Részletek a november 29-ei tüntetés programjából

Országos demonstráció - A PSZ felhívása a november 29-i közszolgálati tüntetésre

November 29-én a PSZ a közoktatásért, majd a közszolgálatért tüntet, együtt az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottsággal.

Az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság felújította tevékenységét, mert a kormány 2009-re tervezett, a közszolgálatot sújtó megszorító intézkedései a 2007. február 19-i megállapodás felrúgását jelentik. Amennyiben a kormány által tervezett intézkedések (a bértábla befagyasztása, a 13. havi illetmény ki nem fizetése) bekövetkeznek, a közszféra alkalmazottai több mint 10%-os reálkereset-veszteséget szenvednek el. A sztrájkbizottság és a kormány tárgyalásai már megkezdődtek, de eredményre még nem vezettek. Ezért a következő lépésünk az

EGYSÉGES KÖZSZOLGÁLATI TÜNTETÉS
2008. november 29-én (szombaton)

11.00 - 12.00 között A Pedagógusok Szakszervezetének tagjai, az oktatásban dolgozók gyülekezése az Oktatási és Kulturális Minisztérium épülete előtt (1055 Budapest, Szalay u. 10-14.)
12.00 - 12.40 között Pedagógusok tiltakozó nagygyűlése az oktatás helyzetéről, finanszírozási, működési gondjairól
12.40 - 13.00 között Átvonulás a Kossuth térre
13.00 órától Egységes közszolgálati nagygyűlés, a petíció átadása a parlament előtt

Kérjük, hogy az utazás szervezése ügyében keresd területed PSZ-irodáját, -vezetőjét!

A FELHÍVÁS INNEN PLAKÁTKÉNT LETÖLTHETŐ ÉS KINYOMTATVA TERJESZTHETŐ A KOLLÉGÁK KÖZÖTT!

Forrás: A Pedagógusok Szakszervezete Országos Irodája


A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete felhívása

A közszféra munkavállalói 2008. november 29-én demonstrációt szerveznek Budapesten az ellen tiltakozva, hogy Kormány tervei szerint befagyasztaná 2009-re a közszolgálati dolgozók bérét és elvonná a 13. havi illetményt, amelynek a következménye: átlagosan 8,3 %-os nominális bércsökkentés és ennél lényegesen nagyobb reálérték romlás a jövő évben. Visszautasítjuk a válságkezelésnek ezt a kormányzati megoldását. A közszolgáltatásokat fejleszteni kell, nem gyengíteni!

A közgyűjteményi és közművelődési dolgozók képviseletében megjelenők programja:

11.15 - 11.45-ig Gyülekezés a Néprajzi Múzeum Szalay utcai bejáratánál (jelvény, táblák, a saját biztonsági kollegáink igyekeznek áttekinteni a résztvevőinket).
11.45-től Csatlakozás a Szalay utcai, a pedagógusokkal és oktatási dolgozókkal közös tüntetéshez az Oktatási és Kulturális Minisztériumnál.
12.45-től Átvonulás a Kossuth térre

Forrás: Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete


A demonstráción bejelentett részt vevők:

 • Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF)
 • Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete (MKKSZ)
 • Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ)
 • Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ)
 • Munkástanácsok Országos Szövetsége
 • Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ)
 • Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ)
 • Mentődolgozók Önálló Szakszervezete (MÖSZ)
 • Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ)
 • Pedagógusok Szakszervezete (PSZ)
 • Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ)
 • Adó- és Pénzügyi-ellenőrzési Dolgozók Országos Szakszervezete (ADOSZ)
 • Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (BDDSZ)
 • Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet (MKSZSZ)
 • Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete (SZTDSZ)
 • Magyar Orvosok Szövetsége

Hozzászólások

Senki nem kap plussz fizetést az elnem végzett munkáért. Nem tudok egy fizikai munkásról sem ahol ingyen osztogatnák a plusz fizetéseket. Azt elismerem több fizetés járna a Tüzoltóknak, mentőknek, rendőrönek orvosoknak de a tanárok és a többi léhütőnek jobb ha elbújik. Pont a tanárok nem kéne szólni egy szót se, mert az nem munka amit végeznek 8-tól max 2-ig vannak az iskolába. A másik ha nincs gyerek kit akarnak tanitani. Menjen keressen magának másik munkát.

