Kormányablak ügyfélszolgálati munkatársak kiválasztása

Ügyfélbarát, jól felkészült munkatársakat toboroznak a Kormányablakokba

2012. augusztus 15.

A Kormány döntése alapján megyeszékhelyeken biztosított képzéssel készítik fel a Kormányablakok leendő munkatársait az egyre növekvő feladatokra. Közlemény.

Az ősszel induló továbbképzés távoktatási módszerekkel, előadások és személyes konzultációk formájában zajlik. A továbbképzésen részt vevők és sikeresen vizsgázók dolgozhatnak a Kormányablakokban, amelyek száma a jelenlegi 29-ről 2013 végére körülbelül 300-ra nő. Nemcsak a Kormányablakok száma, hanem az ott elintézhető ügyek száma is megnő, a Kormány célja ugyanis az egyablakos ügyintézés bevezetése. Ehhez az ügyeket jól ismerő, képzett és az ügyfelekkel készséges munkatársakra van szükség.

Összesen 6500 fő számára szerveznek továbbképzést. A jelentkezésnél előny az eddigi ügyfélszolgálati munka és a nyelvvizsga, de az ügyfelekhez, az ügyfélszolgálati munkához való hozzáállást is hangsúlyosan mérik.

A Kormány elfogadta azt a rendeletet, amely rögzíti a Kormányablakoknál dolgozó személyek kiválasztásának és képzésének feltételeit, amely a most a közzétett jelentkezési felhívás alapját is képezi. A képzés költségeit Európai Uniós forrás biztosítja.

A munkakör betöltéséhez szükséges jelentkezési felhívás a kormany.hu-n és a Hivatalos Értesítőben is olvasható. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium www.kabkarrier.kormany.hu címen külön honlapot indított, ahol a továbbképzéshez kapcsolódó minden szükséges információ megtalálható. A jelentkezéshez szükséges pályázati űrlap is ezen a honlapon érhető el. A képzésre elektronikusan lehet jelentkezni 2012. augusztus 31-ig.

A képzés során megszerezhető végzettség elismert közigazgatási szaktudást és hosszútávú, kiszámítható munkakört biztosít. Az ősszel induló képzést a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezi a megyeszékhelyeken. Az ügyintézők közigazgatási alapismereteket, közigazgatási hatósági eljárási ismereteket, elektronikus közigazgatást, ügyfélszolgálati informatikát tanulnak, felkészítik őket az egyedi ügyek és élethelyzetek kezelésére, és a képzés fontos része az ügyfélszolgálati készségfejlesztés.

A felsőfokú végzettséggel rendelkezők két féléves szakirányú továbbképzésen, a középfokú végzettségűek pedig 316 órás közszolgálati továbbképzésen vesznek részt. Az ilyen képesítéssel rendelkezők lehetnek a Kormányablak dolgozói. A kiválasztási eljárás során a képzésre jelentkező közszolgálati tisztviselőnél előnyt jelent, ha középfokú „C” típusú nyelvvizsgával rendelkezik, vagy a jelentkezésekor ügyfélszolgálati munkakörben foglalkoztatják. A képzés szóbeli és írásbeli vizsgával zárul.

A Kormány célja az egyablakos ügyintézés biztosítása az ügyfelek számára. Ez azt jelenti, hogy az állampolgárok lehetőleg egyetlen helyen, a - 2013 végéig kialakítandó - Kormányablakoknál tudják majd hatósági ügyeiket intézni. Ehhez vezető fontos lépés, hogy 2013. január 1-jével felállnak a járási hivatalok, a jelenleg működő okmányirodák Kormányablakokká alakulnak át. A jövő év végére a jelenlegi 29 Kormányablak helyett már kb. 300 Kormányablak működik majd az országban, ahol hétfőtől-péntekig reggel 8-tól este 8-ig várják az ügyfeleket.

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium


Kabkarrier: Kormányablak ügyfélszolgálati munkatársak kiválasztása

Tisztelt Jelentkező!

Köszöntjük Önt a Járási Kormányablak ügyfélszolgálati munkatársak kiválasztásával és képzésével kapcsolatos információs honlapunkon.

Magyarország Kormánya elkötelezett a területi közigazgatási rendszer átfogó, történelmi léptékű átalakítása mellett, amely a Jó Állam működésének egyik alappillére. A célkitűzés megvalósításának két kiemelt jelentőségű eleme a széttagolt területi közigazgatási szervezetrendszer egységesítése, és az egyablakos ügyintézési rendszer kialakítása.

A járási államigazgatási rendszer létrehozásának keretében kialakul az ügyfélszolgálati irodák országos hálózata, amely az állampolgárok számára tartalomban és színvonalban is magas szintű szolgáltatást biztosít. A Járási Kormányablakok garanciát nyújtanak arra, hogy az államigazgatási szervezetrendszer egységes keretek között, ügyfélközpontúan, hatékonyan és magas színvonalon működjön.

Célunk a jelenleg közigazgatási szerveknél foglalkoztatott közszolgálati tisztviselők közül olyan ügyfélszolgálati munkatársak toborzása, kiválasztása és képzése, akik a kiválasztási és felkészítési folyamat eredményeként 2013 év végére szakmailag felkészült munkaerőként képesek lesznek a kormányablakok komplex ügyfélszolgálati feladatainak ellátására.

