NAV: Újabb 'pompásan előkészített' átalakítások jöhetnek?

Vida Ildikó felmondott - nyilvános a volt NAV-elnök búcsúzó levele

2015. július 20.

NAV-os források szerint már két hónapja felmondott az elnök, de eddig titokban tudták ezt tartani. Állítólag már zajlik az átadás-átvétel.

Vida Ildikó távozik a NAV éléről, most zajlik az átadás-átvétel - értesült az Index NAV-os forrásból. A NAV elnökének feladatait Varga Árpád elnökhelyettes veszi át.

Az Index úgy tudja, hogy Vida nagyjából két hónapja beadta a felmondását, a nemzetgazdasági minisztérium azonban ezt nem kommunikálta. Feltehetően Varga Mihály türelmet kért, amíg megtalálja az utódját.

A Magyar Nemzet megszerezte a lemondott elnök levelét - Vida ebben arról ír, hogy május 20-án adta be a felmondását, vagyis ma jár le a felmondási idő két hónapja.

"Lemondásomhoz az elmúlt 5 év folyamatos küzdelmei, a tavaly október óta tartó kifejezetten személyemet, családomat érintő méltatlan és alaptalan támadások, a NAV szervezetét és személyi állományát alapjaiban érintő kormányzati elképzelések, valamint a NAV életpályára tett javaslatunk elutasítása vezettek" - írta Vida Ildikó.

"Az életpálya kialakításához szükséges törvénymódosítást elkészítettük a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghatározott határidőben, azonban az minden igyekezetem és erőfeszítésem, valamint a kormányzati ígéretek ellenére nem került az Országgyűlés elé benyújtásra. Ugyanakkor (április közepén) mélységes megdöbbenéssel szembesültem a NAV strukturális átalakítására, személyi állományára vonatkozó kormányzati elképzelésekkel, hiszen a NAV-ot senki nem kérdezte meg, szervezetünket, illetve annak felépítését, hatékonyságát, az egyes munkafolyamatokat senki nem tanulmányozta.

Ezek az elképzelések, tervek folyamatos küzdelmeim ellenére – mint ahogyan azt a médiából is hallhatják – továbbra is makacsul tartják magukat. Mindezek, valamint a NAV-ot és a személyemet ért támadások során tanúsított hozzáállás számomra szakmailag és emberileg is elfogadhatatlan" - fogalmazott.

"A Miniszterelnök Úr kérése ellenére úgy éreztem, valójában nincs választási lehetőségem" - írta Vida.

VG - Index - Magyar Nemzet


Több államtitkár lecserélése várható

2015. július 17.

- Augusztus 25-én lesz egy kormánykonferencia, amelyen az OECD országjelentése és a közszolgálati egyetem Jó állam-jelentése alapján értékeljük az elmúlt egy évet, illetve e szempontok alapján fogjuk az egyes tárcák teljesítményét minősíteni.

A miniszterelnök ezután szeptember 15-ig a miniszterekkel közösen hozza meg az államtitkárokra vonatkozó döntéseket. Én személyesen úgy gondolom, jelentős számú államtitkár cseréje várhatónyilatkozta a Napi Gazdaságnak Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A teljes interjú a szombati lapszámban volt olvasható.

Napi Gazdaság Online