Mégsem szervez sztrájkot a PDSZ

A PDSZ más módon próbál érvényt szerezni követelésének
2009. január 6.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) azt kéri, hogy senki ne szervezzen január 12-től közszolgálati sztrájkot - áll a szervezet keddi sajtóközleményében. A szakszervezet országos választmánya szerdán dönt arról, milyen módon kívánja elérni a közszolgálatban dolgozók jogos követeléseinek teljesülését.

Kerpen Gábor, a PDSZ elnöke közleményében azt írja: a PDSZ nem ért egyet azzal a kormányzati bérajánlattal, amit Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság tagjai - a PDSZ és egy másik szervezet kivételével - aláírtak, de a dokumentum akár sztrájkbizottsági megállapodásnak is értelmezhető. Így viszont kérdéses, hogy a korábban január 12-re meghirdetett sztrájk kiállná-e a törvényesség próbáját.

A PDSZ továbbra is követeli a 2007-es sztrájkmegállapodásban szereplő illetmények 2009-es, kormány általi finanszírozását - olvasható a közleményben. A szakszervezet országos választmánya szerdán dönt arról, milyen módon kívánja elérni a közszolgálatban dolgozók jogos követeléseinek teljesülését.

Korábbi lapinformációk szerint új közszolgálati sztrájkbizottság létrehozására készül a PDSZ, szerintük ugyanis így lehetőség nyílik arra, hogy a pedagógus-érdekképviselet által szervezett munkabeszüntetéshez minden érintett egyénileg csatlakozzon.

hírTV
FH