Zavarodott férfi késelt meg két adóellenőrt

Halálra késeltek egy NAV-ellenőrt

2015. február 23.

Késsel támadtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal két munkatársára, miközben azok munkájukat végezték Budapesten, az egyikük életét már nem tudták megmenteni a mentők, írja közleményében a NAV és a Nemzetgazdasági Minisztérium. A NAV másik dolgozója a műtéteknek köszönhetően már túl van a közvetlen életveszélyen. A rendőrök a helyszínen őrizetbe vették a késelőt.

A police.hu szerint a két NAV-os 13 óra 45 perckor érkezett a XX. kerületi Géza utcában egy lakásba, ahol az ott lakó 35 éves férfi késsel támadt rájuk. A BRFK vizsgálja az emberölés körülményeit.

A Blikk úgy tudja, hogy a zavarodott fiú két kést ragadott, és azokkal rontott neki az udvarra belépő adóellenőröknek.

Az RTL Klub beszélt a késelő férfi édesapjával, aki elmondta, hogy fiuk vele és feleségével élt, mindhárman otthon voltak hétfő délután. A késelő férfit már többször is kezelték pszichiátrián, zavartan viselkedett. Az idősebb házaspár a zajokat hallva rohant ki, hívták a mentőket, és hívták a rendőröket.

Azért érkezett a két NAV-ellenőr, mert a férfinak adóhátraléka volt, azt nem sikerült megtudniuk, hogy ez miből keletkezett. Az m1 híradója szerint a késelő férfi szobafestőként dolgozott.

A HírTV szerint este hatkor is tartott még a helyszínelés. A ház lakóit egyelőre nem engedték be az épületbe.

Az elhunyt munkatársat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Nemzetgazdasági Minisztérium saját halottjának tekinti. A közleményükből nem derül ki egyértelműen, hogy milyen beosztásban dolgoztak a megkéselt munkatársak, adóellenőrökről, vagy például pénzügyi nyomozókról volt-e szó, de a hvg.hu szerint revizorok lehettek.

Index