Határozott idejű köztisztviselői állás feltételei

Tisztelt Cím!
Jelenleg egyéni vállalkozóként dolgozok. Munkahely lehetőség merült fel határozott idejű köztisztviselői munkakör betöltésére.
Mivel ez a munkakör csak egy meghatározott időre szól, köthet-e az önkormányzat velem szerződést, ha a munkakör betöltésének időszakára felfüggesztem a vállalkozásomat, vagy meg kel szüntetnem.
Ugyanis a betöltendő köztisztviselő munkakör csak bizonyos időre szól, fennáll a lehetőség a szerződés lejártára, ezáltal a munkaviszony megszüntetésére is. Ha most visszaadom a vállalkozásomat, akkor a munkaviszony megszűnése esetén szükségessé válik a vállalkozói engedély kiváltására.
Várom szíves válaszukat.
Segítségüket előre is köszönöm.

Szeretném megkérdezni, hogy köztisztviselő lehet-e egyéni vállalkozó?
Előre is köszönöm válaszukat!

Köztisztviselőnek vállalkozói engedélye lehet a munkáltató engedélyével (néhány esetet kivéve, nem függ össze, nem kapcsolódik a köztisztviselőként végzett feladatokhoz, a vezető állásúnak, stb.). A napi köztisztviselői munka mellett tehát elvileg lehet vállalkozásod, erről meg kell állapodnotok( írásban!!!), a vállalkozásban pedig tudod mi a teendőd ezzel kapcsolatban, ha nem, majd tudja a könyvelőd..

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!