A SZEF tiltakozó nyilatkozata

TILTAKOZUNK!

Mert az új Országgyűlés és az új Kormány sem tekinti fejlesztendő értéknek a közszférát, hanem tovább folytatja a sarcolás politikáját.

Mert a számunkra is kiemelten fontos együttműködést érdemi tárgyalások útján és nem egyoldalú nyilatkozatokkal kívánjuk megteremteni.

Mert a szociális párbeszéd Európai Unióban kialakult és a hazai törvényekben rögzített gyakorlatát semmibe véve, valós egyeztetés nélkül zajlik a jogalkotás, lehetetlenné téve ezzel az érintett munkavállalók számára is elviselhető kompromisszumok megtalálását, az indokolt változtatások
elfogadtatását.

Mert az új Kormány hivatalba lépése óta nem tárgyalt a munkavállalókat képviselő szakszervezetekkel, – többszöri kezdeményezésünk ellenére – nem hívta össze az Országos Érdekegyeztető Tanácsot és az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsot.

Mert a Miniszterelnök azt állítja, hogy „az állami alkalmazottak az elmúlt nyolc évben Magyarországon loptak, hatalmaskodtak, az állampolgárokat pedig alávetettnek tekintették.”

Mert az Alkotmányban foglaltakat félretéve, nemzetközi szerződéseket figyelmen kívül hagyva tízezreket fenyegetnek az indokolás nélküli elbocsátás veszélyével.
Mert a társadalmat megtévesztő populista módon – tisztességesen dolgozó pedagógusokat, rendőröket, köztisztviselőket, orvosokat, mentősöket, művészeti, közművelődési és bölcsődei dolgozókat – a közszolgálat minden munkavállalóját 98 százalékos különadóval fenyegetik, miközben a végkielégítések alapját képező bérrendszerek a tisztes megélhetést sem biztosítják.

Mert az új Kormány az előzőkhöz hasonlóan azt a látszatot kelti, hogy a közszféra intézményeiben dolgozók nem végeznek érdemi munkát, de olyan, a „jó erkölcsbe ütköző módon juttatott jövedelmek”-et kapnak, amelyek elvonásáért módosítani lehet az Alkotmányt.

Mert a szakszervezeti tagok egykori közös üdülővagyonából létrehozott Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványt az alapító konföderációk megkérdezése nélkül alakítják át gazdasági társasággá.

„Legyen béke, szabadság és egyetértés!” (A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata)
EGYETÉRTÜNK!
DE TILTAKOZUNK!

Mert semmibe veszik a mi békénket, a mi szabadságunkat és felülről ránk kényszerített „jó akarattal” megfosztanak bennünket az egyetértés lehetőségétől.
A közszolgálatokban felkészült, törvénytisztelő, hazaszerető magyar emberek – a magyar emberekért – dolgoznak. Elvárjuk, hogy ennek megfelelően bánjanak velünk!!!

Budapest, 2010. július 12.
Szakszervezetek Együttműködési Fóruma
Szövetségi Tanácsa

