Ahol a rendőrökre is rá mernek támadni és fenyegetni!

Feldühödött tömeg verte a rendőröket Kenderesen

2013. január 28.

Egy szimpla igazoltatásnak indult a Kenderesi történet, amely folytatásaként egy csoport az intézkedő rendőrökre támadt.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája – a Szolnoki Nyomozó Ügyészség indítványának helyt adva – elrendelte annak a három személynek az előzetes letartóztatását, akik az elmúlt héten intézkedő rendőröket bántalmaztak és életveszélyesen megfenyegettek – kaptuk az információt Balázsné dr. Busku Teréziától, a megyei főügyészség sajtószóvivőjétől.

Mint megtudtuk, még január 24-én a Kenderesen szolgálatot teljesítő rendőrök igazoltatni akarták volna egy személygépkocsi négy utasát, mert gyanújuk volt arra vonatkozóan, hogy a jármű vezetője ittas. A kocsi négy utasa közül hárman megtagadták az igazoltatást, sőt, trágár szavakkal szidalmazták a járőröket, akiket a megölésükkel is megfenyegettek, majd elrobogtak a helyszínről. A rendőrök erősítést kértek és a menekülők után igyekeztek, akiket az egyik kenderesi utcában értek utol. Ott akkorra már egy népes csoport várta őket, amelynek tagjai nekiestek a járőröknek.

Az intézkedni kívánó négy rendőr közül kettő 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, s a további atrocitásoknak a további rendőri erősítés vetett véget. Az őrizetbe vett három férfi ellen csoportosan, rendőr sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folyik eljárás.

SZOLJON
M. G.