Üdv Gold

Ne lefelé szorítsatok!
Balavány György
Magyar Nemzet
2008. december 1. 00:01

Eső, szél, nagyjából húszezer ember. Közalkalmazottak a Kossuth téren. Szögezzük le: a jelenlegi gazdasági válságot, amely ugyebár akkora pluszterheket ró a költségvetésre, hogy a kormány ? könnyezve bár ? kénytelen hozzányúlni a közalkalmazotti bérekhez, nos, e válságot értesülésem szerint nem a közalkalmazottak okozták. A válságot a nemzetközi bankok okozták azzal, hogy a minél gyorsabb és nagyobb haszon iránti vágytól sarkallva ? mintegy a szerzés delíriumában ? fedezet nélküli hitelek tömegét adták ki.

Vagyis csak a hasznot nézték, de nem számoltak a kockázatokkal. Pedig ha valakinek, nekik tudniuk kellett, hogy kockázat nélkül nincs haszon. Persze tudták; mégis elhitették a hitelfelvevőkkel, hogy van. Most pedig a felelőtlen bankok megmentésén fáradozik számos kormány, köztük a miénk is. Ám csak a miénk vett föl hirtelen óriási uzsorahitelt a bankvilág központjából, kisegítendő a bankokat, nehogy rosszul járjanak kissé. Gondolták, inkább a társadalom járjon rosszul. S erre szombaton csaknem húszezer ember nemet mondott Budapesten.

Persze nem a magyar kormány tehet a világgazdasági válságról. Arról viszont tehet, hogy a válság éppen válságban talált minket: ingatag gazdasági, politikai helyzetben, amiből az eddigi lenyúlós-kapitalista szisztéma nem fog minket kisegíteni. A ciánmérgezést nem ciánnal gyógyítják, a neoliberális válságot nem neoliberalizmussal.

Úgy látszik, a kormány nem tudja, hogy kicsodák a közalkalmazottak. Úgyhogy tisztázzuk: a közalkalmazottak nem az állam testén csüngő élősködők; ez nem az a réteg, amely lopja a napot és minden egyebet. A közalkalmazottak ? például rendvédelmi dolgozók, tűzoltók, pedagógusok, mentők, ápolók, hivatali ügyintézők, vagyis mindazok, akik a köz javát, a mi javunkat szolgálják ? tanult, keményen dolgozó emberek. Megbénulna nélkülük az ország. S vajon mennyire becsüli őket az állam? Átlagosan nettó nyolcvan-kilencvenezer forintra havonként. Márpedig az a helyzet, hogy Magyarhonban havi nyolcvan-kilencvenezer forintból lehetetlen egy kétgyermekes családnak megélni. A duplájából majdnem lehetséges, amennyiben a családtagok a leggagyibbat veszik mindenből, autóról és nyaralásról nem álmodoznak, valamint véletlenül sem betegszenek meg. Most a kormány úgy döntött, elveszi a közalkalmazottak tizenharmadik havi illetményét, mondván, ilyen helyzetben ne akarjanak prémiumot. Ez egyrészt gusztustalan, másrészt törvénytelen: az idevonatkozó rendelkezés szerint a tizenharmadik havi bér (amely hétszázezer családnak, csaknem kétmillió embernek jelent mentőövet) a munkavállalók éves keresetének része. Nem jutalomfalat. No de: törvény? Tisztesség? Méltányosság? Piha!

Az a tény, hogy ilyen rossz időben is rengetegen vonultak a Kossuth térre tiltakozni, igen komoly üzeneteket hordoz. Egy: nem lehet elvenni az emberektől a pénzt, amiért megdolgoztak. Kettő: kezd felocsúdni a társadalom a 2006 októbere okozta sokkból. Újra érzi, hogy az összefogás, a méltóságteljes polgári tiltakozás hatalmas erő. És ha a kormány nem érti meg ezeket az üzeneteket, majd talán érteni fog a januárra kilátásba helyezett országos sztrájkból. Ha tetszik a koalíciónak, ha nem: megszorítani most már nem lefelé kell. A társadalom azt mondja, szorongattatok eleget, szorongassatok mást ezután. Például a jó édes klientúrátokat, azt. Esetleg önmagatokat, ott, ahol a legjobban fáj. De ha mégis a társadalmat akarjátok büntetni a saját hibáitokért, hát számoljatok a kockázatokkal!

A kormány megteszi, amit megtehet

gyurcsany összes bejegyzése
2008-12-01 12:25 -kor
92 hozzászólás érkezett
Athlay (2008-12-01 23:17) a legújabb hozzászóló

Ez a kormány szolidáris a közszférában dolgozókkal, de nem felelőtlen.

