"Leltár": Új javadalmazási rendszer, hivatásetikai szabályzat, új e-közigazgatási, számonkérhetőségi és antikorrupciós intézkedési terv

"Új irányokat szab" a Magyary Program
2011. június 14.

Navracsics Tibor szerint a közigazgatás alapvető célja Magyarország, a magyar nemzet szolgálata azért, hogy ismét Európa egyik legvirágzóbb, legstabilabb és leginkább előrehaladó nemzete legyen. A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter erről a Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program (pdf) keddi budapesti bemutatóján beszélt.

A tárcavezető emlékeztetett: 1990 óta mintegy ötven kormányhatározat született a közigazgatás racionalizálásáról, ezeket azonban nem követte cselekvés. Ezért - mondta Navracsics Tibor - szakítani kell az elmúlt húsz év rossz hagyományaival, és egy olyan cselekvési tervre van szükség, amely prognosztizálhatóvá teszi a változásokat a közigazgatás résztvevői és az érdeklődők számára.

Gál András Levente közigazgatási államtitkár a Magyary Programot egyfajta leltárnak nevezte. "Új irányokat szabunk" - fogalmazott.

Jövő év január 1-jétől bevezeti a kormány a közszolgálati életpályák összehangolt rendszerét, az életpályamodelleket és az új javadalmazási rendszert. A stratégia szerint az idei év végéig létrejön a kormányzati személyügyi centrum, augusztus 31-ig pedig kidolgozzák a közszolgálat egységes hivatásetikai szabályzatát. Még idén szeptember 30-ig új e-közigazgatási, valamint számonkérhetőségi és antikorrupciós intézkedési tervet fogadnak el.

Emellett - a program 33 pontból álló intézkedési terve szerint - 2011. december 31-ig egy folyamatosan frissülő állami feladatkatasztert készítenek; befejezik az alapítványok, közalapítványok rendszerének felülvizsgálatát; tovább csökkentik a vállalkozói adminisztratív terhek mértékét. Jövő június végéig létrehozzák a Nemzeti Egységes Kártyarendszert.

hvg.hu
MTI

Hozzászólások

Egy rakás fos ez a magyary-program.

Közszolgálati életpálya? Aki pályakezdő közalkalmazott és középfokú végzettsége van, ugyanannyit kap(minimálbért) mint aki már 25 éve dolgozik. A bértábla C1-9-ig, D1-8-ig teljesen egyforma. Teljes igazságtalanság ez és ez még fokozódni fog január 1-től. Megint a diplomások bérét nyomják meg még jobban, aki szegény, azt még jobban megadóztatják majd.
Ezt tudja a fidesz! Szándékosan kisbetűvel.

Kíváncsi vagyok a nagyszerű program révén hány forinttal fogják csökkenteni az illetményeket. Gondolom ez is cél...:))

Pontosan ez a cél. Az illetmények minél nagyobb csökkentése.

Mindenkiét biztos nem veszik le: lesz egy manager szerződéses elit, (haverok), meg a nyomorultak...