Egyéb

Beismerés és számon kérhető ígéret

Hír kategóriák: 

Lázár János: Amit eddig csináltunk, az nem megy tovább

2016. március 10.

A 2014–2020 közötti uniós költségvetési ciklusban Magyarország rendelkezésére álló mintegy 12000 milliárddal meg lehet változtatni az országot, versenyképessé lehet tenni. Egyértelműen ez a cél, a pénzek falhasználásával kapcsolatban minden lépésünk és döntésünk ezt a célt szolgálja – magyarázta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Portfolió Uniós források 2016 konferenciáján.

"Színlelt" pénzügyi szolgáltatói tevékenység

Hír kategóriák: 

A jegybank mégsem ellenőriz

2016. január 18.

Nem ellenőrz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) azokat az állami cégeket, amelyeket a pénzügyi szolgáltató cégek közé sorolt át a kormány decemberben – olvasható ki az MNB Magyar Nemzetnek elküldött válaszából.

"Demokratikus közszolgálati kultúra" hierarchikus rendszerben?

Hír kategóriák: 

Csak álom a korrupciómentes közigazgatás?

2015. augusztus 28.

Magyarországon mélyen gyökerező kulturális probléma a korrupció. A közigazgatás rendszere akkor lehet integráns, ha értéktudatos elvek alapján tud működni. Ezt csak hosszú távon és pozitív, demokratikus, valamint korrupciómentes nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező szakemberek segítségével lehet elérni – mondta el a Rádió Orientnek Pallai Katalin, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Integritás Tudásközpontjának létrehozója.

Menzarendelet: az ellenőrzések, mintavételezések is megkezdődnek

Hír kategóriák: 

Táplálkozás-egészségügyi rendelet szeptember 1-jétől - Az egészséges táplálkozás és a betegség megelőzés jegyében

2015. augusztus 31.

Hároméves átmeneti idő után szeptember 1-jétől kötelező lesz alkalmazni a közétkeztetési rendeletet, amely részletesen szabályozza a bölcsődékben, óvodákban, iskolai menzákon, kórházakban adható ételek összetételét és elkészítésének szabályait.

Közérdek nélküli zártkörű privatizáció?

Hír kategóriák: 

Hamarosan benyújtják a mostani földbérlőknek kedvező javaslatot

2015. augusztus 6.

Az eddigi bérlők vásárolhatják meg kedvezményesen az állami termőföldeket, és az erről szóló jogszabályokat heteken belül benyújtják a parlamentneknyilatkozta az agrárkamara lapjának az országgyűlés fideszes alelnöke. A kormány viszont kiemelte, hogy egyelőre még nincs döntés az ügyben.

Ahol munka nélkül is járna a fizetés EU-s forrásból?

Hír kategóriák: 

2,6 milliárdos uniós támogatással tűnt el egy szociális szövetkezet

2015. július 29.

2600 hátrányos helyzetű munkanélkülivel kötöttek szerződést, majd amint megérkezett a pénz a foglalkoztatásukra, a szövetkezet felszívódott.

A jogszabályszerkesztők figyelmébe is ajánljuk...

Hír kategóriák: 

Minden magyar hivatalos levélnek így kellene kinéznie

2015. július 15.

Az, hogy a magyar hivatalok érthetetlenül fogalmaznak, nem kérdés. Pedig világosan, közérthetően írni egyáltalán nem lehetetlen. Gergely Vera, a Világos Beszéd blog gazdája a 444-nek meg is mutatta, hogy milyen egyszerűen lehetne világosan beszélni.

Közpénzek nyilvánossága és az állami cégek

Hír kategóriák: 

Ideje lesz megtanulni: állami cégek alkalmazottainak fizetése nem magánügy

2015. június 2.

A közpénzre vonatkozó adatok nyilvánosak, nincs kibúvó, kiskapu, ez a magyar demokrácia egyik vastörvénye – írhatnánk, ha a miniszterelnök nem cáfolta volna meg saját tételmondatát azzal az szervvel kapcsolatban is (Alkotmánybíróság), amiről a kijelentést tette.

Cégnövekedési hullám EU-s forrásokból?

Hír kategóriák: 

Verseny nélkül nyertek tízmilliárdos munkát Mészáros Lőrincék

2015. április 28.

Egyszereplős közbeszerzésen gáterősítési munkát nyert el Mészáros Lőrinc cége és a Békés Drén Kft. alkotta konzorcium, nettó 9,9 milliárd forintért. A vállalkozások egy 34 milliárdos projektben is benne vannak.

Ki és miért vette meg ezeket az értékpapírokat...

Hír kategóriák: 

Szentesi állami céget is éget a brókerbotrány

2015. április 25.

75 millió forintnyi értékpapírjához nem tud hozzájutni a brókerbotrány miatt a szentesi DABIC Nkft. Ez a teljes tartaléka. A cég többségi tulajdonosa 2013-ban az állam lett. Tavaly új vezető jött, döntött a 75 millió befektetéséről, majd ment. A kisebbségi tulajdonosok már akkor is dühöngtek.

Oldalak