Új bértábla lesz, de kinek és mikortól?

Állami tisztviselői kar

2015. december 16.

2016. június elsejével jöjjön létre az állami tisztviselői kar. Ez egy új bértáblát jelent. Ez fokozatosan 50%-os béremeléssel fog járni.

A teljes kormányhivatali struktúrára kívánja Lázár János kiterjeszteni 2017-től. A cél, hogy minden állami tisztviselőre kiterjesszék ezt az új rendszert.

197 járási hivatal megerősítését javasolja a miniszter. Jó néhány kormányhivatalban végzett munkát járási hivatalba irányítaná.

Portfolio


Kiegészítés


Lázár János az államigazgatás átszervezését javasolja

2015. december 16.

A miniszter kezdeményezi, hogy július 1-jén jöjjön létre az állami tisztviselői kar, amelybe első körben a járási hivatalok munkatársai tagozódhatnak be. A kar létrehozása egy új bértáblát is jelent: július 1-jén 30 százalékkal nőnek a bérek, a következő években pedig 5-5 százalékkal, egészen az 50 százalékos béremelés eléréséig. 2017-ben a kormányhivatali struktúra, 2018-tól pedig az összes állami tisztviselő betagozódhat a karba - közölte.

Lázár János jelezte: "létszám-racionalizálás" is lesz.

A tárcavezető emellett 91 központi államigazgatási szerv átszervezését is javasolja. Ennek lényege, hogy a kormányhivatalok fogják ellátni a jelenleg az országos hatóságokhoz és hivatalokhoz tartozó másodfokú eljárásokat. A központi államigazgatási szervek többi feladata pedig - "létszám-racionalizálás" után - a minisztériumokhoz kerül. "Minisztériumok, kormányhivatalok, járási hivatalok" - Lázár János összegzése szerint így fog kinézni az új államigazgatási struktúra.

Magyar Hírlap