Eredményes jelentkezést kívánunk!

Kabkarrier

Jelentkezési felhívás (pdf)

Pályázati felhívás (pdf) a Hivatalos Értesítőből

Hozzászólások

Jelenkezni szeretnek a kepzesre es alkasra hol lehet

A mi átadásunk Győrben már megvolt: kis késéssel kezdtünk 14:15-kor, volt állófogadás is, 15 órára lezajlott a ceremónia. Az oxigén tv már adja.

http://o2hir.hu/hirek/kiemelt/22710

A dec. 16. az a budapestiek időpontja.

Csodálkozom, hogy a 9, 11 és 16 hétfő, szerda, hétfő.

Gondolom a szervező sem találkozott még hús vér ügyféllel, az látszik, mert akkor nem szervezne ilyen napokra semmit.

Győrben 9-én délután. :)

Hb megyében dec. 11.én lesz!

Én még ilyen infót nem kaptam. És mikor mentek az átadóra?

HB megyében még semmi hír róla! Pontosan melyik hétfőt adták meg időpontnak? Csak kíváncsiság :)

Sziasztok, nekünk már kiküldték az rtesítést a tervezett oklevél osztásról, ami egy hétfői nap délután, szóval nálunk ügyfélfogadási idő.
Tudja valaki, mi van, ha nem tudunk elmenni ? Hol, mikor vehető át az oklevél azon kívül?

Mi is megkaptuk tegnap délután e-mailben az eredményeket. :) Jók lettek!

Hajdú-Bihar zv. eredmények fent vannak a kormanyhivatal.hu oldalon a dok-k között. Szinte mindenki jeles :-)

Sziasztok! Aki most pénteken írt zárót, van aki tud már konkrét eredményt? Gondolom, hogy megvan a vizsgám, mivel holnap pótvizsga nap és még senki nem szólt, hogy mennem kellene. Csak gondoltam rákérdezek valahol van-e már konkrét eredmény? Köszi!!!

Hajdú Biharban még semmit nem tudunk, de ha lesz infónk, írunk. Mi is most pénteken vizsgáztunk.

A pótvizsga lapon nem emlékszik valaki a 8-as kérdésre??? A KET elj. alapelvei és hatálya

A pót zv-n a 12-es kérdés esetleg?
8. Hivatalboliság elve 30.o.

Ahogyan a korábbiakban arra már utaltunk, a közigazgatási hatósági eljárásban az eljárás ura a hatóság. Ez részben azt is jelenti, hogy a hatóság bizonyos tekintetben többletjogosítványokkal rendelkezik az ügyfélhez képest, azonban az bizonyos tekintetben kötelezettséget is ró a hatóságra. A Ket. az alapelv részletszabályainak meghatározása kapcsán részletezi, hogy a hivatalbóliságnak milyen eljárási cselekmények vonatkozásában kell feltétlenül érvényesülnie.

Ez közelebbről azt jelenti, hogy a közigazgatási hatóság hivatalból
a) – eljárást indíthat, kivéve, ha az eljárás kizárólag kérelemre indítható vagy a kérelemre indult eljárást a hatóság folytathatja (amikor pl. az ügyfél visszavonja a kérelmét, de időközben a hatóság tudomására jut valamilyen olyan körülmény, ami miatt folytatja az eljárást), és
– indítja meg ilyen esetben a végrehajtást is,
b) – állapítja meg a tényállást,
– határozza meg a bizonyítás módját és terjedelmét, ennek során nincs kötve az ügyfelek bizonyítási indítványaihoz, ugyanakkor a tényállás tisztázása során minden, az ügy szempontjából fontos körülményt figyelembe kell vennie.
c) – a törvény keretei között felülvizsgálhatja mind a saját, mind a felügyeleti jogkörébe tartozó hatóság végzését és határozatát (a továbbiakban együtt: döntését), illetve
– hivatalból intézkedhet a döntésének kijavításáról, kiegészítéséről, módosításáról és visszavonásáról.

A fentiekből egyértelműen kiderül, hogy a hivatalbóliság alapelve tulajdonképpen a közigazgatási hatósági eljárás valamennyi szakaszára kiterjed. A hivatalbóliság alapelvét leginkább az a. pontban hivatkozott esetkör „töri meg”, hiszen tulajdonképpen csak akkor nem érvényesülhet az ex offitio elve, amennyiben valamilyen eljárás vagy eljárási cselekmény csak kérelemre foganatosítható.

Szeretnék segítséget kérni! Ha valaki emlékszik az A csoportosok közül a záróvizsga pótvizsga kérdésekre, vagy azok közül valamelyikre nagy segítség lenne számunkra!

