Állj ki magadért!

Minden tiltakozásnál hatásosabb, ahogy a szociális dolgozók sorban kiállnak a fizetésüket tartalmazó lappal

2015. május 3.

Az Állj ki magadért! – Szociális selfie Facebook oldalt a tegnapi tüntetést is megszervező szakszervezetek hozták létre. Arra kérik a szociális ágazatban dolgozókat, hogy “fekete öltözetben vagy fekete szalag viselésével készíts magadról egy selfie-t, vagy kérj meg valakit, hogy fényképezzen le. A fotót töltsd fel ide az oldalra. Tarts magad előtt egy A3-as lapot, amelyen a következő információk szerepelnek: Munkakör, életkor vagy a szakmában töltött idő, nettó fizetés. (Jó nagy karakterekkel, hogy látszódjon, nyomtatva vagy vastag fekete filctollal.)

A képekkel internetes kampányt bonyolítunk le, felhívva a közvélemény és a döntéshozók figyelmét a szociális ágazat dolgozóinak tűrhetetlen helyzetére.”

“Szegényen – szegényekkel” – 56 éves szociális segítő, 81.750 Ft.

Posted by Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete on 2015. május 11.

Kisgyermekgondozó, 9 év után, 93.000 Ft.

Posted by Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete on 2015. május 9.

Szociális segítő, 23 év után, garantált bérminimummal, ágazati pótlékkal, nettó 86.132. Ft.

Posted by Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete on 2015. május 12.

Posted by Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete on 2015. május 7.

“A szociális ágazat katasztrófája.” 49 éves szociális gondozó, 85.405 Ft. 24 éves szociális segítő, 84.100 Ft.

Posted by Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete on 2015. május 11.

444.hu
markoferko

Hozzászólások

Az ápolási díj ... (nem regisztrált)
2015 május 30 - 00:19
Az ápolási díjon lévők végzik el az utógondozását a betegnek. Legtöbbször élethosszig tartó betegápolási munkát jelent ez. Ezt kellene honorálni tisztességes bérezéssel. Nem alamizsnával! Nem lesajnálva ezt a munkát, ami minden napos komoly erőfeszítés, lemondás a betegápoló részéről. Mivel a saját életformáját adja fel a betegért! Ezt illene végre már elismerni munkaviszonyként és a díj helyett munkabért fizetni érte tisztességeset. Amiből fenntarthatja magát a betegápoló! Nem az eladódosódását kellene elősegítenie, a betegáplónak!Hanem az otthoni betegápolási díjon lévőket, támogatnia, ha már nincsenek elég források a megfelelő otthoni betegápoló szolgálatok besegítésére. A szakápolási munkákat is a betegápoló családtagok végzik. Mellette munkát nem is tudnak találni. Mivel nincs ingyen, aki leváltsa Őket a betegápolásban, gondozási munkákban. Ez teljes embert kíván, és óriási felelősséget! Ideje lenne ezt a munkát megbecsülni a Magyar Államnak. És ezt anyagilag is megfelelően honorálni!
Gondoljanak már végre az otthonaikban ápolt betegekre is, és a családtagokra is!Amikor a pénzeszközöket megszavazzák a költségvetésükben!