Nem ismerek olyan politikust, aki ne döntene szívesebben bérek, jövedelmek növeléséről, mint azok csökkentéséről. Rokonszenvesebb az adócsökkentés is, mint a növelés. A választók jobban szeretik, ha növelik a juttatásokat, mint ha megkurtítják azokat. Nem bonyolult ez, mondhatni egyszerűbb, mint az egyszeregy. Ha egy politikus azt mondja a választóinak, hogy most nem áll módomban javaslatot tenni béremelésre a közszférában, nem azért teszi ezt, mert ne tudná, hogy a mai jövedelmek elég messze vannak attól, amit megérdemelnének. Nem azért teszi ezt, mert ne tudná, hogy ez a lépés nem népszerű. Azért teszi, mert belenéz az államkasszába, és azt látja, hogy a brutális nemzetközi gazdasági válság körülményei között nem lesz az államnak annyi bevétele, hogy abból többet fizethessen.

Egymás után érkeznek a rossz hírek a versenyszférából. Már ezres nagyságú elbocsátások is előfordulnak. A közszférában ilyen létszámleépítés nincs. A legnagyobb veszélyt a munkahelyek számának csökkenésében látom. Nincs annál nehezebb, mint amikor az ember elveszti a munkahelyét és a válság közepette sokkal kisebb az esélye arra, hogy újat fog találni. Ma a versenyszférában dolgozók vannak kitéve a legnagyobb kockázatnak. A közszféra továbbra is bizonyos védelmet nyújt. Nem kifogásolható, hogy sokan több jövedelmet szeretnének kapni. Tudom, hogy a szociális szakmában, az egészségügyben milyen átkozottul alacsonyak a bérek. Egyáltalán nem gondolom azt, hogy ne érdemelnének többet a rendőrök, a tűzoltók vagy éppen a tanárok.

A kormánynak azonban az is a felelőssége, hogy ne fizessen bért hitelből, olyan hitelből, amit aztán gyermekeinknek kell törleszteni. Nem tudunk, nem akarhatunk ilyen politikát folytatni. Halljuk a hangját azoknak, akik tiltakoznak a béremelés és a 13. havi bér elmaradása miatt. Amit lehet, meg is fogunk tenni, különösen a legalacsonyabb jövedelműek védelme érdekében. De aki arra vállalkozik, hogy egy országot irányítson, annak időnként népszerűtlen döntéseket is meg kell tudnia hozni.

Ez a kormány szolidáris a közszférában dolgozókkal, de nem felelőtlen. Megteszi, amit megtehet. Elmegy addig, ameddig elmehet. S azon dolgozik, hogy minél kisebb áldozatot követeljen a gazdasági válság, minél előbb túl legyünk rajta, hogy újra növekedjen a gazdaság, és a növekvő gazdaságból az állam növekvő bevételei lehetővé tegyék a béremelést a közszférában. De sajnos csak ez lehet a sorrend.

Gyerünk, Barátaim, tegyük a dolgunkat!

Forrás: http://www.kapcsolat.hu/blog/71051

Szia, kösz, hogy bemásoltad a cikket. Az aljára beillesztettem a forrást is. Ha máskor is küldenél be hírt, javaslom, hogy (ha regisztrálva vagy) a jobboldalon levő "Tartalom beküldése" gombra kattintva írd be, mint közszolgálati hírt - ebben az esetben a címlapra kerül az írásod.

Megnéztem, sirály! Főleg a duplafenekű, 50+ IQ - nénik hozzászólásai... akiknek Ferink minden szava szent...
A versenyszférának csak egy-két szektorát érinti a válság. A legtöbb munkahelyen jelentős 8-15%-os béremelés lesz, az biztos. Fletó egyszerűen utálja a közszférában dolgozókat, nem tudom miért, de így van.

Látom a tanárok munkája rajtad se sokat fogott...:))

Kedves Gold, szerintem akkor járjon a (...), ha valaha végeztél ilyen munkát... Elegem van a sok minimálbérre bejelentett adócsaló ...ből, amilyen te is vagy...
(Hozzászólás moderálva. Szerk)

a "léhűtőt" miért nem moderálod ki?
Ha a köztisztviselőkre mondta volna, biztos kiszeded...

Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete
Elnökség Tagjainak
Országos Szakmai Tanácsok Elnökeinek
Megyei Szervezetek Titkárainak

Székhelyén

AMIT A 2008. NOVEMBER 29-EI DEMONSTRÁCIÓRÓL TUDNI KELL

Kedve Kolléganő!
Kedves Kolléga!

