Központi közigazgatás

Demagógia vagy diszkalkulia?

Hír kategóriák: 

Nem tudunk minden köztisztviselőt megnyugtatni

2016. május 3.

A bürokráciacsökkentés benne van a jövő évi költségvetésben. Bár a szó csak kétszer szerepel a tervezetben. Egyelőre csak annyit tudni, hogy leépítés vár a köztisztviselőkre, de hogy hányan veszítik el az állásukat, még nem tudni. Viszont olyan is lesz, aki béremelésnek örülhet majd.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára azt mondta,

a jelenlegi politikai ciklusnak a legfontosabb feladata a bürokrácia leépítése,

A törvény a bürokrácia növelés iskolapéldája lehet...

Hír kategóriák: 

Állásfoglalás az állami tisztviselőkről szóló törvénytervezetről

2016. március 10

Az Állami Tisztviselői Karról szóló törvényjavaslat véleményezése
Előterjesztve a KÉF 2016. március 2-ai ülésére

1. Szakszervezeti szövetségünk ragaszkodik a 2014. júliusban megkezdett közszolgálati életpálya modell kidolgozásának kezdetekor betervezett 50%-os béremelés többlépcsős bevezetéséhez, első lépésként 2016. július 1-jén 30%-os béremeléshez.

"Már az ítélet is megvan..."

Hír kategóriák: 

Lázár hatezer állami dolgozótól válna meg

2016.01.26.

Megszereztük a minisztériumi háttérintézményeket durván átszabó, egy részüket megszüntető előterjesztést. Eszerint 20 százalékos leépítés jöhet az érintett szervezetekben, jövőre pedig még 10 százalék a most nem érintett hivataloknál. Hogy hogyan lesz ettől hatékonyabb minden, még nem tudják, ahogyan azt sem, hogy mennyit lehet ezen spórolni majd ténylegesen. A minisztereket is hidegzuhanyként érte a halállista, beindult a lobbizás, de Orbán dönt majd mindenről.

Találgatások a háttérintézmények sorsáról

Hír kategóriák: 

A miniszterek véleménye nem számít, tiltakoznak a Lázár-lista ellen

2016. január 25.

A kormány több minisztere is határozott ellenvéleményt képviselt múlt szerdán a kormányülésen ­Lázár János háttérintézményeket megszüntető 73-as listájával szemben – tudta meg a Népszabadság. A tárcavezetők vitatták, hogy minden intézményt ugyanazzal a logikával lehetne kezelni. Az előterjesztés szerint azonban a tárcavezetőknek csak egyetértési joguk lesz.

Nem Lázár János magánakciója volt a kormányzati háttérintézmények megszüntetésének javaslata. Ez

Háttérintézmények a tárcákba

Hír kategóriák: 

Lázár: komoly intézményátszervezésre készül a kormány

2016. január 21.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint akár 73 költségvetési intézmény is megszűnhet a kormányzat bürokráciacsökkentő programja keretében. Lázár János azt mondta: az intézkedés 50 ezer embert érinthet.

"Mesés" életpályamodell

Hír kategóriák: 

200 ezer közalkalmazottat építhetnek le 2018-ig

2016. január 5.

Az állami bürokráciacsökkentésről nyilatkozott az ATV Start című műsorában Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese. Csepreghy szerint a kormány mindenképp csökkentené a közalkalmazottak létszámát, és még ebben a ciklusban, vagyis 2018-ig 200 ezer embert küldhetnek el.

Egész évben akadozott a túlórapénzek kifizetése...

Hír kategóriák: 

Augusztus óta tartozik az Emmi a dolgozóinak

2015. december 8.

Augusztus óta nem fizetik ki a túlórapénzeket az Emberi Erőforrások Minisztériumában, értesült az Index. Információink szerint a kifizetések elmaradása a EU-s források kezelését végző három főosztály alkalmazottait érinti. Úgy tudjuk, hogy körülbelül száz embernek tartoznak, nagyjából 20 millió forinttal.

Év végi jutalomosztás

Hír kategóriák: 

Másfél milliárd az ügyészek jutalmára

2015. december 1.

Csaknem egy teljes havi fizetésüket megkapták év végi jutalomként az ügyészek és ügyészségi dolgozók – derült ki abból az összesítésből, amelyet a Legfőbb Ügyészség küldött az Origónak. A fellebbviteli főügyészségek és Polt Péter munkatársai jártak a legjobban, itt a 400 ezer forintot is meghaladta a prémium összege. A határzársértők miatt túlórázó csongrádi ügyészek kiemelt jutalmat kaptak.

A miniszter (vagy az újság) szerint már elindult a közszolgálati életpályamodell...

Hír kategóriák: 

Lázár: cél, hogy adóügyeket is lehessen a kormányablakoknál rendezni

2015. december 1.

A területi közigazgatás további fejlesztésénél arra kell törekedni, hogy minél több ügy intézését el lehessen kezdeni otthonról, továbbá lehetőség legyen az adóügyeket is a kormányablakoknál intézni – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, a békési kormányablak átadóján.

Kiszervezett állami perképviselet: nincs megfelelő szakmai kontroll?

Hír kategóriák: 

Trócsányi: 2017-től fog működni a Kincstári Jogügyi Igazgatóság

2015. október 15.

A Kincstári Jogügyi Igazgatóság létrehozásának szükségessége mellett érvelt Trócsányi László igazságügyi miniszter csütörtökön a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen megrendezett 'Az állam ügyvédje' című konferencián. Hangsúlyozta: szükség van egy olyan centralizált szervezetre, amely az állam jogi képviseletét hatékonyan tudja ellátni belföldön és külföldön egyaránt.

"Átléptek" a Magyary-programon?

Hír kategóriák: 

Nekimennek a bürokráciának

2015. szeptember 3.

Az államreform-bizottság elé viszik a tervezetet

A közigazgatási egyeztetésen már átesett, nemsokára a Patyi András vezette államreform-bizottság, majd azt követően a kormány elé kerül az a bürokráciacsökkentési javaslatcsomag, amelynek kidolgozására Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kapott megbízást – értesültünk.

'Pénzügyminisztérium' helyett államtitkárság?

Hír kategóriák: 

Államtitkárság lehet a NAV-ból

2015. augusztus 28.

Államtitkársággá alakulhat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal; a hatóság valamelyik minisztérium egyik egységeként működhet a jövőben.

Nyáron több kormánytag is arról beszélt, hogy szemléletváltozásra van szükség a NAV-nál, miután az utóbbi időben több a panasz a hivatal munkájára – írja a Napi Gazdaság.

Szemléletváltás?

Közszereplők nehezen átlátható gazdasági ügyei...

Hír kategóriák: 

Lázár Rogánnak is nekiment; elege van a bizniszelő fideszesekből

2015. augusztus 26.

Lázár János példát statuált saját helyettesén: közleményben figyelmeztette L. Simon Lászlót, hogy egy állami vezető akkor cselekszik helyesen, ha megszabadul üzleti érdekeltségeitől. Csakhogy a politikusok piaci pozíciójáról szinte semmit nem árul el, hogy van-e cég a nevükön vagy nincs – derül ki a csütörtöki Heti Válaszból.

Oldalak