Nem emelkednek a közszféra fizetései 2015 januárjától

A Parlament által decemberben elfogadott törvények, törvénymódosítások szerint nem emelkednek a közszolgálati jövedelmek januártól.
Meglepetést okozott, hogy a köznevelési törvény módosításával a minimálbér összegét kivették a pedagógus bérek számítási képletéből, így annak januári emelkedése nincs hatással a pedagógusok fizetésére. A pedagógus bérek ezért legközelebb 2015 szeptemberében nőhetnek tovább.

A köztisztviselői és kormánytisztviselői illetményalap továbbra sem változik a 2015-ös költségvetés tervezete szerint. Vannak elképzelések a közszolgálati életpályamodell bevezetésére, de arra tervek szerint leghamarabb 2016. július 1-jével kerülhet sor. Javulást csak a legalacsonyabb jövedelműek esetén jelenthet az, ha emelkedik a minimálbér. (Előzetes információk szerint 3% körüli emelés várható.)

A közalkalmazotti bértábla is változatlan marad. Az egészségügyben a jelenlegi bérpótlék megmarad, további emelésre legfeljebb júliustól kerülhet sor, de erre a minisztérium nem tett ígéretet.

Forrás: a 2015. évi költségvetési törvény tervezete és a köznevelési törvény módosításának tervezete

Hozzászólások

Amikor a Fidesz került kormányra elvették az adójóváírást. Adtak viszont helyette bérkiegészítést, hogy ne legyen kevesebb a nettó mint előtte. A bérpapír úgy néz ki, hogy az akkori bruttó + az akkori 66§. szerinti 5%, + 12000 Ft körüli kiegészítés az = 122000 Ft tal. ehhez adnak még 15500Ft kiegészítést ami a megállapítás évében még 17000 Ft körül volt és az éves garantált minimálbér emeléssel lassan csökkentik. Mondhatjátok, hogy én legalább kaptam kiegészítést! Mivel nálunk mindenki kapott bérkiegészítést, és egy szintre emelték a garantált bérminimumot, én nem vagyok elégedett így nyugdíjba vonulás előtt.

A közszolgálat mikulásnapi tüntetésén kb. 200-an voltak.
Ez üzenet volt Orbánnak:
ezeket a majmokat tovább lehet nyüstölni, akár kevesebb pénzért is!

Ezen már nem is csodálkozom sajnos...

Nagy kaland, kb. 10-12 éve be van fagyasztva a közalkalmazotti bértábla.
Tiszta szerencse, hogy ezalatt az idő alatt a fogyasztói árak sem emelkedtek semmit....