"A központi számítógépes rendszer lassú, nincs még kész a program, és nem volt próbaüzem oktatással"...

Órákat kell várni az anyakönyvi kivonatokra

2014. augusztus 13.

Szeged - Amióta júliustól bevezették az elektronikus anyakönyvi rendszert, lelassult az ügyintézés.

Tavaly percek alatt végeztem Szegeden a Huszár utcai okmányirodában, ha anyakönyvi kivonatért mentem. Hétfőn két óra várakozás után feladtam a küzdelmet. Érkezéskor 46-an voltak előttem, egy ügyintéző rendszeresen kijött, elnézést kért a lassúságért, de ez mit sem változtatott a helyzeten. Láttam kiírva, hogy az elektronikus adatrögzítés miatt lassult az ügyintézés. Létezik ez? – kérdezte olvasónk.

A polgármesteri hivatal igazgatási és építési irodavezetője, Ácsné Gunda Judit azt válaszolta, júliustól bevezették az elektronikus anyakönyvi rendszert, emiatt valóban lelassult az ügyintézés. Elrendeltek túlórát, többen dolgoznak, a napokban oktatást is kaptak, mindent megtesznek, de pár perc helyett így is több mint 20 perc megy el egy ügy intézésével.

A központi számítógépes rendszer lassú, nincs még kész a program, és nem volt próbaüzem oktatással. Több adatot kell rögzíteni, mint korábban, de a gyakorlat, a számítógépes hibák javítása és az oktatás várhatóan hamarosan gyorsítja az adatfeldolgozást.

Délmagyarország