Ismeretes, hogy az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság 2008. november 29-ére demonstrációt hívott össze, amellyel nyomatékosítani kívánja tiltakozását a kormány közszférát érintő megszigorításai ellen.

A tervezett program:

Az MKKSZ öt szakszervezettel együtt (ADOSZ, BRDSZ, BDDSZ, HODOSZ és SZTDSZ) 10.30 órától 11.30 óráig gyülekezik a Budapest V. kerületben található Roosevelt téren az Önkormányzati Minisztérium épülete előtt.

Az autóbusszal érkezők az Erzsébet téren szállnak le, így közelítve a Roosevelt teret. Mivel a buszok csak az újpesti Duna parton parkolhatnak, az Erzsébet tértől haladjanak tovább a Bajcsy-Zsilinszky és a Váci út érintésével a Dráva utcáig, ott kanyarodjanak balra, és a kordonnal lezárt területen parkolhatnak. (1. sz. térkép melléklet)

Kattints ide a nagyításhoz!
Az autóbuszok a lezárt területre csak az MKKSZ jelzéssel és pecséttel ellátott és a szélvédőre kitett felirattal tudnak bejutni (2. sz. melléklet).

A Roosevelt téri gyülekezést követően 11.30 órától az ott megjelent szakszervezetek képviselői részéről beszédek hangzanak el. Körülbelül 12.10 órakor indul a menet a Kossuth térre. A szakszervezetek a menetben alfabetikus sorrendben állnak fel. A menet elején dobosok haladnak.

A Kossuth téri demonstráció 13.00 órakor kezdődik. Először a narrátor köszönti a sztrájkbizottságot alkotó szakszervezeteket, majd elhangzik a Himnusz, amelyet énekeljünk együtt.

A Himnusz elhangzását követően a narrátor felolvassa a Petíció szövegét, amit közfelkiáltással fogadunk el. Ezt követően a sztrájkbizottság tagjai a Parlament kapujában átadják a Petíciót a Magyar Köztársaság kormánya képviselőjének. Amíg a Petíció átadása folyik, felolvasásra kerülnek a nemzetközi szakszervezeti szervezetek szolidaritási táviratai. A Petíció átadását követően együtt elénekeljük a Szózatot, a narrátor bejelenti a rendezvény végét. Az MKKSZ blokkja a Parlament és a Miniszterelnöki Hivatal közötti területen levonul a rakpartra az autóbuszok irányába.

Fontos!

Az egységes megjelenést célozva valamennyi MKKSZ résztvevő kék színű mellényt kap, amelyet hazavihet emlékbe. A mellények a gyülekezés helyszínén vehetők át az Országos Iroda munkatársaitól. A demonstrációs táblákat ugyancsak ők fogják átadni.

Jogszabályi előírásoknak megfelelően 80 rendezőt/biztosítót kell kiállítanunk. A rendezői magot a Közterület Felügyeleti OSZT tagjai alkotják. Arra kérem a demonstráción résztvevő férfi kollégákat, hogy a 80 fő biztosítása érdekében az esetleges felkérésnek tegyenek eleget, és a rendezőkkel együtt vegyék fel a sárga fényvisszaverő mellényt.

És végezetül: arra kérjük a demonstráció résztvevőit, hogy lehetőség szerint a szakmai területeket jelző táblák köré gyülekezzenek.
...

Budapest, 2008. november 25.

Üdvözlettel:
Árva János

MKKSZ


Újraindult az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság honlapja

A Sztrájkbizottság munkájának felélesztése után újra elkezdett működni a tevékenységükről rendszeresen tudósító honlap, az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság honlapja itt érhető el.

SZEF
Antal Dóra

A magam részéről nem vállalok semmilyen formában sem közösséget a rendőrséggel. Azzal a rendőrséggel, amelyik emberekre lőtt 2006 október 23-án, akik fedezik egymás bűntetteit azóta is. Ha nem ránk lőnek akkor is, azóta is nem bennünket terrorizálnak, már régen nem ez a rendszer van, egy új Magyarországot építhetnénk.
Az Apeh-el is csak annyi a probléma, hogy, mint minden hivatal a kisembert, munkából, fizetésből élőt vegzálják, gyurcsány adócsalását tudva sem kerítettek rá sort, hagyták elévülni. Milyen emelést, milyen 13. havi fizetést akarnak ezek még? Szerintem érdemes ezen elgondolkodni és megköszönni szépen a csatlakozási szándékukat.

