Kormánytisztviselők: Az Európai Bizottság és az Alkotmánybíróság következik!

A LIGA Brüsszelhez fordul a köztisztviselők elbocsátása miatt
2010. június 28.

A LIGA Szakszervezetek arra kéri a kormányt, hogy vonja vissza a törvényt, és kezdjen valós egyeztetéseket a munkavállalói érdekképviseletekkel.

A LIGA Szakszervezetek az Európai Bizottsághoz és az Alkotmánybírósághoz fordul az újra elfogadott törvény miatt, amely lehetővé teszi több tízezer köztisztviselő indoklás nélküli elbocsátását - írta a a LIGA Szakszervezetek kommunikációs vezetője.

Mint a közleményben hangsúlyozták, a helyzet súlyosságára tekintettel a LIGA minden törvényes eszközzel él, hogy megakadályozza a törvény fennmaradását. A köztársasági elnök által is kifogásolt rendelkezések mélyen sértik az európaiság és a demokrácia elveit, mivel alapvető jogaiktól fosztják meg a köztisztviselőket.

A LIGA Szakszervezetek továbbra is arra kéri a kormányt, hogy vonja vissza a törvényt, és kezdjen valós egyeztetéseket a munkavállalói érdekképviseletekkel.

Az Országgyűlés múlt hétfőn fogadta el újra, kibővített formában, az államfő által visszaküldött, a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvényt. A kormánytisztviselők munkaviszonyát az állam indoklás nélkül, két hónapos felmondási idővel megszüntetheti. Ez a központi államigazgatás, a kormányhivatalok és a rendvédelmi szervek nem hivatásos állományú tagjait érinti. A törvény ellen több szakszervezet és párt tiltakozott korábban is.

hirado.hu
MTI


Schmitt Pál maximális válasza a szocialistáknak
2010. június 28.

Schmitt Pál "maximálisan egyetért" azzal, hogy Sólyom László köztársasági elnök visszaküldte az Országgyűlésnek a kormánytisztviselőkről szóló törvényt.

A Fidesz-KDNP államfőjelöltje erről az MSZP-frakció mai ülésén beszélt kérdésre válaszolva. Schmitt Pál, miután ismertette a képviselőcsoport tagjaival elképzeléseit és válaszolt a kérdésekre, megköszönte a szocialista képviselők hozzá intézett "nem könnyű" felvetéseit, amit jó leckének nevezett arra nézve, milyen dolgoknak kell még utánanéznie.

Schmitt Pál Lázár János Fidesz-frakcióvezető és Szabó Vilmos, a szocialista képviselőcsoport helyettes vezetője kíséretében érkezett a szocialistákhoz; a frakcióülésen több mint egy órát töltött.

Klubrádió
MTI

Hozzászólások

A letöltési cím: http://kozlony.magyarorszag.hu/pdf/7466

Bocs, de a helyes hivatkozás: 108. szám (2010. június 28.).

Az 51. valószínűleg a Hivatalos Értesítő aktuális száma lehet.

Ha Paja újra születne sem lenne ideje bepótolni azt a rengeteg hiányosságot, ami most őt jelentős hendikeppel indítja a pozíciójában:)