lehetőségek

A végzettekre akár a helyi, akár a központi közigazgatási intézményekben, tehát például önkormányzatoknál, költségvetési szerveknél vár munka. de egyéb területen is képesek ellátni szervezési, gazdálkodási vagy irányítási, felügyeleti és ellenőrzési feladatokat. A nemzetközi szakirányt végzettek nagy eséllyel tudnak elhelyezkedni a hazai külügyi igazgatásban, az EU szerveinél vagy más nemzetközi szervezeteknél."

Az R. 23. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(2) A levelező munkarendben közszolgálati ösztöndíjas képzésként meghirdetett közigazgatás-szervező alapképzési szakra az a Kormányablakkal összefüggő feladatokat ellátó személyek kiválasztásának és képzésének szabályairól szóló 148/2012. (VII. 6.) Korm. rendelet 11. § (1) bekezdés b) pontjában meghatározott képzésről kiállított bizonyítvánnyal rendelkező jelentkező vehető fel, aki teljesíti a felsőoktatási intézmény által meghatározott
felvételi követelményt. AZ ILYEN JELENTKEZŐT A TÖBBLETPONTOK NÉLKÜL SZEREZHETŐ MAXIMÁLIS PONTSZÁMMAL KELL FIGYELEMBE VENNI.”

Magyarán egyértelművé tették, ha jelentkeztek, 400 pontot kaptok, független pl. az érettségi eredményétől.

Üdvözlök Mindenkit!

2014-ben kezdődő igazgatásszervezői szakra jelentkezőket keresek társaknak, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből.

Szia. n szeptembertől szeretnék ott lenni. Tiszatenyőn lakom Szoloktól 30 km-re.

Sziasztok!

edit86-tól kérdezem, hogy az igazgatásszervezői szak nyílt napjára eljössz!

Sziasztok! Segítsetek már abban, hogy a NEPTUN-ba legelőször, hogy kell belépni?Az NKE-Neptunba történő első bejelentkezéskor az azonosító a Neptun-kód, a jelszó pedig az eredeti (legelső) jelszóra állt vissza!Mit jelent ez?

Azt tudom, hogy a legelső belépésnél automatikusan a születési dátumodat állították be jelszóként.Ezt az első belépés előtt még meg kell változtatnod így tudsz belépni.

Aki szeretné átkérni magát más csoportba nyugodtan kérvényezze. Engem simán a levelezőre vettek fel 2006-ban, de közben (nyelvvizsga letételében bízva) sikerült 2006-ban még lediplomáznom egy másik suliban, így kértem hogy sima levelezőből tegyenek át másoddiplomás képzésre. 1-2 héten belül megvolt az átírás. Igaz ez miatt csúszott valamennyit a beiratkozásom és az előadásaim napjaiban sem voltam biztos az elején, de megérte! Szóval ennél azért egyszerűbb egy csoportváltás, nyugodtan kérjétek, ha akkor együtt tudtok utazni egy ismerőssel. Később is fontos lehet és jó is valakivel együtt járni előadásokra, vizsgákra.

Annak aki kérdezte a szálláshelyet: A suliban van kollégium, mi mindig ott aludtunk.Előtte telefonon kértünk szobát amennyi kellett és ott lent az aulában már csak a kulcsokat kellett átvennünk. Szerintem pont megfelel 1-1 éjszakára. Jó tanulást és sok sikert nektek! :)

Szia! Sajnos ez a lehetőség már nincs meg, amit írtál.Ott már nem lehet szállást foglalni. id6Hiffk

Kedves sorstársak!
Én indítottam a fórumot ez év februárjában. Mintha 1000 éve lett volna :) Hát sajnos utitársakat nem sikerült találnom :( Viszont folyamatosan olvastam a hozzászólásokat. Én is megküzdöttem az elmúlt hónapok során a KAB képzéssel, megismerkedtem sok emberrel, jelentkeztem az NKE-re stb. stb. A KAB képzésen megismert kiskunhalasi kollégával járnék Pestre......... ha nem raktak volna minket kapásból két külön csoportba! Mi jöhet még?! Állítólag átjárható a két csoport, csak jelezni kell az oktató felé, hogy nem a "helyünkön" vagyunk. Mégis kicsit tartok tőle, nem szeretem a variálást, de egyedül sem szeretnék utazni :(
Még néhány szó az ig.szervező szakra való jelentkezéssel kapcsolatban: nekünk tavasszal azt mondták a hivatalban, hogy mindenki, aki jelentkezik, számolja ki, hogy hány pontja van, és 240 pont alatt ne is adja be senki, hogy ne vegye el mástól a lehetőséget. Aztán teltek a hetek, gondolom több embernek nem volt meg a pontszáma és szóltak, hogy jelentkezzen mindenki, az is akinek nincs meg a pontszáma, mert nem tudják mi lesz a vége, inkább legyen bent mindenkinek a papírja.
Csak sejtették... :)
Üdv mindenkinek, és jó tanulást, sikeres vizsgázást kívánok a későbbiekben!

Kedves Evzoni!

Nem szóltak senkinek se, legalábbis nekem nem, aki akart, jelentkezett önerőből, márciusban. És tényleg 240 pont a határ, de fellebbezéssel lehetett korrigálni, ha fel tudsz mutatni indokokat.
Látom, Téged felvettek, az jó, gyere a facebook fórumra! Talán találsz más ismerőst is a bejáráshoz.
Biztos, hogy átmehetsz más csoportba, most kezdünk, majd kialakul az év végére a sorrend... mert szvsz csak egy csoport marad a második félévre... :(

A suliban találkozunk! Üdv!

Jani

Nézd meg a mintatantervet, és azokat a tárgyakat kell felvenni, amik abban vannak megadva.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!