Közszolgálati jövedelmek

Felelős feladathoz jó bért!

Hír kategóriák: 

Fizetésemelés lesz a NAV-nál

2016. április 18.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) NAV törvény alá tartozó munkatársai három lépésben 50 százalékos, a munka törvénykönyve alá tartozó dolgozók pedig egyszeri 30 százalékos béremelést kapnak - jelentette be Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára hétfőn Budapesten egy sajtótájékoztatón. A NAV dolgozóira vonatkozó életpályamodellről szóló jelentést április 4-én fogadta el a kormány.

Állami tisztviselők

Hír kategóriák: 

Közszolgák figyelem! Van, akinek változik a bérezése

2016. április 15.

A hatályos köztisztviselői törvénytől eltérő jogállást és az előmenetelhez kapcsolódó, sávosan emelkedő illetményrendszert javasol az állami tisztviselőknek a Miniszterelnökséget vezető Lázár János.

Bérkifizetés elmaradása... "senki nem ad segítséget"?

Hír kategóriák: 

Hónapokig vártak bérükre a kifizetetlen ápolók

2016. március 25.

Hónapok óta hiába várt több ápoló is arra, hogy megkapja tavaly év végén elmaradt fizetését. Szóltak a munkaügynek, majd a Magyar Államkincstárnak, volt munkaügyi vizsgálat, ami után az Állami Számvevőszékhez küldték őket, ahol a Nemzetgazdasági Minisztériumot ajánlották nekik. Most a kórházuk a saját szakállára kifizeti az elmaradt összegeket.

Akinek jut, meg akinek nem...

Hír kategóriák: 

3 évet dolgozik a köztisztviselő Matolcsy György egyhavi fizetéséért

2016. március 5.

A megyei fizikai munkások 2,6 évig dolgoznak bruttó 5 millió forintért, a szellemi foglalkozásúak pedig 20 hónapig. Ekkora most a nemzeti bank elnökének fizetése havonta. Olvasóink szerint nem ez méltatlan, hanem az, amit ők keresnek.

A közszférában is volt, aki nagyon jól járt...

Hír kategóriák: 

Jutalomeső a bíróságokon: 2,8 milliárdot osztottak szét

2016. január 11.

Az összes, több mint tízezer bíró és igazságügyi alkalmazott kapott karácsonyi jutalmat: 220 ezer forint ruhapénzt. A szerencsésebbeknek ezenfelül még külön prémium is jutott, akár további 437 ezer forint. Összesen 2,8 milliárd forintot költöttek az elismerésekre.

Csak "fizetésnapon" utal a MÁK?

Hír kategóriák: 

Az államkincstár vizsgálatot ígér az elmaradt bérek ügyében

2016. január 9.

„A Magyar Államkincstár haladéktalanul és egyesével kivizsgálja az állami szférában dolgozók esetleges, bérekkel kapcsolatos panaszait" − mondta Dancsó József, az államkincstár elnöke az MTI-nek.

Új bértábla lesz, de kinek és mikortól?

Hír kategóriák: 

Állami tisztviselői kar

2015. december 16.

2016. június elsejével jöjjön létre az állami tisztviselői kar. Ez egy új bértáblát jelent. Ez fokozatosan 50%-os béremeléssel fog járni.

A teljes kormányhivatali struktúrára kívánja Lázár János kiterjeszteni 2017-től. A cél, hogy minden állami tisztviselőre kiterjesszék ezt az új rendszert.

197 járási hivatal megerősítését javasolja a miniszter. Jó néhány kormányhivatalban végzett munkát járási hivatalba irányítaná.

Bénázás a bérrel...

Hír kategóriák: 

Több százezer ember fizetése késik

2015. december 4.

Egyre kétségbeesettebb levelek érkeznek szerkesztőségünkbe, és már az utcán sétálva is el lehet kapni olyan beszélgetésfoszlányokat, amik arról szólnak, hogy nem jött meg a fizetés.

Jelen pillanatban több százezer ember fizetése csúszik országszerte.

Az ok az, hogy a Magyar Államkincstár november 6. és 15. között átállt a KIR3 nevű bérszámfejtő rendszerről a KIRA-ra, és az országos átállás nem megy zökkenőmentesen.

159 politikai tanácsadó bére is emeli a közszféra átlagkeresetét

Hír kategóriák: 

Rogán meghátrált, beszél a milliókról

2015. november 10.

Nem hiába háborodott fel Mesterházy Attila azon, hogy Rogán Antal eltitkolta, mennyit keresnek a tárcájánál a politikai tanácsadók, és emiatt még meg is fenyegette az ellenzéki politikust. Ennek hatására a miniszter mégis elárulta, hogy csaknem havi 4,5 milliót költenek a hét emberre.

Nem emelkednek a közszféra fizetései 2015 januárjától

Hír kategóriák: 

A Parlament által decemberben elfogadott törvények, törvénymódosítások szerint nem emelkednek a közszolgálati jövedelmek januártól.
Meglepetést okozott, hogy a köznevelési törvény módosításával a minimálbér összegét kivették a pedagógus bérek számítási képletéből, így annak januári emelkedése nincs hatással a pedagógusok fizetésére. A pedagógus bérek ezért legközelebb 2015 szeptemberében nőhetnek tovább.

Bérek: Már nincs akkora értéke, pont ehhez kell az "életpálya"...

Hír kategóriák: 

A kormány közszolgálati életpálya-modellekkel rendezné a kereseteket

2014. december 11.

Őrzik értéküket a keresetek

A kormány jövőre a háziorvosi rendszer fejlesztését tekinti kiemelt célnak, ezért 10 milliárd forinttal többet biztosít a háziorvosi rendszer fejlesztésére. További, közel 7 milliárd forint többletforrás jut a gyógyító-megelőző ellátás keretében a mentés helyzetének javítására, új ellátási kapacitások befogadására, az ellátás minőségének fejlesztésére.

Tele a puttony! - A földhivatalokban, a vidéki igazgatásban általános a túlórázás...

Hír kategóriák: 

MKKSZ: a demonstráció alapján dönthet a kormány a követelésekről

2014. december 4.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete szerint a kormány állítólag attól teszi függővé a bérfejlesztást, hogy mennyien mennek el a szombati demonstrációjukra.

A jövő heti bártárgyalás előtt, szombaton tart demonstrációt Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt.

Csatlakozás, bejelentkezés: mkksz@mkksz.org.hu

Telefon: 06 1/3384-002

A Felhívás (pdf)

Diploma nélkül is "lehet" jó bért kapni a közszférában...

Hír kategóriák: 

Szijjártó jobbkezének nincs diplomája, furcsa posztot kreáltak neki

2014. november 12.

Bár kabinetfőnökként emlegetik, ezt a posztot nem tölthetné be Szijjártó Péter bizalmasa, Benkő Szilárd. Szijjártó futsalos csapattársának nincs diplomája, hivatalos titulusa így a “miniszteri kabinet működési koordinátora". Amikor jogi értelemben kell kabinetfőnöki döntést hozni, akkor a helyettese intézkedik.

Oldalak