Ezt az egy megyét én is megtaláltam a honalpon, köszi szépen. Majd azért visszanézek hétfőn, gondolom a B csoportnak is csak később lesz eredménye. Azért már jó lenne tudni, de hát ez van. Nekünk még egy kis izgulás, de már az sem sokáig. Köszi mindenkinek aki segítségünkre volt ebben a jó pár hónapban!

http://www.kormanyhivatal.hu/download/c/6c/d0000/KAB%202013_II_f%C3%A9l%C3%A9vi_modulz%C3%A1r%C3%B3_SZTK_B-vizsgaeredm%C3%A9nyek.pdf#!DocumentBrowse

Köszönjük szépen a volt :) "A" csoportosoknak! Rettentő nagy segítség volt amiket önzetlenül megosztottak velünk. :)

Túlvagyok a mai vizsgán. Én személy szerint 11:20-ig írtam, voltak közötte kifejtősek és pár felsorolós, a 18. kérdéstől ugyanazokat a kérdéseket kaptuk mint amelyet az A csoportosok írtak, de az első 17 kérdésben is volt olyan, amely már a korábbi vizsgákon is kérdésként elhagzott. Remélem sikeresen vette mindenki az akadályokat. Nálunk az első aki végzett, pontosan 10:00-kor adta le a dolgozatát, hát nem tudom, szerintem ez azért gyors volt, de hát nem vagyunk egyformák. Várjuk az eredményeket! Sok sikert mindenkinek!

Korábban az egyik kérdéssorban volt olyan, hogy Semmiségi okok, illetve Jogszabályok felsorolása. Ezek melyik témához tartoznak? Mármint minek a semmiségi okai, és mihez kapcsolódóan kellett felsorolni jogszabályokat?

Semmisségi okok: 2. modul tankönyvének 145-146. oldala

Jogszabályok:
- sarkalatos törvény,
- törvény,
- kormányrendelet, MNB elnökének rendelete,
- miniszterelnöki rendelet, miniszteri rendelet,
- önálló szabályozó szerv vezetőjének rendelete,
- önkormányzati rendelet

Azok a leendő Kormányablak dolgozók, akik ezeket a kérdéseket felteszik olvasták egyáltalán a tankönyveket??? :)

:)előlegezzük meg, hogy olvasták,talán csak izgulnak.

Ez egy nagyon jó kérdés volt!

Sziasztok!
Ha, esetleg a középfokú KAB képzésben résztvevők közül valaki emlékszik a második turnusban vizsgázók közül a záróvizsga kérdésekre legyen szíves rakja fel ide. Nagy segítség lenne a pénteki záróvizsgához.
Előre is köszönöm.

Sziasztok!

Én jelenleg készülök a pénteki vizsgára. Lehetne egy olyan kérdésem, hogy aki pénteken levizsgázott, leírná a kérdéseket, amik voltak (azért fontos, mert ahogy látom/látjuk, ismétlődtek a kérdések, de megyénként más-más volt)?
Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv!

Záróvizsga kérdések:

1. Mi a különbség a képviseleti demokrácia és a közvetlen demokrácia között
2. A jogalkalmazás és a jogalkotás közötti különbség
3. A miniszter kinevezésének feltételei és mi a feladata
4. Az alpolgármester megválasztásának szabályai
5. A fővárosi, megyei kormányhivatal vezetése - területi szint
6. Miből tevődik össze a kormánytisztviselők illetménye
7. A közig.hatósági ügyben az alapszabály megnevezése
8. Mennyi az általános ügyintézési határidő
9. Ügyfél lehet-e szakhatóság
10. Milyen módon lehet közölni a hatóság döntését
11. A végrehajtás teljesítésének feltételei
12. Semmisségi okok
13. Milyen szorítóerők kényszerítik a közigazgatást megújulásra (elekt.üi.)
14. Elektronikus űrlap
15. Közintézmények milyen módon tehetik közzé....
16. Milyen azonosításokat ismersz
17. Soroljon fel központi kormányzati nyilvántartásokat
18. Ki jogosult álláskeresési járadékra?
19. Mi a különbség a teljes másolat és a szemle között?
20. Szociális szolgáltatások csoportjai!
21. Kik azok az egészségügyi szolgáltatásra jogosultak akik után a központi költségvetés fizet?
22. Egyéni vállalkozóvá válás kizáró feltételei!
23. Honosítást kérő névmódosítására vonatkozó szabályok!
24. Kifogások kezelésének folyamata!
25. Melyek az ügyfélszolgálatban az asszertív attitűd jellemzői?
26. Az emberi kommunikáció alaptörvényei (2 felsorolni)
27. Ügyfélközpontú szervezeti kultúra jellemzője a tárgyak alapján!
28. Konfliktuskezelés során az alkalmazkodó stílus jellemzői mondatkezdései!
29.Támogató kommunikáció elvei (6 felsorolás)

Nagy készülődés közben nem tudom hol kell keresni a könyvben:
Milyen kötelezettséget rögzített az információs társadalom a közigazgatás részére?
Mire használható az ügyfélkapu
Mit jelent az ügyintézési rendelkezés?

Információs társadalom: 15. és 17. oldal (legalábbis szerintem)
Ügyfélkapu: 173. o.
Ügyintézési rendelkezés: 116. o.

az Ügyintézési rendelkezés fogalma és tartalma a KET.(2.modul) könyv 172. oldal 3. bekezdésében olvasható

Oldalak