Határozott idejű munkaviszony

2010.áprilisában kezdtem dolgozni határozott idejű szerződéssel(2011március vége),gyese dolgozó helyén.Egy hónapom van még a szerződés lejártáig.Rebesgetik hogy meghosszabbítják.Félelem van bennem hogy elfogadjam e vagy sem mert a gyesen lévő anyuka készül vissza jönni.Ha elfogadom a meghosszabbítást és ő gondol egyet és vissza jönni akkor a munkáltatónak őt kötelező vissza venni a közalkalmazotti jogszabály szerint de akkor velem szerződést szeg mert felbontja a határozott idejű megállapodást idő előtt.Vagy tévedek?
Kötelező őt ez esetben is vissza venni ha nekem még nem járt le a szerződésem?
Ha vissza veszi akkor kérhetem hogy fizesse ki a maradék hónapok bérét, mert velem szerződést bont?

Nem szeretnék rossz döntést hozni ezért keresem a választ!
Előre is köszönöm!

Sajna ez egy fura helyzet, én éppen ebben vagyok benne. Én is gyeses helyett tanítottam. A szerződésem 2011. julius 31-ig szól, de a kartársnőm február 11-én munkába állt, mert lejárt a gyes. Kötelező volt visszavenni, és én hiába mondtam, hogy az én szerződésem még nem járt le, az volt a válasz, hogy én nem határozott időre, hanem helyettesítés céljából vagyok felvéve. Tehát, ha rá van írva a szerződésedre, hogy xy helyettesítésére gyes idejére, akkor nem számít, hogy mi a végső dátum a szerződés lejártáig. Tehát a munkáltatód nem szegi meg a te szerződésedben foglaltakat. Engem is szeretett volna megtartani az igazgató, szükség lett volna a munkámra, de a fenntartó nem engedte meg, hogy maradjak.

Tanúlságos!Már érdemes volt ide regisztrálni!Sokat megtudhatok!Tényleg rá van írva hogy helytessítésre:(

Igen köszönöm a hozzá szólásokat!Se a kérdésem hogy megteheti e ezt a főnököm hogy őt vissza veszi mert vissza akar jönni?és akkor velem mi lesz??

Határozott idejű munkaviszonyt határozatlen idejűre lehet módosítani a lejárta előtt.
Vagy határozott idejű munkaviszonyt módosítani is lehet, úgy hogy határozott idejű marad,akár további 1 hónapra pl. április végéig, vagy akár x idei is.

A munkáltatódnak tisztában kell lenni azzal, hogy a GYES-est vissza kell vegye attól függetlenül, hogy Neked meghosszabbítják a szerződésedet, vagy akár határozatlan idejűvé módosítják.
Azzal Te ne foglalkozz, az az ő problémájuk. Különben meg egy szerződés közös megegyezéssel is bármikor módosítható. Ha Neked tetszik a munkahely, akkor fogadd el a felkínált lehetőséget. Lehet, hogy mind a kettőtökre szükségük van.

Rebesgetik? Kérdezz rá konkrétan már hétfő reggel.Egyébként fogadd el.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!