Országbíró Zoltán: Magyarországnak valós alternatívát az okos törvények, jó politika adhat.

Aki követi és értékeli a jogszabályok megszületését, majd azok hatását a magyar társadalomban pontosan érzékeli - új politikai alternatíva kell az okos törvényekhez.

Közös munkával vissza kell adni a jogszabályok életszerűségét.

Értelmetlen családi és egyéni kudarcok nagy számban a tévesen elhibázott, nem magyar valóságra előkészített jogszabályok és bürokratikus terheik miatt.

Minden településen, kisvárosban számtalan sorsokból összeállítható példa van a társadalmi károkra.

Magyarországon a mikrovállalkozások, kisvállalkozások adják a piaci foglalkoztatás és nem a közmunka gerincét. A közmunka lényeges, de extrém megoldás.

A közmunkára szorulás megelőzése azonnali feladat, a rossz jogszabályok közös korrekciójával.
(Végrehajtás rendszere, Fizetési meghagyás rendszere, cégek törlésének rendszere mind fontos, hogy javításra kerüljenek.)

Okos törvények, valódi társadalmi párbeszéd - humánus módosító parlamenti javaslatok, indítványok alkalmazása mellett megvédhető embereket, családokat, vállalkozásokat.

(Határon túli magyarokkal közös, azonos vitarendezési szabályozás Románia példájára - költségvetési és OBH megtakarítást hozna, magyar-magyar viták jobb rendezése stb.-(IM)

Adóssággal küszködő 20Mft alatti árbevételű cégek számára állami piacon megtartó állami szolgáltatás biztosítása (könyvelés, TB, bürokratikus terhek levétele), hogy a pék süthessen, a lakatos rácsokat gyárthasson.(NGM) pl. Piacon megtartó segítségnyújtás néven.

Sorolhatnám azokat az intézkedéseket, amelyekkel Magyarországon jobb életminőség volna azonos költségvetési forintból.

Mérsékelt demokrata politizálásnak az okos költségvetés, jobb életminőség az egyik politikai célja.

Ezek a fő jogszabályi tévedések okozzák a családok lecsúszását, vagyonvesztését - közmunkássá válását. (Mérsékelt demokrata közösségi oldal)