Civil kérés az országgyűlési képviselőkhöz a 2010. évi költségvetéssel kapcsolatban

Két civil szervezet nevében a tegnapi nap folyamán ezt levelet juttattuk el az MSZP valamennyi parlamenti képviselőjének, a parlamenti pártok frakcióvezetőinek, s a független országgyűlési képviselőknek:

Tisztelt Képviselő Asszony/Úr!

Zajlik a 2010.évi költségvetés tervezetének vitája. Közeledik az időpont, amikor döntést kell hozni a költségvetéssel kapcsolatban.

Tisztelettel kérjük Önt a Civil Parlament és a Társadalmi Demokráciáért Mozgalom nevében: segítsen abban, hogy ez a költségvetés ne a szegények, a rászorulók kárára hozzon megszorító intézkedéséket.

Tegyen azért a hátralévő napokban, hogy a gyermekek, a fiatalok, a családok, a hátrányos helyzetűek, a fogyatékos emberek, az idősek érdekében s ne ellenük szülessenek a döntések.

Elfogadhatatlannak tartjuk: míg az Országgyűlés 270 milliárd forintot szánhat a bankok tőkeemelésére, addig jelentős elvonásokkal kívánják sújtani az önkormányzatokat, a közoktatást, a hajléktalanok ellátását, az idősotthonokat, a fogyatékos, a megváltozott munkaképességű embereket.

"Jövőre változatlanul 13 milliárdot terveznek elvonni többek között a fogyatékkal élők ápolását és gondozását végző intézményektől, 7,6 milliárdot pedig a foglalkoztatásuk támogatásától. Az értelmi fogyatékosok és a szociális ellátók és ellátottak érdekvédelmi szövetségei szerint a normatíva csökkentésével 18 ezer fogyatékos és további több tízezer ápolásra, gondozásra szoruló ember bentlakásos ellátása kerül veszélybe."
(forrás: Szociális Ellátók és Szociális Ellátottak Egyesülete)

Kérjük, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a 2010. évi költségvetés ne a kiszolgáltatottakat, a rászorulókat sújtsa.

Budapest, 2009.11.02.

Köszönettel:

Civil Parlament
Gold József Márton
Társadalmi Demokráciáért Mozgalom
Noé Krisztina