Szolgálati idejük alapján mehettek nyugdíjba

150 ezer a nyugdíja a fiatal kommandósoknak
2010. április 23.

36 éves a legfiatalabb öregségi nyugdíjban részesülő. A fiatal nyugdíjasok többsége kommandós volt, vagy a Köztársasági Őrezrednél dolgozott, most átlagosan 150-160 ezer forintot kapnak.

A legfiatalabb öregségi nyugdíjasok 1970 és 1974 között születtek, ők - 1317-en - átlagosan havi 154 279 forintos ellátásban részesülnek - derül ki az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) pénteken közzétett részletes statisztikai adataiból.

Flamichné Kárpáti Györgyi, a kiadvány felelős szerkesztője elmondta: az összes 36 és 40 éves kor közötti öregségi nyugdíjban részesülő a fegyveres erőknél dolgozott, munkájuk során különösen kiemelt kockázatnak voltak kitéve (például a kommandósok vagy a Köztársasági Őrezred egyes munkatársai). Ők a szolgálati idejük alapján mehettek nyugdíjba.

A legfiatalabb öregségi nyugdíjasok közül 1311-en férfiak, ők átlagosan havi 154 312 forintot kapnak, 6-an pedig nők, akik 146 966 forint nyugdíjban részesülnek havonta.

A legmagasabb átlagos havi ellátásban az 1960 és 1964 között születettek részesülnek havi 174 296 forinttal, az akkor született, mára öregségi nyugdíjas férfiak 173 823 forintot, míg a nők havi 179 429 forintot kapnak.

Index
Független Hírügynökség

Hozzászólások

Elképesztő, hogy életerős fiatalemberek, 20 éves jogviszony után magas nyugdíjjal öregségi nyugdíjba vonulhatnak,majd biztonsági céget alapítanak. Ezek az emberek kb, még ugyanennyit élni fognak, mint amilyen életkorral nyugállományba kerültek, s ha a nyugdíjának összege nem változik, akkor az állam 55.487.520 Ft nyugdíjat fog neki kifizetni. A bányász miért nem mehetett el 20 év után nyugállományba, aki egész életét a föld alatt töltötte munkával, akinek nem állapíottak meg ekkora magas nyugdíjat, mint az említett kommandósnak, és a mai nyugdíja meg sem közelíti a 100 e Ft-ot ? Hol itt az igazság? És a bányász nem alapít nyugdíjas korában céget, örül, hogy még él és egy pár évig élevezi a hátralévő éveket !

Mi a fennáló törvények szerint vonulunk és vonulhatunk nyugdíjba. Talán az új kormánynak nem fontosak a törvények!!! Az új kormány valljuk be a magyar ember írígységére alapozik teljes sikerrel,egyébként amikor a 90-es évek elején felszereltünk, senki nem mondta,hogy de jó,hanem rendőr postás vasutas....., akkor nem háborgott senki hogy mikor mehet nyugdíjba valaki. Írigység ez semmi más!!!!!

Nem hiszem hogy a kormány irigységre alapozná a nyugdíjba vonulás idejét sajnos fialtabb korban nem sokan foglalkoznak mikor megyek nyugdíjba de nem értem rendőrök mért mehetnek kevés szolgálati évvel nyugdíjba egészségügyben dolgozok ápoló vagyok 63 éves elmúltam egyre kevesebben vagyunk fikailag is megterhelő a munkánk fertőző betegeket is ápolunk veszélyességi pótlékot nem fizetnek ez nem irigység ez tény.

Szerintem a fő probléma azzal van, hogy valaki korkedvezményes nyugdíjas és mellette még dolgozik is.

El kell ismerni a plusz dolgokat. És hogy 50-60 évesen már nem kommandózik az ember, mehessen akkor nyugdíjba. Viszont ha munkaképesnek érzi magát bármilyen területen és el tud helyezkedni, a hivatalos nyugdíjkorhatár betöltéséig ne vehessen fel egyszerre nyugdíjt és munkabért

El lehet menni kommandósnak!!! Sőt bármely fegyveres testülethez dolgozni! Ha a nyugdíjtörvényt úgy módosítják, mint tervezik a legtöbb dolgozó, aki jól képzett, 20 éve ott dolgozik el fog jönni onnan - hidd el, lesz felvétel! Csak bírd ki te is 20 évig, majd meglátjuk mit fogsz akkor mondani!

Akkor miért nem mész "kommandósnak"?

Véleményem szerint a szolgálati nyugdíjakhoz reméljem az új kormány hozzá mer majd nyúlni. Valójában meg kellene szüntetni a szolgálati nyugdíjat, vagy min. 55 évre kitolni a nyugdíjkorhatárukat.

Ne kapják a teljes nyugdíjat csak egy részét, és ha betöltötték a rendes nyugdíj korhatárt akkor kapják csak a teljes összeget.