A hivatásos katona közalkalmazott?

Sziasztok!
Hivatásos katona vagyok és eddig ugy gondoltam, hogy közalkalmazottnak számitok,de ma erről mást hallottam. Mi az igazság?
Elöre is köszönöm!

Előbb írtak miatt:)

Igen közalkalmazott vagy. Ajánlanám elolvasni a HJT-t, ha már hivatásos vagy.

Van egy munkaszerződés amit aláírtál ez tartalmazza a jogviszonyodat is, illetve a jogállást ami alapján kineveztek.
Legyélszíves ezt elolvasni.

A hivatásos katonák nem írnak alá munkaszerződést, ők civilből pályázat útján, vagy katonai tanintézetből kinevezés útján kerülnek szolgálati jogviszonyba... Szerződéses katonáknál hasonló a munkaviszonyhoz mégis más náluk is, mert ők is, mint a hivatásos katonák a Hjt. alá tartoznak. Kérek mindenkit, ha már válaszolgat itt kérdezőknek, akik segítséget várnak, ne csak írják, amit gondolnak, mert az félrevezető is sokszor:(

Ha nem is munkaszerződés a neve, de abban igaza van a hozzászólónak, hogy elő kéne venni a kinevezést, és minden megtalálható rajta!

A kinevezési okmány a hivatásoknál nem tartalmaz a kötelezőkön kívül olyan dolgokat, amik a rájuk vonatkozó törvények és rendeletek által adottak, és amikről azok megismertetését aláírják a kinevezés elfogadása által... Szóval kevés az okmány elővétele:( ez teljesen más, mint egy munkaszerződés, az lehet konkrétabb, de amit ott nem szabályoznak, arra is a felsőbb törvények, rendeletek az irányadók.

Az előttem szóló helyesen ajánlotta a figyelmedbe a Hjt-t (a hivatásos és szerződéses katonák jogállásáról szóló törvényt), mivel hivatásos szolgálati viszonyban állsz, de ezzel cáfolja is az előző kijelentését, miszerint közalkalmazott lennél, rájuk ugyanis a Kjt (közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény) vonatkozik. A közszférába a köztisztviselők, közalkalmazottak mellett a szolgálati viszonyban (hivatásos és szerződéses) állók is beletartoznak, de más, más törvény hatálya alá tartoznak.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!