Szerintem nem az átlag rendőrrel, APEH-hel van gond... A rendőr bocsánat a kifejezésért, olyan, mint a kutya, arra támad, akire uszítják... A baj a gazdikkal, Fletó és csapata van...

Nagyon véded őket, van a családba mind a kettőből talán? Mindegyis.
(Mondat törölve. Kérem maradjunk meg a normális hangnemnél. Szerk.).

Hali! A szakszervezetek most egész tökösek önmagukhoz képest! Lehet, hogy Varga Laci családja MSZP-s, de ő most keményen odalépett, nem olyan, mint a szegény öreg Szabó Endre bácsi...
Én nem vagyok balos, de most a közszféra szakszervezetek kezdik összeszedni magukat.
Ha elégedetlenek vagytok az érdekvédelemmel, lépjetek be ti is valamelyik szakszervezetbe és váltsátok le a vezetőket.
A tiltakozásnak máris lett valami eredménye, mert a Kormány hétfőn tesz egy jobb ajánlatot.

"embernek maradni minden körülmények közt" nem emlékszem, honnan ez az idézet. A bűnpártoló, egymást fedező, hamisan tanúskodó az nekem alja ember, nem egy hűséges kutya. Közvetlen közelről, szemből, hátulról belelőni fegyvertelen emberbe, megnyomorítani egy életre ilyen parancsot adott ki valaki? Ha igen bűnös a rendőr, mert végrehajtotta "ha önként kéjjel ölt, nemcsak parancsra", akkor is bűnös. Apehre ugyanez vonatkozik, a nyilvánvaló bűnösök, politikusok, uzsorások stb. soha nem kerülnek a látókörükbe.
Ha a családtagodat nyomorították volna meg, akkor is ezzel vigasztalod magad?

egyszer gyere és állj közénk mikor a "nép" illetve az az 1000 ember kövek molotov koktéllal savval töltött tojásokkal probál megölni! Igen jól olvasod "MEGÖLNI" és te nem tehetsz ez ellen semmit. Szerinted melyik országban engedik ezt meg te szerencsétlen? Néz körül a világban és csodálkozni fogsz! A demokrácia szülőföldjén Angliában úgy verik a rendőrök viperával a szélsőségeseket ahogy kell. Csak nálunk van ez a furcsa hozzáállás. Ha nem akarsz velünk együtt élni, hát élj nélkülünk te nagy magyar és ha bajod van balesetet szenvedtél kiraboltak akkor ne minket hívj, hanem a kuruc infos haverjaid.

Bűnözőket, a diktatúrát véditek, nem érdemlitek meg a levegőt se, nemhogy a 13. havi fizetést, az ember, ha egyet is meglát közületek, legszívesebben köp egyet. Csak a tüntetők, Magyar Gárda ellen mertek fellépni, mint egy veszett kutya, embereket nyomorítatok meg, megtapossátok a magyar zászlót. A valódi bűnözők, gyilkosok meg szabadon garázdálkodnak, élhetetlenné vált az ország, vidéken legtöbb helyen nappal se biztonságos az utcára lépni, embereket terrorizálnak, gyilkolnak, mert magyar, lásd a 14 éves kislány, Szögi tanár úr, a 80 éves megcsonkított, megerőszakolt néni és a többi áldozat. De nyugi, lehet éppen a te hozzátartozód, a gyereked, vagy az anyád lesz a következő, majd akkor is a Kuruc infót szidod, te szerencsétlen? Vagy a hozzátartozóid nem is Magyarországon élnek? Hisz becsmérlő szónak használod a "magyart".

A hozzászólásoddal csak egy baj van: Minden szava hazugság, ostobaság. A "magyar" szót pedig azok gyalázzák meg, akik önkényesen el akarják dönteni másokról, hogy magyar-e vagy sem! De ehhez nincs, nem lesz jogotok sosem, bármennyire is fáj ez nektek!!!
Részemről ennyi, ez a fórum ennél mélyebbre nem süllyedhet. Cigányozni, zsidózni, kampányolni lehet menni máshová.

a valódi rendőrségre, a biztonságunkat a nem kevés adónkért garantáló rendőrségre szükség van, ha ilyen lesz azt tisztelni fogom, gondolom a többséggel együtt. A mai rendőrség ezt a tiszteletet nem érdemli meg, én mélységesen elítélem, megvetem őket.