Forrás: www.szef.hu

Hozzászólások

Tisztelt SZEF !
Kérem, hogy ezen levelemet sajtó szinten publikálják ! Én már semmitől, és senkitől nem félek. 2008. június 30-án a tisztelt bíróság 5 éves szorgalmas kuli munkám után az utcára tett azért, mert átmentem az egyik bíróságról a másikra.
Az egyik bíróságon 4,5 évig irattáros voltam, de írnoki kinevezéssel.
Kiderült, hogy lecsaltak egy évemet a fizetési besorolásom szabálytalan volt, valamint 3 év után fizikai állományú munkaszerződésemet véglegesítették meg.
Ezért olyan hátrányba kerültem, melyet velem nem közöltek, és a következő bíróságon újabb próbaidőre bocsátottak, pedig a szerződésem határozatlan idejű volt. A 3,5 fél hónapos határozott szerződés lejártával minden előzetes beszélgetés, megegyezés, vagy javaslatot mellőzve, valamint a részemre fenntartott polgári bíró melletti írnoki munkakört elsinkófálva az utcára tettek. A megalázó nemcsak a munkaszerződést újraindítása, hanem az volt, hogy büntető ügyszakbe tettek annak ellenére, hogy külön kértem a gyakorlat megszerzésének lehetőségét, mivel a másik bíróságon a BÜSZ-vizsga megléte mellett sem engedték azt meg. - Mármint az irodai, bíró melletti írnoki munka gyakorlását. Nincs vége ! - 1998-ban elvesztettem a jobb vesémet, mert az orvosok nem vették észre időben, hogy roncsolódott lett már korábban is - egy un. korálkő miatt.
Kértem munkáltatómat, hogy fizikai erőnlétem nem teszi lehetővé tovább az erős, megterhelő fizikai munkát, ezért engedjék gyakorolni a közel húsz éves irodai, adminisztratív, -gépírói képesítés melletti- munkámat.
Erre lehetőséget nem kaptam, majd azt találta ki az ottani elnök, aki azóta "súlyos beteg" - az Isten nem ver bottal - hogy én már biztosan nem is tudok gépelni. Naponta több tucat leveled írok, melyek mennyisége, nagyságrendeje akár az 50 oldalt is elére, csak azért hogy munkát kapjak. Minden egyes, ezzel foglalkozó hivatalt, beleértve az Önkormányzatot is megkerestem, azonnali segítséget, jogorvoslatot, és munkát kértem. Helyette segélyen tartottak!! Családom anyagi helyzete súlyosan megromlott, férjem elhagyott!! - Ez utóbbit nem kiívánom részletezni, - nem kár érte !!
Már az ombudsbannál járok, remélem történik valami !! Kártérítést kérem azért, mert nem ismertem alaposan - nem kellett ismernem - a munka törvénykönyv azon paragrafusait, melyek ki tudják játszani a tisztességes, naív embereket, hogy minél alacsonyabb bért adjanak, vagy ha "nagyon nyomul" tőle megszabaduljanak.
Arról nem is beszélve, hogy egy napot nem hiányoztam, rengeteget tettem az asztalra, és szinte kizsigereltek, mert az eredeti foglalkozásomban kívántam dolgozni.
"Minden embernek joga van a munkához, a munka, és a foglalkozás szabad megválasztásához" Kérem, hol érvényesíthetem e nagyon hangzatos, és szankcionális Alkotmányt !! Ha erre választ kapok, megkapom a kártérítésemet, bocsánatot kérnek, és munkahelyet adnak, melyből mostmár - egyedül is meg tudok élni, talán szemet hunyok!!
Kérem, én nem ismerek ennél nagyobb mocskot, ennél durvább megtorlást, és embertelen, korrupt magaviseletet !!
Üdv.: Etelka

Ezt persze elhallgatja a szalai által vezérelt média. Ez, amit csinálnak, hányinger. ph..

Semmi jelentősége nincs. A 2/3-ad birtokában, azt tesznek, amit akarnak. Nemzeti Együttműködés (?) Elfelejtve...

Vélemény?

Vagy féltek?

Kinek kell félni? Te talán a sok közép és felsőfokon dolgozó közsszolgának címzed a kérdésed? Sajnos mindig egy kalap alá veszitek - Ti akik csak irkáltok ide- azokat akik csak alkalmazottak voltak, azokkal akik tudtak korruptak lenni mert olyan poziciót töltöttek be. Minket ez sért, és elutasítjuk ezeket a sértő beszólásokat. Pont azokat sanyargatják most, akikre eddig is csak terheket raktak.

Örülök a válaszodnak, ugyanis nem csak "irkálok ide", magam is közszolga vagyok. Azt hittem, már félnünk kell, ha véleményt nyilvánítunk.

Engem meg sért, a miniszterelnök úr "beszólása", hogy csaltam és hatalmaskodtam. Kikérem magamnak! "Pont azokat sanyargatják most, akikre eddig is csak terheket raktak." Teszem hozzá: akikre számíthattak volna...

Bár, igaz, AVH ill. AH, ki tudja...

A SZEF 2006-2010 között, amíg a kommancsok kormányoztak, nem volt ilyen "harcos" (persze valójában most sem az...:)) Féltik a pénzüket. Nem kellett volna hagyniuk már a 2006-2010 közötti dolgokat sem, azért fajult idáig a dolog. (Bérbefagyasztás, 13. havi eltörlés és társai). Ha egy szakszervezet sokszor gyengeséget mutat, utána bármit meg lehet vele csinálni.