Határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony - munkahely váltás

2006. augusztusa óta dolgozom jelenlegi munkahelyemen, határozatlan idejű szerződéssel. Ha lenne lehetőségem váltani (szintén közalkalmazotti státuszba), akkor milyen módon célszerű megtenni? Mikor és hogyan érdemes lépni?

A segítséget előre is megköszönve!

Kedves Kérdező!
A közalkalmazotti jogv. megszüntetésére - az Ön esetében - az "áthelyezés" lenne a legmegfelelőbb. Ebben az esetben bármely időpontban sor kerülhet a munkahelyváltásra, s az eddig megszerzett jogosultságok sem veszenek el. Az új munkahelyen való foglalkoztatás évei- még egy esetleges, későbbi - végkielégítés szempontjából is - összeszámítandók a jelenlegivel. Az áthelyezést -általában - az új munkáltató kezdeményezi úgy, hogy készít egy hivatalos megállapodás-tervezetet, amelyet aztán mindhárom érintett aláír.
Bemásolom a Közalkalmazottak jogállásáról szóló, 1992. évi XXXIII. tv. vonatkozó paragrafusát:
"26. § (1) Az áthelyezésben a két munkáltatónak egymással és a közalkalmazottal kölcsönösen meg kell állapodnia.

(2) Az áthelyezés során meg kell állapodni a közalkalmazott új munkakörében, munkahelyében, illetményében és az áthelyezés időpontjában.

(3) Az áthelyezett közalkalmazottnak az áthelyezést megelőző közalkalmazotti jogviszonyát úgy kell tekinteni, mintha az új munkáltatójánál töltötte volna el."

Amennyiben a jelenlegi munkáltatója nem tudja /akarja/ ilyen módon elengedni, akkor más megoldást kell keresni. Ezek már nem olyan kedvezőek az Ön számára, mint az áthelyezés lenne, de megoldásként szóba jöhet pl. a "lemondás." Ezeket az említett tv. 25. §-a ismerteti.

Remélem, tudtam segíteni!

Igen, köszönöm szépen a segítséget!

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!