Nem kellene általánosítani. Van jó rendőr és van rossz rendőr. És van egy szerencsétlen helyzet, amibe bele vannak kényszerítve. Ahogy van jó orvos és rossz orvos is a szerencsétlen egészségügyi rendszerünkben.

Kénytelen az ember általánosítani, mert az eredő számít és az nagyon rossz irányba mutat. Lásd nemzeti vagyon, államadósság, korrupció, kimondottan is egy hazudozó vezeti az országot.

Kritizálni engem persze lehet, mert kimondom, amit gondolok, de inkább utat kellene mutatni, mi legyen most akkor? Maradjon minden ahogy van? Lejtőn vagyunk és nem látjuk a gödör alját se. Terror van, magyarokra vadásznak, aki ezek ellen fel mer szólalni közellenség lesz egyből. Megkérdezném például, hogy most hol a sokmilliós nyomravezetői díj a kiskunlacházi kislány gyilkosainak kézrekerítéséért? De vegye tudomásul mindenki, hogy a gépszíj akármikor elkaphatja akár őt, akár a családtagját. Tenni kéne ellene mielőbb, nem?

Jobbra nem lehet számítani, mert 90 óta minden év rosszabb az előzőnél. A 13. havi fizetés nem megoldás, ha sikerülne kiharcolni (de nem fog sikerülni, mert a szakszervezeti vezetők se akarják, csak fényezni egy kicsit most magukat, hogy milyen harcosok), akkor is ellopnák gáz, villany, adó meg a fene tudja milyen formában.

Te biztosan egy rendőr vagy, és hidd el, a legtöbbünk (a normális emberek) tökéletesen megérti ezt, még akkor is, ha az "élményben" nem is lehetett részünk.

Itt egy video, 33:50 percnél nem mindennapi élmények.

Megszámoltad tán, hogy ki ért egyet a diktatúrával, az ország tönkretételével, meg ki nem? Megette a fene, ha normálisnak hiszed azt, ami körülvesz.

Nem hiszem normálisnak, mert van egy csomó nem normális ember is, akik szerint a gyújtogatás, randalírozás, garázdaság normális.
Amúgy nem számoltam meg, ez tény, de megsaccoltam, és örömmel tapasztaltam, hogy az elvakult szélsőségesség még nem tömegjelenség.

Ebben igazad van, de ne általánosítsunk minden rendőrre, APEH-sre. A többi területen is vannak hülyék (hülye, direkt szórakozó tanárok stb.) szóval ez nem egyedi.

Hm. a kuruc.info nem éppen biztos forrás, de lehet, hogy igaz ez a levél... Elkeserítő lenne:

Sziasztok.

Tájékoztatlak titeket és ezúton mindenkit, aki a kuruc.info-t olvassa, hogy a szombati demonstrációval kapcsolatban több közintézmény vezetése tudatosította a dolgozókban, hogy aki elmegy a demonstrációra, az elkezdheti félteni az állását.

Ebben a mocskos, legsötétebb Rákosi-rendszert idéző húzásban élen járnak az OEP, az APEH és a BM alá tartozó hivatalok, de ezeken kívül más intézmények, pl. iskolák, óvodák, önkormányzati hivatalok dolgozóit is fenyegetik. Ebben benne vannak a szakszervezetek is, mivel bizonyos hivatalokban a szakszervezeti bizalmik előre össze akarták írni, ki szeretne menni demonstrálni. A dolgozók kérdésére, hogy miért van erre szükség, és ki kapja meg a neveket tartalmazó listát, nem tudtak egyenes és elfogadható választ adni.

Üdv: István

Nem kéne kuruc.info szintre süllyedni még a tüntetés kapcsán se. Sőt, az lenne a legjobb, ha a "kurucok" távol maradnának!!!

Biztos küld oda az NBH néhány provokátort...

Persze, persze...
(Az a lényeg, hogy senki ne felejtse el bevenni a gyógyszereit mielőtt elindul a demonstrációra.)

Ja, a nyugtatókat...
Mondjuk valamiféle akár a szélsőjobbtól, akár a kormánytól sugalmazott provokáció előfordulhat.
A kormánynak ugyanis egy botrány javítaná a tárgyalási pozícióit. (Milyen jól néz majd ki a liberós sajtóban hétfőn, hogy lám-lám a "szélsőséges" közszolgálati dolgozók... Remélem nem lesz igazam.

Oldalak