Végrehajtás mai gyakorlata veszélyezteti a közszolgákat, vállalkozásokat!

Hiba volt Dr. Patyi Gergely Sándor államtitkár lemondásának elfogadása a magyar állampolgárok szemszögéből értékelve - állítja Országbíró Zoltán mérsékelt demokrata politikus.

"Ma, minden ügyvéd, bíró és ügyfél érzékeli, hogy a végrehajtás jogi szabályozása teljesíthetetlen feltételeket állít tisztességes, dolgozó magyar emberek, a többszörösen becsapott magyar családok elé.

A mérsékelt demokrata politika meglátta és elismeri a lemondott Dr. Patyi Gergely államtitkár gigászi küzdelmét a túlfizetett (túldíjazott) és károkozó végrehajtási lobbival szemben."

Volt a szaktárcának egy valóban nyersen konzervatív, pragmatikus, következetes és emberi sorsokra ügyvédi praxisából is jól emlékező államtitkára. Ma nincs ilyen.

Országbíró Zoltán politikusként, jogvédőként a magyar emberek számára legdermesztőbbnek az ügyvédi elszegényesedés direkt létrehozott folyamatát és az ügyfelek jogorvoslatokból való kiszorulásának egyidejű folyamatát tartja!

Egyszerre veszít ügyfél és az ügyvédi szakma.

Ennek példaértékű jellemzője a felesleges ingyenes bírósági közvetítés tehetős emberek jogi ügyeiben, ill. a nem valós fogyasztói kosárhoz beállított költségmentesség a bíróságok előtti peres eljárásoknál - véli a folyamatos ügyfél panaszok alapján a mérsékelt demokrata politikus Országbíró Zoltán.