Köztisztviselők

Tíz év elmaradt béremelésének itt az "eredménye"...

Hír kategóriák: 

Meglepő: ők keresnek jobban Romániában, mint itthon

2017. április 14.

Romániában 7 százalékkal jobban keresnek a román közhivatalnokok, mint Magyarországon annak ellenére, hogy Magyarországon magasabb az életszínvonal, mint Romániában - írta a Ziarul Financiar című román napilap.

A gazdasági-pénzügyi újság címlapján közölt egy cikket, amelyben a romániai és magyarországi béreket hasonlította össze a román és a magyar statisztikai hivatal, valamint az Eurostat adatai alapján.

Alkalmazott, akivel báboznak?

Hír kategóriák: 

Lázár akkor is kiküldi a néphez a kormányhivatalnokokat

2016. december 7.

Tiszteletem, a kormányhivataltól jöttem, csak érdeklődnék, hogy hogy tetszik lenni? Hm? Tyúkok tojnak? Kormányzás rendben van?

Csak gondolatkísérlet a falujáró hivatalnok, de az elmúlt napok történései alapján ez lehet az új irány, ami felé a Miniszterelnökség tolni próbálja a tisztviselőit.

Sztrájk lesz a polgármesteri hivatalokban?

Hír kategóriák: 

Sztrájkra készülnek a közszolgák

2016. június 8.

Sztrájkra készül a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), hogy súlyt adjanak béremelési követeléseiknek. Június 22-én 8 és 10 óra között fognak munkabeszüntetést tartani, amihez a polgármesteri hivatalokban lévő alapszervezetek közül mintegy száz csatlakozott - közölte a szakszervezet elnöke.

A Kormány feladta az átfogó életpályák kialakításának igényét?

Hír kategóriák: 

Problémás előmeneteli rendszer, vagy kidolgozatlan életpálya modell?

Ülésezett a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum (KÉF)

Január 14-én, a Parlament Nagy Imre termében dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár elnökletével ülésezett a KÉF, amely most arra tett kísérletet, hogy behozza a valamikor egységesnek ígért közszolgálati életpálya modell kidolgozásában kialakult késedelmet. Az ülésre a szakszervezetek kezdeményezése nyomán került sor.

Kevés emberrel és pénzzel nem fog jobban menni!!!

Hír kategóriák: 

A Jó Állam Jelentés közigazgatási erőforrás-hatékonyság mutatóiból...


H.3. Erőforrás-hatékonyság dimenzió

Főindikátor: A KÖZIGAZGATÁS KÖLTSÉGVETÉS SZERINTI SZEMÉLYI JUTTATÁS ELŐIRÁNYZATÁNAK A GDP-HEZ VISZONYÍTOTT ARÁNYA (%)

Egyszerű magyarázat: törvényes kötelezettségük fizetni

Hír kategóriák: 

Közpénzből bankoltak a Miniszterelnökség dolgozói

2015. augusztus 8.

Bár a kormány két évvel ezelőtt megtiltotta, a Lázár János vezette Miniszterelnökségen tavaly is közpénzből fizették ki a dolgozók a számlavezetési díját. A bankolásra az 1500 dolgozó fejenként havi ezer forint kapott. A bakit a Miniszterelnökség azzal magyarázta, hogy az elmúlt években számos feladat került hozzájuk, és lassan formálódik az új belső szabályzatuk.

Csak 60 ezer kormánytisztviselőnek lesz életpályamodellje?

Hír kategóriák: 

Kiakasztotta a kormány a közszolgákat a bértárgyaláson

2015. május 12.

Béremelést és az életpályamodell teljes körű kiterjesztését kérik a közszolgák a kormánytól. A kormány szerint béremelésre idén nincs lehetőség.

Lázár: Nem tartható rend a közszolgálatban, ha a bérrendezés nem kerül végrehajtásra

Hír kategóriák: 

Lázár János: világos közszolgálati életpálya, könnyebb ügyintézés, versenyképesebb gazdaság

2015. március 16.

A közszolgálati életpálya-modellről, az államreform céljairól és várható menetrendjéről adott tájékoztatást Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlés hétfői ülésén interpellációkra válaszolva.

Perpatvar

Hír kategóriák: 

A volt főigazgató és a férje benzinkúton bántalmazta a kormánymegbízottat

2015. február 17.

Információink szerint László-Varga Zsuzsanna, a kormányhivatal volt főigazgatója és a férje a múlt csütörtökön Pakson egy benzinkútnál konfliktusba került dr. Horváth Kálmánnal, Tolna megye kormánymegbízottjával.

A közszolgálati életpálya ígérete "30-40%-kal" startol...

Hír kategóriák: 

Az államnak segítenie kell az állampolgárok ügyintézését

2015. január 30.

Az államnak az a dolga, hogy gyorsan, olcsón és hatékonyan segítse az állampolgárokat ügyeik intézésében – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter Kaposváron, a Somogy Megyei Kormányhivatalban megnyíló új kormányablak átadásán.

KSZSZ: Azonnali hatállyal és visszamenőleges módosítani kell...

Hír kategóriák: 

Nyílt levél Lázárnak: törvénytelenül dolgoztatja napi 10 órát a beosztottjait

2014. december 4.

A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége funkcionáriusnak nevezi Lázárt, és felhívja a figyelmét, hogy a közszférában dolgozókat csak úgy lehet túldolgoztatni, ha időkeretet is megszabnak erre. Ráadásul a heti munkaidő így sem haladhatja meg a 48 órát. A szakszervezet szerint a Miniszterelnökségen törvénytelenül rendelték el a 10 órás munkaidőt, így ezt a rendelkezést haladéktalanul módosítani kell.

2016-ban lesz megfelelő életpálya és előremenetel...

Hír kategóriák: 

Jön a közszolgálati életpályamodell

2014. december 3.

2016-ban közszolgálati életpályamodellt vezetnek be Magyarországon, ami a közszolgálatban dolgozók számára megfelelő előremenetelt biztosít majd – jelentette ki Lázár János.

A Parlament hétfői ülésén Volner János (Jobbik) intézett azonnali kérdést a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, "Miért zsigereli ki a tízórás munkanappal az egyébként is alulfizetett köztisztviselőket a Kormány?” címmel.

Oldalak