Helyettesítési díj

A ktv következő paragrafusával kapcsolatban kérdezném, hogy jár-e ez visszamenőleg. Illetve ha igen, milyen időkorlátjai vannak?

49/B. § (1) Ha a köztisztviselő a munkáltató intézkedése alapján munkakörébe nem tartozó munkát végez, s az eredeti munkakörét is ellátja, illetményén felül külön díjazás (helyettesítési díj) is megilleti. A helyettesítési díj mértéke időarányosan a helyettesítő köztisztviselő illetményének 25-50%-áig terjedhet. A helyettesítési díj mértékét a hivatali szervezet vezetője állapítja meg. A helyettesítési díj a helyettesítés első napjától jár.
(2) A köztisztviselő akkor is jogosult a helyettesítési díjra, ha tartósan távol lévő köztisztviselőt helyettesít, illetve részben vagy egészben többletfeladatként betöltetlen munkakört lát el.

Köszi!

Jó estét!

Érdeklődni szeretnék, hogy jár- e bármiféle helyettesítési díj, ha egy kolléganő lebetegszik, így az ő munkáját is nekünk kell ellátni (óvodai dajka) ezáltal, nem csak a saját munkánkat kell egy adott műszakban megcsinálni, hanem az ő munkáját, illetve csoportját is? Köszönöm válaszukat!

2,5 hónapja helyettesítem kollégámat hosszas betegsége miatt.Érdeklődnék, hogy jár-e erre az időszakra helyettesítési díj?

2011. évi CXCIX. törvény a közszolgálati tisztviselőkről 52.§ 4. bekezdése szerint jár.
Az 5. bekezdés szerint csak akkor nem jár helyettesítési díj, ha az munkaköri kötelezettséged, vagy rendes szabadság miatt helyettesítesz. Kimagyarázhatják, ha nagyon akarják, hogy munkaköri kötelezettséged, viszont ha hosszas betegség miatt nincs, az nem rendes szabadság.
Hacsak nem köt ki mást a munkaszerződésed.

Csecsemőgondozo helyettesít rendszeresen Gyermekfelügyelőt jár e helyettesítési dij

Szeretném megkérdezni. Új kollega áthelyezéssel érkezett, első naptól kap helyettesítési pénzt. Jogszerű e és én aki lassan nyolc hónapja plusz munkát látok el nem kapok semmit. jogszerű ez?

óvodában lehet e távooléti díjat, helyettesítést fizetni

Heti 4 órát kell helyettesítenem, saját órám heti 25 van órarendileg.
Köszi

Szerintetek ha hárma vagyunk egy műszakban és valaki beteg lesz vagy szabadságra megy akkor hogyan fogunk teljeskörüen működni?Mivel nem mindeki ért mindenhez. Ha pl.a gépjárműves kollega nincs akkor mit mondunk az ügyfeleknek?
A főnököm szerint minden műszak oldja meg a problémáját!!!Köszi!

Érdeklődni szeretnék, hogy jogszerű e ha pénzügyi ügyintéző közalkalmazottat saját feladatai ellátása mellet gazdasági vezető feladatok ellátásával bíznak meg
a helyettesítési díjként a pénzügyi ügyintézői munkakörében kapott alapilletményének az 50 %-át kapja a helyettesítésért?

Szeretném megkérdezni, hogy közalkalmazottaknál,miért nem jár helyettesítési díj akkor, ha olyan kollégát helyettesítünk aki szabadságon van.
Nálunk az óvodában ugyanis csak akkor van helyettesítési díj, ha annak a munkáját végezzük el, aki táppénzen van. Ha szabadságon van az illető, akkor semmit NEM KAPUNK a munkánkért.
Jodilag ez vajon rendben van?

Csak 30 nap után jár helyetesítési pénz. Ezért szabadságon lévő kolléga után nem jár.

Helló Mindenkinek!

Nem tudom, hogy ez miként szabályozzák, de biztos hogy egy nagy baromság. Az én kollégám, ha táppénzen van vagy szabadságon vagy fizetetlen szabadságon akkor sem kapok semmi helyettesítési pénzt, csak a munkát és felelősséget. Jelenleg is 1 hónapig helyettesítem. A főnököm szerint ez nem is helyettesítés, mert mikor a másik munkáját végzem az enyémet nem csinálom. Szerintem ez tök logikus. Ha másét csinálom az én munkám hátrányban van, de viszont ha én az övét nem csinálnám akkor ő szenvedne hátrányt és meggebedhetne a munkába, mikor visszajön. Hát én ezért nem értem azt az egészet.

A rendes, fizettet szabadságon dolgozó után soha nem jár helyettesítési díj.
Józan paraszti észre lefordítva: mikor te vagy szabin, helyetted dolgoznak, mikor más van szabid, te dolgozol a másik helyett. Ennyi.

Ha viszont valaki fizetés nélküli szabin van - mondjuk építkezik stb. - akkor azt lehet helyettesíteni plusz pénzért.

Miért olyan egyértelmú az, hogy nam jár akkor bér , ha szabadságon levőt helyettesítünk?
Nem beszélve arról, hogy valaki nagyon sűrűn oda van szabadságon a tanév folyamán, más meg szinte alig-alig.
Szerintem ez egyáltalán nem érthető.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!