határozatlan idejű közalkalmazott felmondás

Üdv,

kérdésem a következő:

Határozatlan idejű szerződéssel dolgozok mint tanár 5. hónapja. Lehetőségem volna más munkát vállalni, de nem tudom milyen jogaim és lehetőségeim vannak a felmondással. Tanárként határozatlan idejű szerződéssel bármikor kiléphetek vagy van felmondási határidő? Hogyan működik ez?

a választ köszönöm,
Krepsz

Üdv,

Aziránt érdeklődnék, hogy határozatlan szerződéssel rendelkező tanítóként beadhatom-e a felmondásomat tanév közben? Vagy meg kell várnom a félév végét vagy tanév végét? Visszautasítjatják olyan indokkal, hogy nem tudnak pótolni vagy hogy nem tudja senki átvenni az óráimat?
Ha egy mód van rá nem akarok júniusig várni...
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy ennek mi a menete, intézési módja?

Ha nem megy a közös megegyezés, akkor marad a lemondás.
A Kjt.28. §-a szerint:
(1) A közalkalmazott a határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyt lemondással bármikor megszüntetheti.
(2) Lemondás esetén a lemondási idő két hónap. Ezen időtartam egy részére, vagy annak egészére a munkáltató mentesítheti a közalkalmazottat a munkavégzés alól.
Itt találod a rendelkezést: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99200033.TV (A 25§-tól olvashatsz aközalkalmazotti jogviszony megszűnéséről)

Kedves Mindenki!

Tud nekem választ adni valaki arra, hogy a levélben továbbított felmondásomra hány napon belül köteles válaszolni az Én kedves munkáltatóm?! Mert 3 napja nem válaszol, és engem várnak egy másik munkahelyen!....
Előre is köszönöm.

Mit válaszoljon? Tudomásul vette, ennyi. Lemondtál a jogviszonyodról, a 2 hónapot le kell dolgozni. Akár várnak a másik munkahelyen, akár nem.

A határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyt lemondással bármikor meg lehet szűntetni, de figyelembe kell venni, hogy a lemondási idő 2 hónap, aminek a letöltéséhez a munkáltató ragaszkodhat (ha azt nem tölti le, akkor köteles a lemondási időre járó bérével megegyező összeget a munkáltató részére megfizetni). Kjt. 28. § és 35. §.
Vagy marad a közös megegyezés.

Tisztelt Fórumozók!

Immár 4 éve vagyok közalkalmazott. 2008-ban a munkáltatóm tanulmányi szerződést kötött velem, csak tanulmányi szabadság engedélyezésére, de a vizsgákra a szabadságokat sokszor nem engedélyezte. Ezt sajnos csak utólag tudtam meg, hogy ez a munkáltatóm részéről szerződésszegést jelent.
A kérdésem az lenne, ha felmondanék, mert lenne egy új munkahelyem, és a ha munkáltatóm ledolgoztatná velem a 2 hónap felmondási időt (amit én nem szeretnék, mert esetleg az új munkahely nem várna addig), akkor esetleg én védekezhetnék-e ilyennel, hogy ő nem adta ki nekem a tanulmányi szabadságokat és ezáltal szerződésszegést követett el. Köszönöm a válaszukat. F

Fent a "TUDÁSTÁR"-ra kattintva nézz utána: a közalkalmazotti törvényben van vmi olyan, hogyha a munkáltató nem teljesíti a tőle elvárható kötelességeket(itt pl. a szerződésben foglaltakat,)a dolgozó részéről létrejöhet a "Felmondás azonnali hatállyal", aminél nem kell felmondási időt letölteni, sőt a dolgozónak kedvező.
Jól olvasd át, hogy a Te eseted beletartozik e!

Bocs,azt hiszem inkább a "Rendkívüli lemondás", vagy felmondás a neve.Majd keresgélj a törvénynél!

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!