Hatvanban a rendőrség előtt kiabáltak és az intézkedő rendőrökre támadtak...

Negyvenfős társaság támadt a rendőrökre Hatvanban

2012. november 22.

Körülbelül negyvenen gyűltek össze a Hatvani Rendőrkapitányság épülete előtt, miután csütörtökön délelőtt 12 embert előállítottak egy kábítószeres üggyel kapcsolatban.

20:30

Csütörtökön délelőtt előzetes adatgyűjtést követően a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság és a Hatvani Rendőrkapitányság nyomozói 12 főt állítottak elő, a visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárással összefüggésben.

Ezt követően, csütörtökön a délutáni órákban egy, körülbelül 40 fős, - a délelőtt előállított személyek rokonaiból álló - csoport gyűlt össze a Hatvani Rendőrkapitányság épülete előtt, ahol kiabálásukkal és agresszív viselkedésükkel jogsértő cselekményt valósítottak meg. Közülük többen ellenszegültek a rendőri intézkedésnek és az intézkedő rendőrökre támadtak.

Az eset kapcsán öt főt állítottak elő a Hatvani Rendőrkapitányságra. Az ügyben a további eljárást az Egri Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja le - adta hírül rendőrség honlapjána .

21:40

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy az eljárás során, az előállított személyek közül két hatvani férfit bűnügyi őrizetbe vett a Hatvani Rendőrkapitányság visszaélés kábítószerrel /terjesztés/ elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, és indítványozta előzetes letartóztatásuk elrendelését.

HEOL