Érdekképviselet

Bérelemésért sztrájkolhat ősszel a szociális ágazat

Hír kategóriák: 

Döntöttek: szabad a sztrájk a szociális szakmában

2015. augusztus 4.

Jogerősen a Szociális Ágazati Sztrájkbizottságnak adott igazat a Fővárosi Törvényszék a még elégséges szolgáltatásokról az állammal folytatott vitában, így a terület dolgozói készülhetnek az őszi munkabeszüntetésre.


Fotó: Molnár Ádám

Ismét működni fog a Közszolgálati Demonstrációs és Sztrájk Bizottság

Hír kategóriák: 

Egyeztetnének a közszolgálati szakszervezetek

2014. december 14.

Kerekasztal létrehozását kezdeményezik

Egy társadalmi érdekegyeztető kerekasztal létrehozását tartják indokoltnak az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) munkavállalói oldalának szakszervezetei; ezt az érdekképviseletek közölték vasárnap este.

MKKSZ: A kormány megbecsüli a saját munkatársait?

Hír kategóriák: 

Tele a közszolgák puttonya: virgáccsal tüntetnek

2014. december 3.

Tüntetést szervez a közszolgálati dolgozók szakszervezete, Szegedről is indul busz. Tele a puttonyuk, újra és újra bérrendezést és törvényes munkakörülményeket kérnek.

Országos Sajtóközlemény

Hír kategóriák: 

A Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság (amelynek tagszervezetei: Autonóm Területi Szakszervezet, Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegysége, Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, Független Egészségügyi Szakszervezet, Magyar Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesülete, Módszertani Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesülete, Nyugdíjasok Országos Képviselete, Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete, Szociális Szakmai Szövetség, Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete, Szociális Dolgozók Munkástanácsa)

Hoffmann Rózsa kíváncsi, hogy a szakszervezetek honnan teremtenék elő a húszszázalékos béremeléshez a forrásokat

Hír kategóriák: 

Hoffmann: Nem teljesíthető a béremelés

2012. november 30.

Nem teljesíthető a pedagógus-szakszervezetek húszszázalékos béremelési követelése - ismételte meg oktatási államtitkár a kormány álláspontját a pedagógusok sztrájkbizottságának délelőtti bejelentésére reagálva péntek este Móron.

Egyeztetnek az államtitkárral a köznevelési rendszer átalakításáról

Hír kategóriák: 

Hoffmann Rózsához mennek ma a pedagógus szakszervezetek

2012. október 17.

Pedagógus szakszervezetekkel egyeztet szerdán Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár a köznevelési rendszer átalakításával kapcsolatos kérdésekről.

Az "alsóközéposztály" demonstrálni készül

Hír kategóriák: 

Sztrájkra készülnek a pedagógusok

2012. október 8.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) kezdeményezi a sztrájkbizottság létrehozását – közölte Galló Istvánné, a szakszervezet elnöke az MTI-vel. Az országos vezetőség egyhangúlag hozta meg a döntést. Megjegyezte: nagyon sokat várnak attól a kezdeményezésüktől, hogy a parlament tartson vitanapot a köznevelési törvényről.

A gazdasági károkozás, rossz jogszabályok után - határozott és nagyvonalú változtatások szükségesek az önfenntartó vállalkozásoknál!

Hír kategóriák: 

Magyarország számára fontos a jó irányú, bátor politikai szándék - a részleteket kiterjeszteni javasolt, hogy segítsék a magyar vállalkozásokat, munkavállalókat

Korrekció a szakpolitikai döntésekben - az új lobbitörvény adósságtörlesztés a társadalom szereplőivel szemben

Hír kategóriák: 

Az a körülmény, hogy az első magyar lobbitörvény nem szankcionálta az érdektelen, vagy önérdekkel bíró közhatalmi döntéshozókat - még nem a társadalmi igény hiányát, vagy a lobbi jogintézményének jogalkotást finomító hatását vonja kétségbe.

A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete szerint azonnali hatályú létszámcsökkentést rendelt el a NEFMI

Hír kategóriák: 

Drasztikus bércsökkentés a közszférában?
2011. november 15.

A Nemzeti Erőforrás Minisztériuma azonnali hatályú létszámcsökkentést rendelt el a közgyűjteményeknél és a művelődési intézeteknél. Az itt dolgozók bérét is csökkentik - állítja a szakszervezet.

Alkotmánybírósághoz fordult a KSZSZ és az MKKSZ (közlemény)

Hír kategóriák: 

A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (KSZSZ) és a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) az Alkotmánybírósághoz fordult a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény és a kormánytisztviselők jogállásáról szóló – 2011. május 27-én kihirdetett - törvény egyes szabályainak alkotmány ellenessége megállapítása érdekében.

Oldalak