Határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony - munkahely váltás

2006. augusztusa óta dolgozom jelenlegi munkahelyemen, határozatlan idejű szerződéssel. Ha lenne lehetőségem váltani (szintén közalkalmazotti státuszba), akkor milyen módon célszerű megtenni? Mikor és hogyan érdemes lépni?

A segítséget előre is megköszönve!

Szeretném megkérdezni, hogy hivatásos állományból köztisztviselőnek mehet-e az ember áthelyezéssel? Másik cég.

Szeretném megkérdezni,hogy lehet az hogy közalkalmazott vagyok kinevezéssel, és mégis határozott idejű a szerződésem? Kinevezéstől számítva határidőn belül elvégeztem a munkámhoz szükséges iskolát.
2017től hosszabb rövidebb idejű határozott szerződéseket kapok.Nem helyettesítek.
Mit tehetnék?
Válaszát előre is köszönöm.

Tanárként dolgozom egy éve egy iskolában határozatlan idejű munkaviszonyban, nyár végén visszapályáztam volt munkahelyemre, szintén iskolába. Kértem áthelyezésemet, remélvén, hogy az új tanévet már a másik iskolában kezdem. Azt rebesgetik, hogy a helyi tankerület október végén enged csak el. Miért kell a régi helyen 2 hónapot dolgoznom, utána meg átmenni a másik helyre belecsöppenni mindenbe? Ez jó a tanulóknak??? Válaszát előre is megköszönöm. Tisztelettel, egy nyelvtanár

12 éve közalkalmazott vagyok! Hatàrozatlan idejü szerzödésem! Igazgatónö kitalálta hogy munkaidöbe logok! Házisegitségnyujtásba dolgozok takaritok vásárlok az idöseknek! Meghallgattak mert sétálva láttak megindokoltam hogy miért! Igazgató helyettes és egy hölgy végigjárták az idöseket van e panasz rám senki nem panaszkodott rám szeretnek! Igazgatónö megvan gyözödve hogy logog és konyhára helyezne kisegitö munkára! Mi van ha nem fogadom el a áthelyezést nem fogadom el!'?? Kirughatnak?

Kedves Kérdező!
A közalkalmazotti jogv. megszüntetésére - az Ön esetében - az "áthelyezés" lenne a legmegfelelőbb. Ebben az esetben bármely időpontban sor kerülhet a munkahelyváltásra, s az eddig megszerzett jogosultságok sem veszenek el. Az új munkahelyen való foglalkoztatás évei- még egy esetleges, későbbi - végkielégítés szempontjából is - összeszámítandók a jelenlegivel. Az áthelyezést -általában - az új munkáltató kezdeményezi úgy, hogy készít egy hivatalos megállapodás-tervezetet, amelyet aztán mindhárom érintett aláír.
Bemásolom a Közalkalmazottak jogállásáról szóló, 1992. évi XXXIII. tv. vonatkozó paragrafusát:
"26. § (1) Az áthelyezésben a két munkáltatónak egymással és a közalkalmazottal kölcsönösen meg kell állapodnia.

(2) Az áthelyezés során meg kell állapodni a közalkalmazott új munkakörében, munkahelyében, illetményében és az áthelyezés időpontjában.

(3) Az áthelyezett közalkalmazottnak az áthelyezést megelőző közalkalmazotti jogviszonyát úgy kell tekinteni, mintha az új munkáltatójánál töltötte volna el."

Amennyiben a jelenlegi munkáltatója nem tudja /akarja/ ilyen módon elengedni, akkor más megoldást kell keresni. Ezek már nem olyan kedvezőek az Ön számára, mint az áthelyezés lenne, de megoldásként szóba jöhet pl. a "lemondás." Ezeket az említett tv. 25. §-a ismerteti.

Remélem, tudtam segíteni!

Igen, köszönöm szépen a segítséget!

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!