Béremelés: Az adminisztratív-technikai állomány mindeből kimaradt...

Galló Istvánné: Gellert kapott a béremelés

2014. augusztus 30.

Bár szeptembertől ismét emelkedik a pedagógusok bére, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke azzal lenne igazán elégedett, ha az oktató-nevelő munkát segítő munkavállalók juttatásait rendeznék. Galló Istvánné az InfoRádió Aréna című műsorában arra hívta fel a figyelmet, hogy a szakoktatók, az óvodai dadusok, pedagógiai asszisztensek egyáltalán nem kaptak béremelést, jóllehet ők is részt vettek a közoktatás átalakításában.

"Vitathatatlan, hogy a pedagógusok többségének jelentősen emelkedett a bére. Akkor miért prüszköl a szakszervezet? Azért, mert ez a nagyon-nagyon üdvözlendő béremelés mégiscsak gellert kapott azzal, hogy nagyon fontos részletekre nem tud választ adni. A közoktatásban ugyanis nem csak pedagógusok dolgoznak, hanem az oktató-nevelő munkát segítők is, az adminisztratív-technikai állomány. Ők nem kaptak semmiféle béremelést, pedig a köznevelési rendszer átalakításában ők is részt vettek" - mutatott rá Galló Istvánné.

Hozzátette: hatalmas bérfeszültséget okoz, hogy az óvodákban a dadusok semmit nem kaptak, vagy hogy az iskolákban nagyon sok státuszt megszüntettek azzal, hogy majd a KLIK átveszi ezeket a feladatokat, miközben mégsem vett át mindent.

Az ott maradtakra hárul a többemberes többletmunka, miközben béremelést nem kaptak - jelezte a szakszervezeti vezető.

Galló Istvánné jelezte: ugyan néhány pótlékot meghagytak az új rendszerben, de felül kellene vizsgálni a munkaterheket.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán (mp3)

InfoRádió

Hozzászólások

A munkánk kell! A szavazatunk kellene! Nekünk meg iskolai végzettséget és munkaidőt figyelembe vevő fizetés kell!!!!!!!

Nagyon igazad van rab szolga. De azt hiszem, hogy mi már soha nem kapunk béremelést,csak a temérdek munkát.