Önkormányzatok, helyi és térségi közigazgatás

Kátyúzni olcsón és jól!

Ráunt a hivatalokra, kikátyúzta a 260 méteres utcát

2015. november 24.

Alkalmi útmunkás lett egy újszegedi szobafestő, aki fiaival felújított egy 260 méteres utcát. Fébert István valószínűleg ma Magyarország legolcsóbb útépítője: saját munkáját nem számolva 20 liter gázolajból és több köbméter ledarált hulladék aszfaltból megoldotta a 3 éve húzódó problémát.

Közbeszerzési kritika

Nem is vettek Pávának 12 milliós Volvót

2015. április 22.

Hanem 15 és félmilliósat vettek neki, csak a hivatalos kommunikációból valahogy kimaradt az ÁFA. Arról végképp keveset hallani: ki volt az a Szuperhabony vátesz, aki előre megmondta: a három új önkormányzati kocsi nettó ára éppen belefér a nyílt eljárás 25 milliós keretébe. Mindenesetre mi megkérdeztük, biztos ami biztos.

Páva Volvója: 15.425.249 forint...

Javaslat béremelésre

2,5 milliárdba kerülne a polgármesteri béremelés

2015. április 7.

Jelentősen emelkedhetne az 1500 lakosnál kisebb és az 5-10 ezer fő közötti települések polgármestereinek fizetése egy fideszes törvénymódosító indítványnak köszönhetően, ami a Világgazdaság számításai szerint mintegy 2,5 milliárd forint éves költséggel járna, és a mintegy 3200 önkormányzatból 2266 polgármestert érintene kedvezőbben.

15 ezer fővel nőtt az önkormányzatoknál foglalkoztatottak száma?

Veszélyben az önkormányzatiság?

2015. február 2.

Gyakorlatilag megszűnhet Magyarországon az önkormányzatiság, ha az utolsó fillérig megszabja a kormány, mire használhatják fel a települések az iparűzési adóbevételüket. A márciustól áthárított segélyezés ebben csak az első lépés, de várhatóan a közszolgáltatások és a közösségi közlekedés finanszírozásában is sokkal nagyobb szerepet kellene vállalniuk.

Mindszenten már éltek a lehetőséggel!

Föld- és járműadót vezetnek be Mindszenten

2014. december 2.

Aranykoronánként 150 forintos földadóról döntött a mindszenti képviselő-testület – az országban az elsők között – a pénteki rendkívüli ülésén. Arról is határozott, hogy bevezeti a járműadót azokra a gépjárművekre, amelyek után eddig nem kellett fizetni.

Csak azért nem adták ki az adatokat, mert nem a kapcsolattartó ment érte?

Miért kérték ki a városházi alkalmazottak híváslistáját?

2014. november 24.

A baloldali frakció tagjai tudni vélik, dr. Gaál Róbert jegyző állásába kerülhet az az incidens, melynek során 30 szombathelyi városházi dolgozó ki és bemenő híváslistáját, valamint SMS üzeneteit akarták kikérni a szolgáltatótól.

A Városháza folyosóján tartott rendkívüli sajtótájékoztatót dr. Ipkovich György és dr. Czeglédy Csaba.

Gémesi: Csupán a túlélés az egyetlen alternatíva

Januártól még durvább sarcok jöhetnek

2014. november 20.

Bármilyen adóval sújthat minket 2015. január 1-jétől bármelyik önkormányzat, gátat csupán az ott élők teherbíró képessége és egy-két törvényi korlátozás állíthat. Az Origo által megkérdezett településvezetők, talán az internetadó ötletéből is tanulva, nem terveznek újabb sarcokat.

Végre egy ciklusok óta megbízhatóan működő életpályamodell!

Másfélszeresére nőtt Tarlós helyetteseinek fizetése

2014. november 7.

Majdnem két év késéssel követi csak Tarlós István főpolgármester fizetésemelését helyettesei illetményének rendezése, akik szintén körülbelül 50 százalékkal több pénzért dolgoznak. Az új ciklusban az a 23 képviselő, aki polgármester is, nem kap fizetést a fővárostól, csak a 9 kompenzációs listás képviselő, ők viszont a korábbinak csaknem dupláját.

Két régi és egy új helyettes

Országbíró Zoltán: Magyarországnak valós alternatívát az okos törvények, jó politika adhat.

Aki követi és értékeli a jogszabályok megszületését, majd azok hatását a magyar társadalomban pontosan érzékeli - új politikai alternatíva kell az okos törvényekhez.

Közös munkával vissza kell adni a jogszabályok életszerűségét.

Értelmetlen családi és egyéni kudarcok nagy számban a tévesen elhibázott, nem magyar valóságra előkészített jogszabályok és bürokratikus terheik miatt.

Minden településen, kisvárosban számtalan sorsokból összeállítható példa van a társadalmi károkra.

"A végrehajtási eljárás megindítása előtt az adóhatóság nem köteles az adótartozás megfizetésére az adózót felhívni"

Gazdag városok is felkerültek a NAV feketelistájára

2014. szeptember 23.

Nemcsak a szélhámos vállalkozók, kamucégek, bajba került vállalkozások szerepelnek az adóhatóság feketelistáján, hanem önkormányzatok is szerte az országból.

Összesen huszonkét település áll végrehajtási eljárás alatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyilvántartása szerint, köztük három fővárosi kerületi önkormányzat is.

Sok kistelepülésen a költségvetési finanszírozás átalakításával, akár már évi plusz 10-20 milliárd forintból érzékelhető változást lehetne elérni!

Ezek az ország legnagyobb pénznyelői - itt a teljes lista

2014. augusztus 27.

Idén februárban zárult az önkormányzatok konszolidációja, amely költségvetésnek és az adófizetőknek 1 368,9 milliárd forintjába került. A Napi.hu kikérte a konszolidáció teljes listáját a Nemzetgazdasági Minisztériumból, ebből kiderül, hogy abszolút értékben Budapest volt a legeladósodottabb város, ám az egy főre jutó adósságot nézve Alsómocsolád végzett az élen.

"A központi számítógépes rendszer lassú, nincs még kész a program, és nem volt próbaüzem oktatással"...

Órákat kell várni az anyakönyvi kivonatokra

2014. augusztus 13.

Szeged - Amióta júliustól bevezették az elektronikus anyakönyvi rendszert, lelassult az ügyintézés.

A képviselő-testület döntött a "valószínűleg" jelentősen túlárazott önkormányzati beruházásról...

4,3 millióért építették meg a 600 ezres csatornát

2014. augusztus 11.

Litér — Panama-csatorna Veszprém megyében! Ügyészségi vizsgálat lett egy valószínűleg jelentősen túlárazott önkormányzati beruházásból, ahol nemcsak a kedvezményezett cég gazdagodott, hanem egy rokoncég is lefölözte a munkálatok extraprofitját – tudta meg a Blikk.

Oldalak